Előző
Következő
új cikk

Külföld

Újabb amerikai szankciók a Hezbollah ellen

MTI|2012. aug 10. 19:30
[A+ A-]
Az Aszad-rezsim támogatása miatt újabb szankciókat jelentett be pénteken a Hezbollah libanoni síita militáns szervezet ellen az amerikai pénzügyminisztérium.
A Szíria ellen foganatosított büntetőintézkedések keretében az amerikai kormány befagyasztja a Hezbollahnak azokat a kintlévőségeit, amelyek a joghatósága alá tartozhatnak, valamint megtiltja az amerikai állampolgárok és cégek számára, hogy üzleti kapcsolatot tartsanak fenn a szervezettel.

Az indoklás szerint a Hezbollah kiképzéssel, tanácsadással és logisztikai támogatással segíti a szíriai kormányt.

Az amerikai külügyminisztérium pénteken bejelentette továbbá, hogy szankciókat vezet be a Sytrol szíriai állami olajvállalat ellen, amiért az benzint szállított Iránnak. A tárca szóvivője általi kiadott közlemény szerint a Teherán és a Damaszkusz közötti gazdasági kapcsolatok segítik Iránt nukleáris programja folytatásában, a szíriai kormánynak pedig eszközöket biztosítanak ahhoz, hogy elnyomja saját népét.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (1)

A hozzászóláshoz .

aser11 2012.08.11. 21:06
Akkor a MOL-is beleesett a szankciókba.
Hiszen vannak Szíriában olajmezői és cégei.
Vagy ez titok?