Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Kappanhangú károgók

Népszava|2012. aug 10. 06:05
[A+ A-]
Zseniális húzás! Az a tervezet - ebből aztán holtbiztosan törvény lesz -, hogy a következő parlamenti választáson csak azok szavazhassanak, akik előzőleg regisztráltatták magukat a választói listán. A többit úgysem érdekli az egész hajcihő, tehát eleve érdektelenek, miért is kellene foglalkoznunk velük. Megvannak ők maguknak. Legföljebb panaszkodnak, hogy milyen rosszul megy a soruk. Az meg az ő bajuk.

Ám a regisztráció csak a legelső lépés. El kell gondolkodnunk rajta, hogy vajon mindazon polgártársaink, akik ott pöffeszkednek a listán, képesek-e érdemi és jó döntéshozatalra. Képesek-e kiválasztani a nemzeti erőt? Kormányzást nem lehet, nem szabad nemzetietlen fráterekre bízni. Aki a kormányt markolja, az legyen igaz magyar hazafi, ne valami csúszómászó, aki genetikusan képes rárontani a nemzetre. Értik talán, kikre gondoltunk.

És aki kormányoz, az ismerje jól Magyarország, sőt az egész magyar nemzet érdekeit. Ezek - keserves, de be kell vallanunk - a mostani szabadságharcunk elvi alapvetései. Ide egy fejedelem kell, egy újabb Rákóczi Ferenc, aki megcsavargatja a labancok orrát, s megmogyorózza a golyóikat. Szinte egész Európa labanc már! Szörnyű küzdelmet vívunk velük, tehát itt nem lehet bomlasztás. A destrukciót akár felkoncolással is büntethetnénk, ha hagyná ez a poros világ a halálbüntetést. Csakhogy bemohásodott az agyuk szegényeknek.

A lényeg tehát azon van, hogy az ország érdeke elemi fontosságú, és nem engedhetjük meg, mi, magyar hazafiak, hogy valakik félrevigyék az éneket. Hogy fals hangon ordibáljanak. De van-e biztosíték rá, hogy a regisztráltak között minden választó polgárnak abszolút a hallása és carusói a tenorja? Hát bizony erre nem mernénk mérget venni.

Mi következik ebből? Úgy tűnik, a regisztrált választókat is alapos vizsgálat alá kell vetnünk. Megfelelnek-e a Nemzeti Együttműködés Rendszerében foglalt erényeknek? Képesek-e a szabadságharcunkat kevélyen
segíteni, vagy lottyadt farú pacifisták? Húzzák-e a szekeret, vagy fékezik? Fontos ezeket tudni, anélkül semmit nem érhet a választás.

Meg kell mondanunk, hogy ebben a félázsiai népségben tömérdek a kappanhangú. Hány meg hány kórus! S még több a nagy szót halló kalmük, tatár vagy tádzsik. Ezeknek hiába beszél az ember, csak a forint nyelvén értenek. Meg hát kárognak, hogy megbukik a kormány. Hahaha. Itt az ország sorsáról van szó, s nem az ő zsebükről, meg a kaviáros szendvicsre vágyakozó gyomrukról. Ne panaszolják, hogy kaviár nem jut rá, sőt lassanként már vaj se! Nemes célok tündöklenek a nemzet előtt! És ők ezt nem látják.

Tehát át kell gondolnunk, mi a teendő - sto gyéláty? - egy ilyen helyzetben. Rá merjük-e bízni a nemzet sorsát a félvak és félsiket polgártársainkra? Rá, persze, rá kell bíznunk, csak kissé körül kell őket néznünk. E körülnézésre regisztrációs bizottságok megalakítását látjuk célszerűnek. Mire gondoltunk? Például arra, hogy településenként - vagy akár szavazókörönként - bizottságokat fognak kinevezni, akik a regisztráló választókat alapos vizsgálatnak vetik majd alá. A bizottságokat mindenütt a polgármesterek nevezik majd ki, mert ez a garancia rá, hogy elfogulatlan tagokból állnak.

