Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Csippel vagy anélkül

Népszava|2012. aug 10. 06:11
[A+ A-]
Ne felejtse el a kedves olvasó, hogy sürgősen regisztráltatnia kellene a kutyáját, mert egy kormányrendelet értelmében 2013, január elseje után a négy hónaposnál idősebb kutya már csak csippel ellátva tartható. A csipes kutya nem veszhet, el nyomon követhető, megszólal a "jelző" és máris megy a "a rendőrség" és visszavezeti a gazdájához az elbitangolt jószágot: nem arra mentél, amerre a gazdád parancsolta!
A rendelet értelmében az egész rendcsinálás "csak" 3500 forintba kerül. Még annak is megéri, aki csak 27.000 forint járadékot kap, ha egyszer áldoznia kell a legjobb barátjára.

Mi ez ahhoz képes, hogy az embereknek is regisztráltatniuk kell magukat, bár a határidő nem olyan sürgős, mint kutyáéknál, s még nem dőlt el, hogy hová ültessük be a csipeket, de az biztos, hogy nyomon követhetőek leszünk és jelzéseket is kapunk:nem arra kell menned, a Fideszt majdnem szélsőjobbra találod!
Éppen emiatt kérem Tóth Zoltánt, hogy még egyszer nézze meg a idevonatkozó nemzetközi szabályokat: biztos, hogy az 2014-es választás titkos lesz, mert ez az egyik követelmény! A választási jogszakértő csak úgy meghúzta a vállát, amikor arra kérte a riporter egy tévéadásban, hogy beszéljen a választási törvényekről: "minden nemzetnek saját belügye a választás!" Csak néhány nemzetközi szabályt sorolt fel, és ezek között megemlítette titkosságot. Na, ezzel van alkotmányos bajom, hol van az előírt titkosság! Máris jelenthetem a velencei bizottságnak, hogy Magyarországon, már akkor követhetnek bennünket, - csip sem kell hozzá - amikor szekérrel, autóbusszal, gyalog, vagy járókerettel megyünk regisztráltatni magunkat. Minden falunak, településnek megvan a maga Kubatov listája, amiből két évre előre tudják, hogy ki hova szavazna! A fideszes szavazatszedő "bizottságok" már előre tudják, hogy kinek kell a szemébe néznie, kinek kell segély, kinek kell kis protekció, hogy egyszerűbben intézhesse el a dolgokat, cserében azt várja el a "bizottság", hogy a Fideszre szavazzon, akit ilyen "aprópénzzel" dobálják meg. Egyre jobban igaz a közmondás, hogy rossz szomszédság török átok, de a jó szomszédságon is átok ül, Már nem olyanok a szomszédok, mint azelőtt amikor kiültek az emberek a ház elé a kispadra, és megbeszélték együtt a gondokat. A nemzeti összefogás kormány mintha megteremtett volna egy "belső Trianont", amely során egyre jobban szétszakadunk.

Ez ellen csak pávatánccal lehet védekezni, úgy ahogy a "nagy tanár"
mondta és mutatta Összekacsintani a szomszéddal, mintha a nagy nemzeti összefogásban hinnénk, - és hiszünk is - de a pávatánc mögött előbb a faluközösséget, a szomszédokat kovácsoljuk össze egy nagy cél érdekében..
Én nem kérem a csipet, magamtól is tudom, hogy merre kóborolok.

Hozzászólások (4)

A hozzászóláshoz .

BpAnya 2012.08.10. 20:17
FELHÍVÁS!
Minden magyar állampolgárhoz minden szervezethez és csoporthoz szólunk!A leszerepelt kormányfő szerint erőre van szükség, hogy össze tudjunk fogni!Mutassuk meg az erőnket, mutassuk meg végre az összefogásunkat! Nem tűrjük tovább! Megmutatjuk nekik, hogy a gazdasági túlélés érdekében nem konzultációkra, hanem tisztességes kormányra és szakértő vezetésre van szükségünk.Ők már bebizonyították alkalmatlanságukat és azt is, hogy nem méltók az ország vezetésére.Mi pedig bebizonyítjuk, hogy össze tudunk fogni, és véget vetünk annak a színjátéknak és propaganda háborúnak, amivel a kormány becsapja-átvágja az embereket! Várunk mindenkit 2012. szeptember 24-én 1 a Kossuth térre!CSATLAKOZZ!-,ha vállalkozásodat "padlóra-küldték",ha gyermekeid jövőképét eltörölték,ha munkanélküli vagy és kenyérre sem telik,ha rezsi tartozásod miatt otthontalanná váltál,ha elvették az önbecsülésedet,reményedet,ha életed élhetetlen...: https://www.facebook.com/events/407629042627032/

A
NAGY DEMONSTRÁCIÓ A JOGAINKÉRT, AZ ÉLETÜNKÉRT
‎2012. szeptember 24., 15:00 at BUDAPEST, KOSSUTH TÉR
csipkerozsa 2012.08.10. 10:55
horleus 2012.08.10. 08:35
Csip nélkül is nyilván vagyunk tartva, regisztrálva vagyunk. Már másodszor kapok értesítést a kormányhivataltól, hogy melyik okmányom mikor jár le.
bakegya 2012.08.10. 06:43
Kérek csipet,de csak is a háziállataimnak,és még az utat is csináltassa meg állampénzen a kormány amin el tudok totyogni a szavazásra.
A NÉPSZÁMLÁLÁS EREDMÉNYÉT MI OKBÓL NEM MERI NYILVÁNOSSÁGRA HOZNI A FIDESZ?