Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbán Viktor a világ egyik legköltségesebb vezetője

MTI|2012. aug 09. 16:00
[A+ A-]
Az MSZP szerint bár Orbán Viktor a világ egyik legrosszabb miniszterelnöke, mégis az egyik "legdrágább", legköltségesebb vezető politikusa, hiszen kormányfői fizetése és képviselői tiszteletdíja együttesen az átlagjövedelem nyolcszorosát teszi ki, és ennél arányaiban csak Barack Obama, az Egyesült Államok és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke kap többet hivataláért.
Erről Török Zsolt, a szocialisták szóvivője beszélt sajtóértesülésekre hivatkozva csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus három, egyenként százmillió forintos állami kiadást emelt ki, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy a "fideszeseknek a luxus, az embereknek pedig a megszorítás" jut.

A szóvivő szerint ezek egyike a kormányfő fizetése és képviselői tiszteletdíja, amely közlése szerint négy év alatt mintegy 100 millió forintjába kerül az országnak.

Emellett ugyanennyit emészt fel a közmédia arculatváltása is - mondta Török Zsolt, aki az összeg nagyságát érzékeltetve hozzátette: ennyi pénzből a közmédia ötven, a közelmúltban elbocsátott alkalmazottját tarthatta volna meg.

A szocialista politikus hozzátette, a kormány elfogadhatatlanul sokat, 100 millió forintot költ "futballpályák széléről érkező" politikai tanácsadókra is, ebből akár az összes hódmezővásárhelyi munkanélküli jövedelempótló támogatását fedezni lehetne.

Török Zsolt mindezekre hivatkozva a "rongyrázás" abbahagyására szólította a Fidesz, továbbá arra kérte a kormánypártot, fejezze be "saját haverjai zsebének tömését", és inkább az embereken segítsenek. A szóvivő azt javasolta a választópolgároknak, hogy keressék fel a választókerületük kormánypárti képviselőjét és számoltassák el a kabinet költekezéseiről.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (25)

A hozzászóláshoz .

balmagyar 2012.08.12. 11:38
http://fn.hir24.hu/itthon/2012/08/10/matolcsye-es-szijjartoe-ket-nagyhatalom/

A
keleti szélcsend felelősök fizetése sem kutya, miközben a munkájuk értéke nulla.
Sőt káros. Milliárdnyi veszteségeket okoznak büntetlenül.
brutusz 2012.08.12. 07:49
Ő az igazság mintaképe,a kedves nagy vezir,nem véletlen hogy foggal körömmel ragaszkodik az egykulcsos 16% adóhoz.,közben nem érzékeli vagy nem akarja,sem itthon,sem külföldön nincs már semmi tekintélye.Akinek van az szólhatna neki.
justitio65 2012.08.12. 06:46
A teljes vagyonelkobzás alkalmával nyerünk majd tiszta képet a narancsnácik bűneiről!
És ehhez még hozzájön a sok meghiúsult beruházás, a mérhetetlen károkozás és az elmaradt haszon...Félek,hogy több ezer milliárdról van szó!
Az ország életéből ellopott 20 évről, a magyarság lejáratásával keletkezett kárról és a szellemi kútmérgezésről még nem is beszéltünk!

o.takarodj!
magyarlaci 2012.08.11. 03:53
Ha adhatnék egy tanácsot a baloldali parlamenti képviselőknek: javasolják felszólalásaikban, hogy fizessék orbán kormányfői fizetését és képviselői tiszteletdíját együttesen Erzsébet utalványon. Hiszen minden ember egyenlő Isten előtt - állitólag, nem? Legyen az homeless avagy miniszterelfuserált (m.elnök erre a szó, vagy mi? nem jutott eszembe)

Úgyszintén a többi ámokfutó is meg lehetne tisztelve ha tisztelet dijaikat és fizetéseiket főnökük példája alapján azonos curranci-ben fizetnék ki. Még megtiszteltetés is lenne ez a mód nekik, hiszen ez a noble fizetési eszköz az ő invenciójuk. Tisztelettel - magyarlaci
marimama 2012.08.10. 16:32[jobbkozep] [2012.aug.09. 21:11]
"Mellesleg jó kis szenzációhajhász cím, ugyanis messze nem a legköltségesebb vezető. (Látom egy pár hívő már el is hitte, hogy OV keresi a világon a legtöbbet.)"