A bizottságok első dolga, hogy megállapítsák: a körzetükben ki van rajta a Kubatov-listán. Aki rajta van, az tovább vizsgálható, a többieket természetesen azonnal ki kell húzni a választók közül. Ők a nép ellenségei. (Most nem lőhetjük őket tarkón, mint a sztálini időkben tették. Sajnos.) A kihúzás ellen fellebbezni nem lehet, és bírósághoz sem lehet fordulni. Borzasztóan leterheltek a magyar bíróságok - még ezzel is növeljük a bajaikat? Nem gondolhatja ezt senki komolyan.

A listán rajt' lévőket személyes elbeszélgetésre kell majd hívni. A bizottságok tagjainak ehhez továbbképzésen kell részt venniük. A továbbképzéshez mindenütt föl kell használni a haladó hagyományokat, és föl kell kutatni a Rákosi-éra még élő személyzetiseit. Az ő tapasztalataik nélkülözhetetlenek! Ők még tudták, hogyan kell kivallatni az illetőt, úgy, hogy a gatya se maradjon rajta. Hogy bíznak-e a Pártban, hogy bíznak-e Rákosi elvtársban - azt akkoriban tudni kellett. Ma is kell. Más a párt, és más a Rákosi. Ám a képlet ugyanaz.

Mi az elbeszélgetés célja? Ki kell szűrni az idegen eszmék iránt érdeklődőket. (Nem lelkesedőkről beszélünk, csak olyanokról, akik ezekre fogékonyak lehetnek.) Nem maradhat a listán cinikus fráter, nem nihilista, nem ateista, nem szkeptikus - nekünk hívőkre van szükségünk! Akik a lelküket kiteszik a nemzetért. Komancs, liberális vagy szocdem sem maradhat a regisztrációban még akkor sem, ha elvileg rajta lehet a Kubatovon. (Gyakorlatilag ez persze kizárt.) Azt várjuk, hogy tapsolni fog nekünk? Ne legyünk, kérem, naivak.

A regisztrációs bizottság tagjainak tehát nagyon gyanakvóknak kell lenniük. Ezt kiválóan megtanulhatják az említett régi személyzetisektől. Egy sanda pillantásért is ki kell szórni az illetőt, nemhogy sunyi válaszokért. Nem cél, hogy sok tízezren maradjanak a regisztrációban, elég oda pár száz is.
Illetve... Igazából ők sem lényegesek. A demokratikus választás fontos, és hogy mi legyen az eredménye, azt akár egyetlen szavazó is meghatározhatja.

Kire gondoltunk? Hát a Legfőbb Hadurunkra, a Kárpátok Új Géniuszára. Ő a csalhatatlan, a mindentudó bölcs, aki bízvást megfontoltan sorolja majd el, kikből álljon a nemzet parlamentje. Annál jobb törvényhozó csapatot a Jóisten se találna hazánkban. És így a legolcsóbb a választás. Elég egyetlen szavazólap, elég egyetlen urna, elég egyetlen szavazókör - a többit ki sem érdemes nyitni. És persze nem kellenek milliárdok a lebonyolításhoz. Van itt ám olyan fénylő demokrácia, hogy a kivénhedt Európa táthatja a száját.

Hozzászólások (21)

A hozzászóláshoz .

nagyonparaszt 2012.08.11. 15:51
"[isetar] [2012.aug.11. 11:19]

siraso! A fidesznek bezzeg volt programja! Milliók falták, ugye? "

Nem volt na! Igen, milliók (1.5) falták, a többi meg otthon maradt és most tépi a pofáját, amihez semmi joga sincs. Aki akkor nem ment el szavazni, az azt mondta: nekem mindegy, akár a fejemre is szarhattok. Na akkor ha most szarnak a fejére, miért sír? Ha akkor mindegy volt ma miért nem az? Majd 2014-ben el kell menni az urnához, ha nem lesz urna, akkor meg az utcára! Ha meg még akkor sem lesz kurázsi, akkor lehet pofa befog. Ahogy Hasek negyon szépen fogalmazta a Svejk-ben:" Mault halten und weiter dinen!"


