Előző
Következő
új cikk

Belföld

Világháborús lőszerek Kecskeméten

MTI|2012. aug 10. 19:50
[A+ A-]
Csaknem tucatnyi, második világháborús lőszerre bukkant egy arra járó pénteken Kecskeméten, a régi 5-ös főút mentén, a Mercedes gyár közelében - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
Rákosi Mihály elmondta: a lakossági bejelentés nyomán helyszínre érkező tűzszerészek összesen tíz, 50 milliméteres tüzérségi lőszert találtak a Mercedes gyártól néhány száz méterre lévő körforgalom tőszomszédságában.

Ezeket a szakemberek az útszakasz rövid ideig tartó, teljes lezárása mellett kora délután összegyűjtötték és megsemmisítésre elszállították - tette hozzá a szóvivő, jelezve, hogy a régi 5-ös főúton azóta újra zavartalanul haladhat a forgalom.

Várkonyi Melinda, a Honvédelmi Minisztérium tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek azt mondta: a helyszínen tíz magyar aknavető gránátot találtak. Ezek nem kilőtt gránátok, de rossz állapotban van a gyújtószerkezetük - tette hozzá.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (3)

A hozzászóláshoz .

tovaris 2012.08.10. 20:13
Magyarországon a 2. világháborúban harcok voltak. Az, hogy lőszereket lehet találni, az nem csoda. Az viszont érthetetlen, hogy az építkezések előtt miért nem végeznek előzetes felderítést?
karpatij 2012.08.10. 20:11
naaaa, mikó szólal mámega selmexßí szennyatorina !
karpatij 2012.08.10. 20:10

az nemigaz, hogy ebbe nincs benne a gyurcsányikfecó keze ám...