Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Félázsiai népség a magyar

Népszava|2012. aug 08. 06:05
[A+ A-]
Orbán Viktor egyetlen megjegyzésével meghazudtolta azokat, aki a nemzet megosztásával vádolják. Arra, hogy "félázsiai népségnek" nevezett bennünket, egységesen horkant fel a népség jobb és baloldala: még hogy mi, Szent István és
Kádár János népe félázsiaiak? Felháborító! "A Viktor részeg volt, vagy bedrogozott.

Józanon ilyet nem mond!" - hallottam a Lánchíd és a nyugati között a hatos villamoson. "Gyurcsány sok hülyeséget beszélt, de a nemzetet soha nem alázta meg!" - volt a másik vélemény. "De szerintem nem is mondta! Ezt is a ballib sajtó találta ki" - mondta egy a Magyar Nemzetet lobogtató harmadik, akinek bizonyíthatóan igaza van abban, hogy ez a lap ugyan részletesen beszámolt Orbán VOSZ konferencián elmondott beszédéről, de abban "félázsiai népségről" nem volt szó.

Én pedig nem értem a felháborodást. Ha mi félig olyan sikeresek lennénk, mint az egészen ázsiai Japánok vagy Dél-Koreaiak, most nem azért kellene pedáloznunk, hogy - mint Orbán mondta - utolérjük a románokat, cseheket, szlovákokat, akik már "más ligában fociznak".De mi változatlanul inkább múltunk kétséges legendáiban hiszünk ("kereszténység védőbástyája"), mint hagynánk, hogy a ma sikeres országaihoz hasonlítsanak bennünket (ami persze éppen úgy sántítana, mint a védőbástya teória, de legalább a jövőbe mutatna).

De mondott Orbán mást is, ami nemcsak megosztó,felháborító is. Megkérdőjelezte azt, amiben reményeim szerint politikai, világnézeti hovatartozás nélkül mindnyájan hiszünk, a demokráciát. Azt mondta:"Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni"! Reméli, de nem zárja ki. Pedig pontosan tudja, hogy a demokráciának egyetlen alternatívája van, a diktatúra. Mintegy bizonyítva, hogy nem elszólásról van szó, később hozzátette: Amire törekszünk, "nem zárja ki a (...) a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható".

Ez éppen olyan borzalmas, mint igaz. Borzalmas, mert a huszonegyedik században Európa közepén van egy országnak olyan miniszterelnöke,aki demokráciát legfeljebb lehetőségként emlegeti, amit "nem zár ki" az, amire törekszik. És igaz,mert a felülről erőszakolt "központi összefogásról" van az országnak "történelmi tapasztalata". Nácizmusnak és kommunizmusnak hívták. Naponta érezzük a bőrünkön, hogy nagy léptekkel haladunk az ide vezető úton. Az az érzésem, hogy a társadalom elfásult, elfáradt, lassan beletörődött a gyaloglásba. Már kevesen kapták fel a fejüket, amikor a miniszterelnök most legutóbb bejelentette, hogy fütyül az alkotmánybíróság döntésére a bírák nyugdíjaztatása ügyében, az általa meghatározott "rendszer marad".

És persze azt sem értem, hogy a demokrácia le-, és a diktatúra felépítésén miért csodálkozunk. Orbán tisztességesen és pontosan elmondta kötcsei beszédében fél évvel a választások előtt, hogy mia célja: Megszüntetni az állandóan vitatkozó "duális erőteret" a parlamentarizmust. Helyette"létrehozni egy nagy kormányzó pártot, amely képes lesz arra, hogy a nemzeti ügyeket megfogalmazza, és ezt nem állandó vitában teszi, hanem a maga természetességével képviseli. (...)A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk. A kétpártrendszer folytatását egy duális erőtérben állandó értékvitákkal, vagy (...) egy nagy kormányzópártra jellemző, állandó kormányzásra törekvő politikai erő magatartását, céljait jelenítjük-e meg a közvéleményben."

Világos beszéd. Parlamentarizmus, többpártrendszer megszüntetése, egyetlen pártfelépítése, amely állandó kormányzásra rendezkedik be.És mi, a magyar választók annak a FIDSZ-nek adtunk két évvel ezelőtt kétharmados (!) parlamentitöbbséget, amely ezzel, az általunk ismert programmal indult.

Gondoltunk arra, hogy amennyiben ez a párt megvalósítja bejelentettprogramját, hosszú időre a kétezres volt az utolsó demokratikus választás Magyarországon?