isetar 2012.08.11. 11:19
siraso! A fidesznek bezzeg volt programja! Milliók falták, ugye?
sirasososo 2012.08.10. 21:06
Nagy beszarás van hogy marad a kormány a következö ciklusra is . Talán célszerü lenne elmenni két év mulva és szavazni a legvonzobb programmra . Ez túl egyszerünek tünik ? Vagy a nagy félelem és hisztéria abbol adodik hogy az un "ellenzék" két év mulva nem fog elöállni ilyennel ? Gyerünk elö az épitö tervekkel , Választási programmal , árnyék kormánnyal ... stb
mamuska 2012.08.10. 20:58
[velemeny
De ha ez kell a magyarnak, hát nincs mit tenni...

A baj az, hogy lassan már nincs mit enni...
BpAnya 2012.08.10. 20:19
FELHÍVÁS!
Minden magyar állampolgárhoz minden szervezethez és csoporthoz szólunk!A leszerepelt kormányfő szerint erőre van szükség, hogy össze tudjunk fogni!Mutassuk meg az erőnket, mutassuk meg végre az összefogásunkat! Nem tűrjük tovább! Megmutatjuk nekik, hogy a gazdasági túlélés érdekében nem konzultációkra, hanem tisztességes kormányra és szakértő vezetésre van szükségünk.Ők már bebizonyították alkalmatlanságukat és azt is, hogy nem méltók az ország vezetésére.Mi pedig bebizonyítjuk, hogy össze tudunk fogni, és véget vetünk annak a színjátéknak és propaganda háborúnak, amivel a kormány becsapja-átvágja az embereket! Várunk mindenkit 2012. szeptember 24-én 1 a Kossuth térre!CSATLAKOZZ!-,ha vállalkozásodat "padlóra-küldték",ha gyermekeid jövőképét eltörölték,ha munkanélküli vagy és kenyérre sem telik,ha rezsi tartozásod miatt otthontalanná váltál,ha elvették az önbecsülésedet,reményedet,ha életed élhetetlen...: https://www.facebook.com/events/407629042627032/

A
NAGY DEMONSTRÁCIÓ A JOGAINKÉRT, AZ ÉLETÜNKÉRT
‎2012. szeptember 24., 15:00 at BUDAPEST, KOSSUTH TÉR
jimipapa 2012.08.10. 19:57
[Festekmagus50] [2012.aug.10. 16:29]
"" El kell gondolkodnunk rajta,""""""

Nem vettem észre hogy tudsz !
velemeny 2012.08.10. 19:43
Orbán hatalmon akar maradni. Erre nem sajnálja a pénzt. Hiszen nem az Ő pénze. De ha ez kell a magyarnak, hát nincs mit tenni...
Festekmagus50 2012.08.10. 16:29
"" El kell gondolkodnunk rajta, hogy vajon mindazon polgártársunk, akik ott pöffeszkednek a listán, képesek-e érdemi és jó döntéshozatalra.
Képesek-e kiválasztani a nemzeti erőt?
Kormányzást nem lehet, nem szabad nemzetietlen fráterekre bízni. Aki a kormányt markolja, az legyen igaz magyar hazafi, ne valami csúszómászó, aki genetikusan képes rárontani a nemzetre.""

