Előző
Következő
új cikk

Bringával a föld alatt

Napi Turizmus|2012. aug 10. 16:17
[A+ A-]
A fővárosi Kőbányán igaz kuriózum várja a bringázás szerelmeseit, föld alatt tekerhetnek egy verseny keretében szombaton
Nagy valószínűséggel a hazai bringás szezon legkülönlegesebb versenye kerül megrendezésre augusztus 11-én, Budapesten a kőbányai pincerendszerben, ahova még gyalogosan, látogatóként is nehézkes a bejutás, nem hogy két keréken egy verseny keretei között.

A MOFÉM Underworld Kupa immáron harmadik alkalommal várja azokat a mountain bike-osokat, akik valami igazán szokatlan élményre vágynak. A verseny helyszínéül a Maglódi úti Merkapt Maraton Sportközpont szolgál, amely alatt található a közel 30 km hosszúságú kőbányai alagútrendszer egy része, ami a 180 évvel ezelőtt bányatevékenység után maradt hátra.

A föld alatti verseny során 5 különböző futamban - ahol profik és amatőrök, idősebbek és fiatalok külön-külön versenyeznek -, futamonként 70 induló állhat rajhoz, így összesen maximum 350 induló vehet részt a viadalon. Mivel az indulók száma limitált, csak előnevezés van a versenyre, azaz a helyszínen nincs lehetőség a jelentkezésre.

Ha a pálya nyomvonala nem is jelent komoly kihívást, a pincében uralkodó viszonyok, a jelentős pára és a kintinél 15 fokkal hűvösebb levegő, valamint a nappali fényből a bányajáratok félhomályába való beszáguldás biztos, hogy semmihez nem hasonlítható élménnyel fog szolgálni az indulók számára.

Egy olimpiai sátorban a londoni események is nyomon követhetők, amelynek kiemelt eseménye lesz Benkó Barbara szereplése a női hegyi bringások küzdelmeiben, amelyre fél kettőtől kerül sor.

Hozzászólások (3)

A hozzászóláshoz .

maroska 2012.08.17. 10:48
Én inkább erdőben nyomom, ha éppen nem munkába tekerek. Bringásoknak érdemes ezt kipróbálni: http://minu.me/-bringapont Hasznos lesz! Kb. 1 hete használom.
Vitrioll 2012.08.10. 17:54
Vakondokbicaj !
karpatij 2012.08.10. 16:31

sajnos anyósom nem akar a főd alatt bringázni még mindig...