Hiszen megmondták, mint negyvennyolcban a kommunisták, hogy állandó kormányzásra rendezkednek be.Különbség, hogy a diktatúra akkor szovjet szuronyokra támaszkodva rendezkedett be, Orbán rendszere pedig szabad, demokratikus, a népség akaratát kifejező választásokra alapul. Ennek megvalósítása érdekében Orbán most alig burkoltan, erőszakkal fenyegetett. Tervei megvalósítása - mondta - "erő kérdése". És "egy ilyen félázsiai népséget, mint mi, erővel lehet csak kényszeríteni az összefogásra".

Szép kilátások. Következő számunk tehát az erő, értsd erőszak, a diktatúrák klasszikus eszközének alkalmazása. Orbán ellenségének tekinti az EU-t és egyáltalán a nyugatot, mert akadályozzák tervei megvalósításában.Oda jutottunk, hogy ma már csak ők védik nálunk a demokrácia maradékait. Nekünk nem kell a módszerük - értsd parlamenti demokrácia, többpártrendszer - mondja Orbán, mert ők ezzel "hanyatló, kétséges pályán mozognak, vesztükbe rohannak". De egy lélegzetre hozzáteszi: Nálunk az "összes fejlesztéskilencven százaléka uniós pénz (...) csak azt tudjuk ilyen célokra fordítani, amit az EU-tól kapunk". Két nappal később a Bálványosi Szabadegyetemen: "Európa irigyli Magyarországot".

Ez első hallásra a két állítás logikátlan, egymásnak ellentmondó ostobaságnak tűnhet. Pedig van mögötte megfontolt mondanivaló. Az, hogy pénzhiányunkat, rászorulásunkat az EU pénzére, a munkától vonakodó "félázsiai népség" számlájára kell írni. Az pedig, hogy Európa irigyel bennünket unortodox gazdasági módszereinkért és válságmegoldó ötleteinkért, egyértelműen a vezetés, értsd Orbán Viktor érdeme. Ez a felfogás egyrészt mutatja, hogy mit tart miniszterelnökünk választóiról, rólunk. Másrészt, hogy szerinte ennek a félázsiai népségnek nem parlamenti demokrácia, hanem diktatúra kell, élén egy vezérrel, vele.

Hozzászólások (39)

A hozzászóláshoz .

hederg 2012.08.13. 13:28
A probléma Orbánnál is a magyar nyelv ismerete. Feltételezve, ismerve vagabund bunkóságát itt is a szándékos paraszti virtus jön elő. A népség, a félig ázsiai és az önjelölt nemzetvezető (régi törzsfő amelyet persze nehezen érne el keleten.

Állandóan előjön az a beképzelt bugrisság amit valahonnét felszedett, igaz több hasonló kalandor társához. Az állandó háború pedig igen beteg lelket takar. Ez az ember, ha az, még a krokodil szájában is anyázna!
Trebitschkk 2012.08.11. 05:42
[k.berti] Nem valószínű, hogy történelmi ismeretek dogában az ön kioktatására szorulnánk. Magam is jól ismerem az ókori demikráciák bukásának gazdasági, társadalmi okait. De elgondolkoztató, hogy egy Orbán nyalonc már nyíltan fenyeget a demokrácia likvidálásával. Ami a magyarságomat illeti, annak hadd legyek én az őre, és megitélését csak tisztességes,demokrata hazafiaktól fogadom el, nem hazaáruló Orbán-bérencektől !
BpAnya 2012.08.10. 20:49
FELHÍVÁS!
Minden magyar állampolgárhoz minden szervezethez és csoporthoz szólunk!A leszerepelt kormányfő szerint erőre van szükség, hogy össze tudjunk fogni!Mutassuk meg az erőnket, mutassuk meg végre az összefogásunkat! Nem tűrjük tovább! Megmutatjuk nekik, hogy a gazdasági túlélés érdekében nem konzultációkra, hanem tisztességes kormányra és szakértő vezetésre van szükségünk.Ők már bebizonyították alkalmatlanságukat és azt is, hogy nem méltók az ország vezetésére.Mi pedig bebizonyítjuk, hogy össze tudunk fogni, és véget vetünk annak a színjátéknak és propaganda háborúnak, amivel a kormány becsapja-átvágja az embereket! Várunk mindenkit 2012. szeptember 24-én a Kossuth térre!CSATLAKOZZ!-,ha vállalkozásodat "padlóra-küldték",ha gyermekeid jövőképét eltörölték,ha munkanélküli vagy és kenyérre sem telik,ha rezsi tartozásod miatt otthontalanná váltál,ha elvették az önbecsülésedet,reményedet,ha életed élhetetlen...: https://www.facebook.com/events/407629042627032/
A
NAGY DEMONSTRÁCIÓ A JOGAINKÉRT, AZ ÉLETÜNKÉRT
‎2012. szeptember 24., 15:00 at BUDAPEST, KOSSUTH TÉR
Kedves Mindenki!Kérem szépen hirdessétek e dátumot,hogy zorbánnak NE LEGYEN "IGAZA"amikor azt nyilatkozza,hogy itt az emberek megtűrik a megszorításokat,mert itthon nincsenek tüntetések,mint Olaszországban..stb.Mutassuk meg,hogy NEM AKARJUK ŐT ÉS DIKTATÚRÁJÁT!
k.berti 2012.08.10. 17:32
A cikkhez és a kommentekhez:
Engem nem zavar, hogy félázsiai származék vagyok, sőt.
A demokrácia a világtörténelem során már többször megbukott.
Lásd a görögöket, rómaiakat, stb. Amennyiben az USA demokratikus,
akkor már erre is kezd bealkonyulni. Egyáltalán nem bizonyított, hogy
ez a világok legjobbika.
Olvasgatva a kommenteket: elképesztő, hogy mi módon tudnak kifor-
dulni emberi mivoltukból egyesek. Persze a névtelenségbe burkolt
megjegyzésekből süt az inteligencia.
A nyelvi helytelenségekről már nem is érdemes szót emelni, mert az
elképesztő. Felmerül a kérdés, hogy a kommentelők egy része magyar
egyáltalán, vagy valami féleurópai származék.
antonio 2012.08.09. 14:26
Az alcsuti félszerzet csak a maga nevében vartyogjon!
De legalább a saját származásának nézzen utánna...
Tényleg! Melyik népcsoportot értette ezalatt??? :))
jimipapa 2012.08.09. 08:45
Félázsiai népség a magyar""""""""""""