Milyen igaza van ennek a fírkásznak!!!
Remélem a Kurultájon is résztvesz,... ha tényleg Kun.
colorado 2012.08.10. 14:57
balumaci.
Magának nem kellene irogatni, mert nincs véleménye Ez nem vélemény ez egy szánalmas vergődés.
colorado 2012.08.10. 14:48
Tisztelt Recsanoka!
Értem amit írsz, csak azt nem, hogy miért nekem írod ezeket a gondolatokat. Én ezeket a témaköröket az írásomban nem is érintettem. Egyébként az előző kurzus azért nem nyúlt a választójogi törvényhez, mert kétharmados törvény. Minden tiszteletem a higgadt, kulturált hangvételedért, végre egy ember aki nem gyalázkodva adja elő a véleményét.
balumaci 2012.08.10. 14:40
Kolorádóbogár sötét mint az éjszaka felhősen, buta mint a borjú az új kapu előtt, és agymosott mint minden falkaforradalmár. Jellemzőit még sokáig lehetne sorolni...
Kár győzködni, mert az értelem legkisebb szikrája is kioltódott benne nyaktól felfele...
Recsanoka 2012.08.10. 13:13
Colorado !
Szeretném emlékeztetni az előző választásra és helyközi választásokra egyaránt, amikor
még a vak is látta a szavazók manipulációit. Ezek közül csak egyet említek meg, nevezetesen
a késő éjszakáig tartó kígyózó sorokat, amik a "gyorsan-frissen lakcímváltozás" elhíresült
mocskos cselekedete volt! Az az országra nézve szomorú, hogy halk hümmögésen kívül más
reakcióra nem tellett!
A mai .............. hatalomra kerülése után nyilvános lett a röhögő, cinikus Kubatov és annak
listája, majd Kósa Lali fejtette ki, hogy a /Kubatov által becézett idősebb korosztály/ nyuggerek
szavazataira nincs szükség, ők már nem számítanak.
Ezek után a gyermekekkel akartak machinálni de ezzel leálltak.
Közben becserkészték a határon túli magyarokat, természetesen szavazati jogot is kapnak az
állampolgárság mellé, bármennyire tiltakoztak és tagadták mikor ezzel vádolták őket.
Beszéltem olyan határon túlival, aki szinte könnyezve mesélte, hogy milyen ajándékot
kapott a Viktortól az állampolgárság mellé!
Miről is van szó? Arról, hogy ezeket az embereket, akiket érzelmi úton meg lehet zsarolni, ők
megzsarolják! Nem a fene nagy szívük irányítja őket, csakis a szavazatszerzés lehetősége!
Miért nem adta meg Orbán a lehetőséget az első kormányzása idején az állampolgárság
megszerzésére? Mert akkor nem volt érdeke!
Abban azért bízok, hogy ezek az emberek is látják vezéretek szivárványszínű uszályát , ennek
megfelelően felelőséggel fognak gondolkozni.
A vezér már bejárta a Világot /természetesen állami költségen/ azért, hogy mindenhonnan
összetarhálja az x-eket, olyan hatalmas hazugságáradatot produkált, hogy attól zengett az ég!
Ennek ellenére még mindig nem biztos a gőzelembe, tehát itthon is csakis az ők javukra
szolgáló intézkedéssorozatot akar véghezvinni! Ezt nem kell engedni, nekünk kell megakadályozni,
ha szép szóval nem megy, hát hangosan és erőszakosan kell fellépni!
Arról már nem is beszélek, hogy az előző ciklus nem nyúlt a választótörvényhez érdemben,
az ő erkölcsi felfogásuk ezt nem engedte.
Colorado! Úgy hiszem nem árt, ha ezeket a történéseket is figyelembe veszed, ezek is
hozzátartoznak az igazsághoz!
kvj40 2012.08.10. 12:52
Coloraeo!
Tisztelettel kéredezlek: hol és mikor volt kommunizmus a világon?
entropia 2012.08.10. 11:57
Orbánék a regisztrációval azokat akarják kizárni,akik a törzsszavazókat kétharmadra kiegészítve megválasztották a Fideszt, vagyisaz ostobákat.Nincs már rájuk szükség,szerintem ennyire egyszerű.
