Előző
Következő
új cikk

Belföld

Megszüntették a nyomozást a hamisított hódmezővásárhelyi hangfelvétel kapcsán

MTI|2012. aug 10. 14:50
[A+ A-]
A Makó Városi Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást abban az ügyben, amely amiatt indult, hogy a hódmezővásárhelyi Fidesz nyilvánosságra hozta, kik készítették a Lázár János polgármestert lejáratni próbáló, meghamisított hangfelvételt - közölte Molnárné Kecskeméti Rita, a kormánypárt önkormányzati képviselője pénteken az alföldi városban sajtótájékoztatón.
A képviselő emlékeztetett: a "nemtelen és aljas ügy" 2011 elején robbant ki, amikor az országos sajtóban is megjelent egy 2008-as közgyűlésen a vagyonnyilatkozatok kapcsán kialakult vitáról készült hangfelvétel bizonyítottan meghamisított, manipulált részlete.

A félreérthető és sokféleképpen magyarázható szövegrészlet megjelenést követően a hódmezővásárhelyiek szerették volna megtudni, kik készítették a megvágott felvételt - mondta Molnárné Kecskeméti Rita, hozzátéve: a hódmezővásárhelyi Fidesz szervezete ezért az érintettek - Havranek Ferenc (Zöld Baloldal) önkormányzati képviselő, egy helyi rádió tulajdonosa és egy technikusa - arcképét, nevét és telefonszámát tartalmazó szórólap formájában tájékoztatták erről a lakosságot.

A manipulált felvételt készítők azonban a nyilvánosság előtt nem vállalták tettüket, hanem beperelték a helyi szervezet elnökét, Havasi Katalint. A Makói Városi Ügyészség azonban bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, és kimondta, a képviselő semmilyen hibát nem követett el, csupán tájékoztatta a közvéleményt - fogalmazott Molnárné Kecskeméti Rita.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi alelnöke azt hangsúlyozta, pártja képviselőit nem lehet megfélemlíteni, sem perekkel, sem feljelentéssekkel rábírni arra, hogy elhallgassák az igazságot.

A politikus közölte, a nyomozás során az érintettek sem tagadták azt, hogy megvágták a hangfelvételt, ezért elvárja tőlük, vállalják a felelősséget tettükért, ne ügyvédek mögé meneküljenek, hanem kérjenek bocsánatot "azért az aljasságért, melyet elkövettek a város polgármestere ellen".

Az érintett hangfelvétel - amelynek kapcsán idén márciusban Lázár János elnézést kért "félreértelmezhető és félreértett" mondatai miatt, közölve egyúttal, hogy nem a szegény emberekről, hanem a "megélhetési politikusokról" beszélt - az volt, amelyen a fideszes politikus egyebek között úgy fogalmazott: "én soha nem szégyelltem, hogy mim van, én dolgozok keményen, én abba a miliőbe nőttem föl, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára, aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. (...) akinek a saját társadalmi viszonyaihoz képest semmire nem futotta, semmit nem tudott letenni az asztalra, az ne üljön például a képviselő-testületben".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (7)

A hozzászóláshoz .

tovaris 2012.08.10. 17:55
Akkor mégsem volt hamisítvány a hamisítvány?
justitio65 2012.08.10. 16:53
A jogtól független ügyészség ismét bebizonyította,hogy az igazságszolgáltatás hogyan működik egy félfasiszta rezsim diktatúrájában! Gratulálok!
balmagyar 2012.08.10. 16:33
Lézer Jani öszödvásárhelyi beszéde miatt is lehetne egy kis csürheforradalmat szervezni Vásárhelyen.
És visszavenni tőle ami az államé.
justitio65 2012.08.10. 16:25
corsac,karpatij----Ez az ember Magyarország legaljasabb véglénye,30 évre visszaható hatállyal...
marimama 2012.08.10. 16:23

"A politikus közölte, a nyomozás során az érintettek sem tagadták azt, hogy megvágták a hangfelvételt, ezért elvárja tőlük, vállalják a felelősséget tettükért, ne ügyvédek mögé meneküljenek, hanem kérjenek bocsánatot "azért az aljasságért, melyet elkövettek a város polgármestere ellen".

Megvágott, manipulált hangfelvétel?
Nocsak, milyen érzékenyek a fideszes urakok.
Amikor róluk van szó.
karpatij 2012.08.10. 15:42

én SP'éldául végighallgattam a "ZÖSZÖDI" beszédet is...

és hallottam a tömjénzsoltit véletlenül elszólva magát és egyszer életében igazat is mondva
"ÖNTÖMJÉNKEDNI" a karaktergyilkosságban való részvételről

ugye a karaktergyilkosság az az aljas keresztényszájúak módszeres HAZUDOZÁSÁVAL = !
corsac 2012.08.10. 15:34
Amikor nyilvánosságra került a teljes hangfelvétel, én így kommentáltam.


[corsac] [2011.márc.23. 20:54]
Hát nálam nem az eredeti (megvágott) anyag verte ki a biztosítékot, hanem az, amit Lázár János a saját igaza bizonyítására később kiadott.
Ebben a vagyonosodási vizsgálatról beszél, és ennek kapcsán mondja:

"..Aztán a HVG is csinált egy összeállítást és a parlamenti képviselők között is a szerény középsorban tartozom a keresményemmel. Ott a vagyon értékelése nem zajlott, de én azt gondolom, hogy ez nem szégyellnivaló dolog, én soha nem szégyelltem, hogy mim van, én dolgozok keményen, én abba a miliőbe nőttem föl,
hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára, aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Azt gondolom, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. Ezt tudom mondani, annak annyi az élete."

ÉS MINDEZT EGY POLITIKUS MONDJA!
EGY OLYAN SZEMÉLY, AKIT A KÖZÖSSÉG AZÉRT HELYEZ EGY ADOTT POZÍCIÓBA, HOGY A KÖZ ÉRDEKÉT KÉPVISELJE!
Ez az ember, aki a vagyonosodási vizsgálatot úgy tekinti, mint a farokméret vizsgálatát (kinek a nagyobb?), pedig a vagyonosodás vizsgálata arra való, hogy a választók lássák: vajon az általuk megbízott személy nem élt vissza a közpénzek fölötti hatalmával? Vajon ez a személy nem hozott olyan döntéseket közügyekben, amik személyes céljait szolgálják?

Hát nem!
Egy politikus nem mondhat olyat, hogy "akinek nincs semmije, az annyit is ér"!
Nem azért van ott a polgármesteri székben Lázár János, hogy vagyonosodjon, amit ugye nem szégyell.
Azért van ott, hogy a többi ember vagyonosodjon!
AZOK IS VAGYONOSODJANAK, AKIKNEK NINCS SEMMIJE!
Vagy nem ez a köz érdeke?

Ha vagyonosodni akar, akkor tegye meg - magánemberként.
Kaparjon, gyűjtsön.
De mint politikus, mint a közérdekkel megbízott vezető egyén, ne dicsekedjen ilyesmivel.
Mit tett a szegény emberekért, akik szerinte semmit sem érnek? SEMMIT!
Mit tett a saját meggazdagodása érdekében? MINDENT!
El kell olvasni a beszédet - hát nem ezzel kérkedik ez a vigyorgó patkány?
De! Erről szól az egész beszéde!

Én nem vitatom el tőle a meggazdagodás iránti igényét.
Nem vitatom el tőle azt a nézetét, hogy semminek nézi azokat, akik nem vitték semmire.
De ha ezt akarja folytatni, akkor tegye meg magánemberként.
Távozzon a politikai életből!


-------------------------------------------------
Ezen véleményemet változatlanul fenntartom!