Előző
Következő
új cikk

Vajda legfeljebb kilencedik lehet 200 méteren

MTI|2012. aug 10. 13:07
[A+ A-]
A kenu egyesek között versenyző Vajda Attila nem jutott a legjobb nyolc közé 200 m-en, s a szombati B döntőbe kvalifikálta magát a londoni olimpia pénteki versenynapján.
A 29 éves, szegedi versenyző ötödik lett az előfutamában, s már akkor látszott, hogy 1000 m-es menőként nehezen alkalmazkodik a sprinttávhoz. Vajda a napsütés ellen védekezve hátrafordított baseball-sapkában lapátolt a középfutamban is, ahonnan csak az első kettő és a három futam két legjobb harmadikja kerülhetett a fináléba.

Egy visszalőtt rajt után remekül kezdett a magyar, a 200-as specialistákkal azonban nem tudta felvenni a verseny. Újabb ötödik helye a B fináléhoz volt elegendő, azaz a legjobb esetben is kilencedikként zárhat.

"Mindent a rajtra tettem fel, jól el is kaptam, de a sprinterek az első pár méteren sokkal jobbak voltak. Ezzel együtt azt mondom, hogy ez volt életem legjobb 200 m-re. Még egy pár ilyen, és egész jó sprinter leszek" - nyilatkozott a parton mosolyogva Vajda. "Ötödik lettem, bejutottam a B döntőbe, azt hiszem, nem lehetek elégedetlen. A közönség fantasztikus, nagyon jó, hogy ennyi magyar van itt, köszönjük a bíztatást."

Vajda Attilának szerdán nem sikerült megvédenie pekingi címét 1000 m-en, hatodik lett a fináléban, a 200 m pedig nem igazán az ő száma, nem is készült rá külön.

Hozzászólások (1)

A hozzászóláshoz .

tiribesi 2012.08.10. 14:27
Mi ez a vészmadárkodás már megint?

Sokan mondták, főleg a sok rossz szándékú megmondóember. hogy ezen az olimpián végképp leáldozik a magyar sport csillaga. És azt, hogy visszasírjuk majd a pekingi három aranyat, mert most még annyi sem lesz.
Sőt, lehet, hogy egy sem lesz. Mert az ország állapota, teljesítőképessége - s leginkább anyagi helyzete miatt ma már alig-alig lehetséges, hogy magyar álljon a dobogó legfelső fokára. De a másik kettőre is csak óriási szerencsével.

A vészmadarak rosszindulatú jövendölése nem jött be!
JELENLEG NYOLC ARANYÉRMÜNK VAN !

A figyelemre méltó vélemény itt olvasható: http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/limpia.html
Ajánlom
mindenki szíves figyelmébe. :))