Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Mentegetőzik az eszközkezelő

Népszava|2012. aug 10. 08:04
[A+ A-]
Ősztől várhatóan ezres nagyságrendben vásárolja meg a bankoktól a bedőlt devizahitelesek ingatlanjait a Nemzeti Eszközkezelő (NET), miután a kormány a pénzintézetekkel kötött decemberi megállapodása alapján módosította az eszközkezelőre vonatkozó törvényt, szélesítette a jogosultak körét - tudatta lapunkkal a társaság.
Orbán Viktor kormányfő ígérete szerint idén nyolcezer, jövőre hétezer, 2014 végéig pedig 25 ezer devizahiteles otthonát venné meg az eszközkezelő, eddig azonban mindössze 8 lakást vásároltak.

Az eszközkezelő véleménye szerint a jogosultsági feltételek bővülése miatt a felajánlott ingatlanok száma jelentősen emelkedni fog. Az új törvény alapján már nem feltétel a kényszerértékesítésre jelölés, sem a két, családi pótlékra jogosító gyermek nevelése. Így az egy gyermeket nevelők is jogosultak lehetnek, amennyiben teljesül a többi elvárás.

Szakemberek szerint ugyanakkor nem csak a szigorú előírások miatt nem jelentkeztek eddig a bedőlt hitelesek, hanem mert visszariasztja őket a hosszadalmas ügyintézés, ráadásul inkább maguk próbálják meg értékesíteni az ingatlanukat, hogy szabaduljanak a hiteltől. Az MSZP azt közölte: remélik, hogy az eszközkezelő a miniszterelnökkel ellentétben komolyan is gondolja, amit mond. Ha nem, ősztől a parlamenti fórumokon is fel fognak szólalni a családok adósságválsága körül tapasztalt kormányzati semmittevés ellen.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (4)

A hozzászóláshoz .

bakegya 2012.08.11. 17:34
Az eszköz kezelése is pénzbe kerül.Ezt a visszaállamosítást ki fizeti,és miből?Ez az Orbán nagy fifikájának csak egy része,de a politikájának meg a nagyrésze.Csak ő nem így beszél erről, mert egy k. nagy zsivány.Ebből él jól és a kiszolgáló személyzete is.papa.49 2012.08.11. 11:50
A módszer ugyanaz mint a ,,nagyívű lakópark építés,, esetében, HAZUDJUNK EZERREL, AZTÁN RÁFOGJUK A GYURCSÁNYRA, MEG A NYOLC ÉVRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sdaniella63 2012.08.10. 08:58
Pár száz ezer Ft tartozás miatt elárverezik a lakást ami több milliot ér,de mi lesz avval a pénzzel,
amit addig is törlesztettek. Meg meg kellenne vizsgálni hogy 2010 elött fizettek e rendesen,ha igen
akkor a hiba máshol van.
stvan 2012.08.10. 08:19
Miért mentegetődzik?Hát egyértelmü, hogy Cyurcsány egyetlen devizahitelest nem mentett meg! Tehát ez a nyolc ORRiási siker!! Minden marha látja...