Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nem engedték idénymunkára a közmunkásokat

MTI|2012. aug 10. 17:30
[A+ A-]
Bár a közfoglalkoztatásra vonatkozó törvény lehetőséget ad a közmunka felfüggesztésére 90 napra, ha a közmunkást valaki alkalmazza, számos esetben előfordult, hogy az önkormányzatok, illetve munkaügyi kirendeltségek nem engedték el a dolgozókat a gazdák által tömegesen felajánlott idénymunkákra, jellemzően mezőgazdasági betakarításokra - közölte a Jobbik pénteken az MTI-vel.
Bertha Szilvia országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: miközben az állam sok helyen a "vízgereblyézést" közmunkabérként fizeti, a vállalkozók a valódi, gazdasági hasznot hozó idénymunkára alkalmaznák az embereket.

A Jobbik az ügyben megkereste a nemzetgazdasági tárcát, amely hétfőre írásos minisztériumi állásfoglalást ígért - jelezte.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (3)

A hozzászóláshoz .

Vitrioll 2012.08.10. 17:48
Orbánisztánban a közmunkások (bocs) a rabszolgák nem sétafickálhatnak szabadon .
Ez a komplett elmebaj rezsim egyenest a bűzös hűbéres , jobbágyos, röghöz kötés rendszere a sötét középkorból ,türemkedett elő mint egy gennyes bibircsók , 2010 ben !
Legkésőbb 2014 be oda is kell visszazavarni ,(elkergetni) Orbánisztánt ,névadójával együtt !
csipkerozsa 2012.08.10. 17:44
Ők legfeljebb csak a fideszeseknél dolgozhatnak,méghozzá ingyen,
tovaris 2012.08.10. 17:40
21. századi "modern" rabszolgatartás.