Nem undorodik még? A legkisebb kritika ellen is személyesen védi meg a kis porbafingót?
Egyébként a cím "az EGYIK legköltségesebb"-nek nevezi.
Ha a teljesítményéhez mérjük, akkor meg valószínűleg tényleg a legköltségesebb!

staryl 2012.08.10. 11:43
Ez így is van rendjén és remélhetően uralma végén egy szép aranyszálakból font kötelet kap végkielégítésképpen!
stvan 2012.08.09. 22:03
Egy régi anekdota jut eszembe.Valamikor a 19.század végén Ferenc Joska országlásra indult.A meglátogatott települések nagyon készültek.Sok helyen diadalkapu várta. Nos, az egyik diadalkapu középen logó koszoruját egy szélroham lesodorta, és csak a kapun levő felirat maradt meg , na és a középen logo hurok: Ő MEGÉRDEMLI!!!
Szoval ő megérdemli!!!
jobbkozep 2012.08.09. 21:11
"Orbán Viktor a világ egyik legköltségesebb vezetője"

Mellesleg jó kis szenzációhajhász cím, ugyanis messze nem a legköltségesebb vezető. (Látom egy pár hívő már el is hitte, hogy OV keresi a világon a legtöbbet.)
A lényeg a "kormányfői fizetése és képviselői tiszteletdíja együttesen az átlagjövedelem nyolcszorosát teszi ki", ami csupán azt jelenti, hogy Magyarországon igen alacsony az átlagbér.
A 8 szoros különbség természetesen pofátlanság, de ez nem változtat azon, hogy a cikk címe hazug...
jobbkozep 2012.08.09. 20:47
"Orbán Viktor a világ egyik legköltségesebb vezetője"

Mi van itt?
Leg-leg-leg?
Jaka49 2012.08.09. 19:41
Nettó, vagy bruttó?
Mert lehet, hogy az egykulcsossal, meg a gyerekkedvezménnyel akár első is lehet!
justitio65 2012.08.09. 19:19
És ezek csak a legális költségek...
A lenyúlt szajrét,az okozott kárt és a meghiúsult befektetéseket még becsülni sem lehet!
A grazi szökevény cserébe egy félfasiszta diktatúrát épít...

Megérdemeljük! Kertész Ákosnak sajnos igaza van,ebben is!
Beeeee ............
Jaka49 2012.08.09. 18:54
."Orbán Viktor a világ egyik legköltségesebb vezetője".
Ki mondta azt a baromságot, hogy válság van?
zumm-zumm 2012.08.09. 18:42
Barka] [2012.aug.09. 17:18

Vicces,de te azért "véded" Mesterházyt mert a szocik vezetője. Stratocaster meg azért támadja ,mert Ő a szocik vezetője és nem egy hitelesebb,alkalmasabb ember. Érthető volt?
stratocaster 2012.08.09. 18:24
[Barka] [2012.aug.09. 17:18]

Először is, nem vagyok templomba járó típus. Másodszor, ha ismerné korábbi comment-jeimet, tudhatná, hogy semmi közöm a jobbosok néven ismert genetikai hulladékokhoz. Harmadszor, megértem hogy magának fáj ami MSZP-s "elvbarátainak" nem, mert ha az aljasság és a hülyeség nekik fájna, akkor ezek fetrengenének életük végéig a földön, és vért köpve sikoltoznának. Ergo: Most is maga dühöng helyettük, de miattuk, amin nem változtat semmit a commentem. A "kinti világ" helyett, ezek szerint ön bent ülhet valamilyen zárt helyen az előbbiek alapján (Szorgalmasan kezeltesse magát tovább, és a reményt ne adja fel! Egy nap biztos kiengedik). Mindenesetre, ha tovább akar hülyülni, javaslom, látogasson el a Dinkák Koalíciójának oldalára, ők még pocsékolás-számlálót is biggyesztettek a site-jukra. Erre is fussa nekik leszerepelt "mimiszterelnökükkel". No, további jó hülyülést!...
Netye 2012.08.09. 17:46
Amellett a leghulébb is !
antonio 2012.08.09. 17:19
Hát jól felvitte az isten a dolgát ennek az orsós-félszerzetnek!
Barka 2012.08.09. 17:18
Stratoscater!
Jobban tenné, ha kommentek helyett a jobbosokkal együtt, a népbutító templomaikba járna
és hallgatná csuhásaik agymosó, primitív prédikációit!
Az a szint illik önhöz és elvbarátaihoz.
A kinti világ magas önnek, mint kutyáknak a Hold.
A mérhetetlen szintű IQ -kal, esténként összegyűlve, kórusban ugathatnának.
Ott senkit nem zavarnának.
hohoohooo 2012.08.09. 16:59
Hát aztat hogyan hívták, aki egyetlen peták-na nem,annyit nem ér ma-forint fizetést sem vett fel?
Hát aztat sem a felcsuti-tokajhegyaljai-oligarchák-soraiban kell keresni és egyikük sem a politikából,mintnemondjak az adófizetők pénzén gazdagodott meg.
Hát....

karpatij 2012.08.09. 16:37

a fél-ázsiai színesfémgyűjtő egyéni vállalkozó kinézetű kormány viktor nemzetvezető konduktor kijelentette,

hogy...: - " a világ ferde, nem mi ", amikor Pisában találkozott egy "toronnyal"
karpatij 2012.08.09. 16:36

akkor korábbi fél-ázsiai hazájának szomszédságában Kínában nem csak KOLDULNI ment,

hanem demokráciát lecserélendő "más típusú" kínai pöffeszkedő császárságot tanulmányozni ?!