Az alcsuti dakota hívők biztos ! :))))))
Trebitschkk 2012.08.09. 08:17
Ez a felcsúti labdabohóc módszereinek kialakításában, nem válogat, hogy milyen rendszertől veszi át. Például a kurzuspolitikát még Horthyéktól, míg a választási rendszert a kommunistáktól. Ami bevált azon nem változtatunk ! Én már azon sem lepődnék meg, ha kétharmados csürhéjével még a választások kiírása előtt megszavaztatná a kormányzói méltóság visszaállítását (természetesen mint arra legalkalmasabbat, önmagát javasolná), vagy a történelmünkben oly sikeres királyságot (amire szintén a felcsúti labdazsonglőr fennkölt személye lenne a legalkalmasabb)
kikeletgy 2012.08.08. 21:37
"Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni"!

Érthetetlen, hogy mindenki a kommunizmusra (ami ugye sose volt) és a nácizmusra asszociál, holott nagyravágyó törpike a királyságról álmodozik.
nagymami 2012.08.08. 20:16
Egy igazmondó ember, Orbán Viktor IGAZ MONDÁSAI 1989 - napjainkig. Kommentár nélkül.

http://www.fknp.hu/aktualis/?118,egy-igazmondo-ember-orban-viktor-igaz-mondasai-1989-napjainkig.-kommentar-nelkul.

Nem
csak félázsiai származékok Orbán Viktor népe. Akinek magas a vérnyomása csak a reggeli órákban olvassa el az összeállítást.
Ezért kért bennünket, hogy ne azt nézzük, amit mond, hanem azt, amit tesz. AMIT TESZ KÉT ÉVE EGYRE ELVISELHETETLENEBB AZ ÁTLAG ÁLLAMPOLGÁROKNAK!!!!
Jobb, és baloldali érzelműeknek is javasolom elolvasni az összeállítást.
isetar 2012.08.08. 14:50
Csipkerózs! Egyetértek! De kérem csak pontosan idézni a klasszikust: "félázsiai származékok"-at mondott. Szerintem csak hízelegni akart ezzel jövendő urainak, akiktől a "keleti szél" jótékony pénzesőjét várja.:)) Leszünk mi még büszke jegestengeri kalandor halászok ivadékai is, ha pl. a svéd király megcsillantja előtte a koronáját. Esetleg Indiából érkezett nemes hercegek büszke leszármazottai, vagy maori (ausztrál őslakosok) harcosok utódai...
makjanos56 2012.08.08. 13:58
Azt hiszem, hogy a félázsiai Orbán csak az erőből ért
hederg 2012.08.08. 13:02
Az hogy ez a kis törpét honnét szalajtották a kutyát nem érdekli.
Látni , se ázsiai, se Európai főként az utóbbi.

