Előző
Következő
új cikk

Külföld

Elítéltek Angliában egy magyar kamionost

MTI|2012. aug 10. 15:00
[A+ A-]
Négy hónap szabadságvesztésre ítéltek pénteken Angliában egy magyar kamionsofőrt, aki a múlt hónapban ittasan, a forgalommal szemben haladt egy autópályán.
A BBC pénteki beszámolója szerint az 50 éves K. Pál július 7-én éjjel hajtott fel az M6-os autópályára, és 3 mérföldet - csaknem 5 kilométert - tett meg a menetiránnyal szemben haladva.

A rendőrséget több járművezető is riasztotta, de a magyar kamionost végül három másik teherautósofőr állította meg a közép-angliai Birmingham egyik elővárosa, Walsall közelében, járműveikkel elzárva az utat K. Pál kamionja előtt.

A magyar sofőrt megállító három kamionosnak az ügyben eljáró birminghami koronabíróság egyenként 250 font (90 ezer forint) jutalmat ítélt meg. Az eljárást vezető bíró indoklása szerint a három kamionsofőrt "dicséret illeti gyors észjárásukért és bátor cselekedetükért, amellyel valószínűleg életeket mentettek meg".

A birminghami bíróság ugyanakkor K. Pált a négyhavi szabadságvesztés mellett három évre eltiltotta a járművezetéstől is.

A magyar sofőr elismerte vétkességét a közúti közlekedés veszélyeztetésében és ittas járművezetésben.

A bírósági eljárás során elhangzott, hogy K. Pál 51 fokos, házi készítésű szilvapálinkát ivott, mielőtt elindult járművével a forgalommal szemben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (2)

A hozzászóláshoz .

Arady 2012.08.12. 00:04
Ebben az ítéletben a pálinka enyhítő jellegű volt!! A közlekedést veszélyeztető más magatartásért ítélték el!

Nálunk ez a szegény ördög évekig nem tudna kenyeret keresni.... jah! És rámenne a gatyája az új jogsijára.

Méltó, EU szintű, nagyon szigorú büntit szabott a bíró - itt ilyen sose lesz, mert a csőcselék nem akarja.
karpatij 2012.08.10. 15:28

én szívapálinka nékü besenem ülök a zótóba,

jaaa, bár olyankor a zasszony vezet