Előző
Következő
új cikk

Belföld

Felfüggesztették a sárbogárdi rendőrkapitányt

MTI|2012. aug 10. 15:36
[A+ A-]
Az országos rendőrfőkapitány visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon az ozorai fesztiválon tartott csütörtöki rendőrségi razzia után - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A rajtaütésen összesen 480 hatósági ember vett részt, és négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő és kábítószer gyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A szóvivő beszámolt arról, hogy a fesztiválon egy külön "drogutca" volt, ahol a lakókocsikon feltüntették, milyen kábítószereket lehet ott kapni. Az esemény szinte valamennyi résztvevője, valamint a négy őrizetbe vett ember is külföldi - jelentette be a szóvivő.

A rendezvény vasárnapig tart, a rendőrség vizsgálja, hogy idő előtt bezárhatják-e.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítő munkájának eredményeként csütörtökön összehangolt akciót hajtott végre a szolgálat, a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Nyomozó Iroda, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Bűnügyi Szakértői- és Kutató Intézet, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint a Munkaügyi Hivatal munkatársainak segítségével.

A rendőrség 2,5 kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 darab extasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, még nem azonosított kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket fogalt le a helyszínen.

A fesztivál mintegy 50 hektár területén jelenleg is tart a helyszíni szemle és a terület átvizsgálása, mert a rendezvény szervezőinek lovasokkal, motorkerékpárosokkal működtetett "hírlánca" segítségével a rendőri egységek mozgását megérkezésük előtt néhány perccel jelezhették.

Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli Dádpusztán tartották az első fesztivált. 2005 óta minden évben megrendezik az ozorai fesztivált a Fejér megyei Dádpusztán.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (6)

A hozzászóláshoz .

antaiosz 2012.08.11. 11:02
Itt valami más van a háttérben!
A sajtó, vagy elhallgatja a valós információ felét, vagy valakinek kell a kapitányi hely??
pikirt 2012.08.11. 09:28
cirmos! Nekem sincs több értesülésem mint neked, de nekem egyértelmű, hogy azért mert nyiltan árusították a hírek szerint a drogot és ez feltehetően már 2004 óta igy megy. Lehet eleibe óvatosabbak voltak, de mivel semmi félnivalójuk nem volt egyre jobban elpimaszodtak.
A hírek szerint a HIR TV tette tiszteletét a fesztiválon és ők buktatták le/ jelentették fel a diszes társaságot, és az országos szervek "rohanták le" az helyileg illetékes kapitányságon valahogy senkinek nem tünt fel . A kapitányság müködéséért meg a kapitány a felelős, ha tudott róla azért ha nem meg azért.
tovaris 2012.08.10. 17:48
Ez a hír úgy hülye, ahogy van...
karpatij 2012.08.10. 16:26

fölfüggesztették..., - HOVA ?!
cirmos10 2012.08.10. 16:09
Milyen bűncselekményt követett el a kapitány úr ? Vett a drogból ? Vagy Ő állíttatta ki a drogos árusítókat ? Ne tán nem kellett volna megfogni a drogosokat ???? Nem tiszta a dolog, vagy Ő sem Fidesz lojális , mint a Bp.-ek ???

Érdekes fát lopató főkapitányok virulhatnak ??? Mert ?????????
karpatij 2012.08.10. 15:47

nem is tuttam, hogy a fél-ázsiai ozoraiak hatóságilag svábbogárdhoz tartoznak