Szerintem a hatalom mániája , igazából beteges gondolkodása az amely minősíti.
Kevesen lopták meg hazánkat ilyen galád módon, kevesen hazudoztak elvtelenül, kevesen támadtak a nemzetre. Egész életét, az utóbbi tíz évet csak a felforgatás, a durva vádaskodás, a leszámolás, egy egy ügyű harc jellemzi.

A vesztesek pedig a lenézett magyar zemberek.

Hatalma a korrupció, a hatalom eszközeivel elvégzett gazember védelem. Nem törvényeket tart be, de törvényeket kreál saját és a haverok védelmében!
csipkerozsa 2012.08.08. 12:08
A "mi a választók"-ba én nem tartozom bele.
Akik rá voksoltak, akik nem mentek el szavazni, akik írástudó létükre képesek voltak őt örömmel ajánlani (Kéri, Babarczy, stb.), akik nem látták, hogy mit művelt első kormányzása idején, akik nem érezték felháborítónak az ellenzékben viselt dolgait, akik azt sem vették észre, hogy hajlamos törvénytelen, aljas dolgokat művelni, és akik nem vették figyelembe önzését, akarnokságát, ők azok, akik felelősek Orbán uralkodásáért.
FANTOM 2012.08.08. 11:58
A "félázsiai származék" meg csak az erőből ért. Az erő meg nála van. Tehát mi következik ebből?
De a hívőknek ez nagyon jól hangzik. Pedig ők is szívnak velünk együtt. A fanatikusságuk nem ismer határt.
Már normálisan gondolkodni sem tudnak. Már nincs olyan réteg az országban akiket ne alázott volna meg, akikbe még nem rúgott bele ( a haverokon kívül).
entropia 2012.08.08. 11:38
Orbán nem a magyarság eredettörténetével összefüggésben tette ezt az ostoba kijelentést,ő a vezérre vágyó nép szinonímájaként mínősített bennünket származéknak.Természetesen ezzel azt is tudtunkra adta,hogy itt van Ő,hajlandó vezetni bennünket.Nem kell ebben eredettörténeti bizonyítékokat keresni,ezt meg kell hagyni Agricolának,ő Orbán bármekkora marhaságát lelkesen megmagyarázza.
Viktoria 2012.08.08. 10:44
Agricola!

Gondolom téged a disznóól sem zavar. Orbán 2010-ben egy disznóólat vett át. Nos: a disznóólban disznók élnek. Ám akkor még a kismalacok kaptak enni, sőt fűtöttek is rájuk a disznóképzőkben.
És ez nem azt jelenti, hogy gyurcsánypárti vagyok. A dolgok nem csak feketék, vagy fehérek. Rengeteg szín van.
jimipapa 2012.08.08. 10:33
[atyam] [2012.aug.08. 10:00]
"Az "edzés" a szelekció részei, hiszen amelyik nem bírja ki, az nem szaporodhat."""

Honnét tudhatná ezt egy félművelt fél-ázsiai dakota suttyókóla !
Nen is hallott még a tenyésztésről , az ember beavatkozása a természetes kiválasztásba akár " kontra szelekció"!
A fél-ázsiai dakoták is így jöttek létre Lásd suttyókóla !
FANTOM 2012.08.08. 10:26
"Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni"!
Na ettől az új politikai rendszertől félek én is. Pedig a lehetőség meglesz rá. Még pedig akkor amikor Simor mandátuma lejár. Ugyan is nem lesz IMF megállapodás! Nagy taktikás a vezír és bandája.
jimipapa 2012.08.08. 10:00
[Agricola] [2012.aug.08. 09:02]
[jimipapa] [2012.aug.08. 08:51]""""""""""
"Te viszont egész-ázsiai lehetsz.""""""

Na látod így helyes, Én ázsiai vagyok te meg egy alcsuti dakota, fél ázsiai nagyon sutyerák !
atyam 2012.08.08. 10:00

A fidióta álgondolkodó megint beszólt: "Akkor mégis a pontosan vezetett tenyésztési törzskönyvek alapján hogyan lenne kimutatható, hogy ezek mindannyian több száz évvel ezelőtt szerencsésen importált néhány ló leszármazottai."[Agricola] [2012.aug.08. 09:29]
Igen mi meg Káin utódai vagyunk, valahogy szelektálva emberekre és fidiótákra.
Ha már a lótenyésztéshez is ért, akkor nézzen utána hogyan válogatták ki az arab telivéreket. Az "edzés" a szelekció részei, hiszen amelyik nem bírja ki, az nem szaporodhat.