Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vadkendertermesztőkre csaptak le Hajdú-Biharban

MTI|2012. aug 10. 17:00
[A+ A-]
Két férfit fogott el a rendőrség, akik a gyanú szerint egy hajdúszoboszlói családi házban termesztettek indiai vadkendert - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.
Kelemen Éva rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint a 27 és 31 éves kabai gyanúsítottakat a rendőrség a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek segítségével fogta el.

A nyomozók a két férfinál végzett házkutatás során lefoglaltak száz tő indiai vadkendert, valamint a termesztéshez, fogyasztáshoz szükséges eszközöket.

Az egyik gyanúsított a rendőrségnek elmondta: a növények egy részét saját fogyasztásra, másik részét eladásra nevelték, a magokat és a termesztéshez használatos anyagokat, eszközöket külföldről szerezték be.

Az elkövetőket őrizetbe vették, ellenük jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-termesztés és forgalomba hozatallal elkövetett kábítószerrel visszaélés kísérlete miatt folytatnak eljárást - ismertette Kelemen Éva.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (3)

A hozzászóláshoz .

karpatij 2012.08.10. 18:36

ill. bocsi, vad-lószerszám... - ánézéset !
karpatij 2012.08.10. 18:36

hááá akkó moss mibű lesz a lószerszám, ha nem lesz kenderkötél ?
Vitrioll 2012.08.10. 17:53
Ha már egyesek ilyen "spéci kertészek" akkor ezzel a 'szürke állományukat' hasznosabb volna zöldség gyümölcs vagy dísznövények termesztésére hasznosítaniuk .
Nem a rosszra fordítani !
Igaz a dinamitot se gyilkolásra lett feltaláva .