nofrete 2012.08.10. 08:53
Egyet nem értek: mindenki felháborodik ezen a regisztráción, mégsem arról beszélnek, hogy kellene kivédeni, hogy ebből a baromságból ne legyen törvény, hanem minden párt azon agyal, hogyan lesz ez az egész. Jól van ez, elvtársak?????
colorado 2012.08.10. 08:40
Kun Úr!
Kár ilyen víziókkal terhelni az amúgy sem túl békés közhangulatot. Ön miből gondolja, hogy igaza van. Nem látom az írásában az Ön által hiányolt nemzeti együttműködés igényének a leg apróbb szikráját sem. Miért kell azokat sértegetni akik nem osztják az Önök véleményét. Egyébként a kialakult hatalmi helyzetnek a szocneoliberális felfogásuk az oka. 2002-10 között lett volna idejük rendbetenni kérdéseket, de az akkor aktuális hatalom úgy politizált, minha az ellenzék ellemzéke lenne. Vegyük észre, hogy nálunk keveseknek kell az a vadkeleti agresszív rablókapitalizmus amit a neoliberálisok akarnak diktálni. Úgy gondolom,a következő EU parlamenti választások után fordulhat a kocka. Máshol is unják már ezt a világuralmi törekvés filozófiájukat. Egyébként, ha ilyen jól ismeri a Rákosi renszer működési mechanizmusát, elárulhatná, hogy mit csinált Ön a kommunizmusban töltött aktiv pályafutása alatt. Csak nem a pártközpontban volt fizrtett forradalmár? Ha akkor is írt publicisztikákat, azt vissza lehet keresni. És ezt én meg is fogom tenni. Nagyon kíváncsi vagyok az akkori véleményére a demokráciáról a sajtószabadságról és a nemzetről. Persze arra is, hogy akkor is ki állt-e a választási törvény ellen, vagy mellette.
szavazo 2012.08.10. 08:31
Tisztelt stratocaster
"Mit gondol? .Nincs újabb trógerság a hatalom megtartásának érdekében, a tarsolyukban? Biztosan van. Csak ki kell várni..."
Sajnos van, de ez minden politikai oldalról elmondható sajnos. A hatalom megtartása érdekében pártállástól függetlenül sok mindenre képesek a politikusok.
További szép napot és jó hétvégét Mindenkinek :)
stratocaster 2012.08.10. 07:52
..."Igaz most plusz feladat lesz a feliratkozás, de úgy gondolom, hogy ha ez az ára annak, hogy sikeresen leváltsunk egy számunkra nem tetsző kormányt, akkor ezt meg kell tenni. Négy évente - gondolom - ez bele kell hogy férjen :)"...

Én nem vagyok ilyen jóhiszemű. A commentelő elfelejtkezik arról az apró tényről, hogy amikor Orbánék hatalomra kerültek (főleg a 2/3 előtt) kussoltak ezekről a "zseniális" újításokról. Pedig azok már tervbe voltak véve. Mit gondol? Nincs újabb trógerság a hatalom megtartásának érdekében, a tarsolyukban? Biztosan van. Csak ki kell várni...
Agricola 2012.08.10. 07:36
„Zseniális húzás! Az a tervezet - ebből aztán holtbiztosan törvény lesz -, hogy a következő parlamenti választáson csak azok szavazhassanak, akik előzőleg regisztráltatták magukat a választói listán. „

Méltatlankodik Kun István publicista .

Kérdés: Vannak-e olyan demokráciák, ahol előírják, hogy csak azok szavazhassanak, akik előzőleg regisztráltatták magukat a választói listán?

Ha vannak ilyenek, akkor miért nem festi le őket is Kun István publicista a „Sátán Kutyáiként”?
bakegya 2012.08.10. 06:34
Csak hogy egy valamire való demokrata sohasem fröcsög a nemzettudatos mivoltáról.Főleg nem ott és akkor amikor a szövetségesek társaságában még szót is kap/de minek/.