Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Arany álom

Népszava|2012. aug 10. 19:14
[A+ A-]
Az első arany után Mari néninek, a kisebbik óvoda minimálbéres dadusának elmúlt a migrénje. A másodiknál azt vette észre, hogy a fridzsiderében van valahonnan két kiló friss bélszín, másfél kiló barack és egy üveg száraz pezsgő. Utoljára ennyi mindent talán, ha a lakodalmán látott. A harmadik aranynál hazajött a férje, megcsókolta, - nem volt pálinkaszaga -, és a termetes hátsójába csípett egyet. A negyedik aranynál mind a ketten csodálkozva vették észre, hogy Mari néni hátsója már nem termetes, hanem kemény és gömbölyű popsi. Az ötödiknél kiderült, hogy a gyereket mégiscsak állami térítéses helyre vették fel, ráadásul a katolikus egyetemre, amelyből egyenesen következik, hogy jó állása lesz, ha egyszer majd befejezi.

Mari néni, akinek ősz haja visszabarnult - egy ezüstérem is beficcent közben - töredezett körmei helyén szépen lakkozott, gyöngyházfényű villogott már - ehhez elég volt egy bronz is - arra gondolt, hogy ő mindig is nagy híve volt a sportnak. A magasabbnak, erősebbnek, messzebbnek.

A hatodik után a férje közölte, hogy szó sincs arról a kis rüfke bérelszámolónőről, ő neki csak Mária a mindene. A hetediknél távirat érkezett, hogy egy távoli nagybácsi jelentős vagyont hagyott rá. A nyolcadiknál elmúlt a peronoszpóra a szőlőről. A kilencediknél pedig éppen azt mondta be a rádió, hogy távozik a kormány. De ezt már nem hallotta jól, mert megcsörrent a vekker.

Hozzászólások (90)

A hozzászóláshoz .

zumm-zumm 2012.08.12. 20:41
[Trebitschkk] [2012.aug.12. 20:05]
Érdemes elolvasni:
http://www.nepszava.hu/blog/entries.php?id=4114
[printboy1]
[2012.aug.12. 17:04]
Én is olvasok más újságokat (MNO,MH, sőt a Kurucinfo-t is,pontosan ugyanabból a célból.)
"Az ilyen újságírók a nemzet szégyenei! " Igen,igazad van abban ,hogy vannak újságírók ,akik a "nemzet szégyenei"Ilyenek pl. akik nem ,vagy félretájékoztatnak az ellenzéki tüntetésekről.Akik szándékosan félreértelmezik a tüntetők céljait (ha épp úgy tartja kedvük,hogy írnak róla.) Akik elhallgatják a belső kritikákat, a külföldi véleményeket.Akiknek csak az a hír,ami nekik vagy a pártjuknak kellemes.Láttam olyan "riportert"? aki hetekig hangoztatta egy TV-ben az igazát és mikor egy nemzetközileg elismert és professzionális közgazdasági ismeretekkel rendelkező ember rávilágított (szóról -szóra elmagyarázta neki),hogy amit eddig ő bruttónak számolt az nettó,akkor csak annyit mondott: Jaaa! És ennyi ,azóta is napról napra adja a profit közgazdasági kérdésekben!!!!
Még egyszer: a Fidesz-KDNP politikusai kezdtek el belefolyni, a sokszor évtizedek alatt felépített sportolói karrierek (teljesítmények) kisajátításába. EZT tette szóvá a cikk írója!
Trebitschkk 2012.08.12. 20:05
Annyi ostobaságot írnak be hozzászólás címszó alatt, de a nagy többségük értelmetlen acsarkodás. Nem hiszem, hogy van olyan magyar ember, akit ne lelkesítenének sportolóink sikerei. Mindazonáltal történelmünkben már átéltünk egy kort, amikor a politika hatékonyságát, fesőbbrendűségét pont a sportsikerek kisajátításával akarták legitimálni. Vélem, hogy most is valami hasonlóval állunk szemben. Egyébként a Kedves Vezér ha beismeri, ha nem sokat vesz át Rákosiéktól (lásd szavazási törvények) Azt hiszem, ha még valami újat kitalálnak, akkor kisebb lesz a választási mozgásterünk, mint az ezt megelőző bármelyik diktatúrában volt.
zumm-zumm 2012.08.12. 18:42
[printboy1] [2012.aug.12. 17:04]
Ha szabad mégegyszer megjegyeznem:
"[zumm-zumm] [2012.aug.12. 08:04]
Óriási.Újabb gratula a Fideszeseknek.Politikát visznek az olimpiai aranyérmes sportolók teljesítményébe.Ha ezt szokatlanul szellemesen szóvá teszik,akkor " az olimpikonjainkat támadják!!" a mocskos ballibek.Hányszor lehet Magyarországon eljátszani ugyan azt a kommunikációs trükköt?Ennyi birkát egy helyen......."
vaskovacs 2012.08.12. 17:36
"a fenti írói "munka" felháborít" Ez érthető.
printboy1 2012.08.12. 17:04
Tisztelt vaskovacs! Engem minden érdekel, ami szép, ami elismerendő, ami büszkeségre ad okot. Ugyanakkor nemzeti érzelmű, keresztény emberként a fenti írói "munka" felháborít! Csak, és kizárólag azért böngészem át a Népszava online - t, hogy ne essek az egyoldalú tájékoztatás, ennek következtében a tájékozatlanság csapdájába. De mint olyan sokszor, ennek a látogatásnak ma sem volt értelme. Az ilyen újságírók a nemzet szégyenei! Lehet "maszopos" , kormányellenes valaki, de nem olyan áron, hogy sportolókat, és egy keresztény egyházat von bele a beteges cikkébe.
vaskovacs 2012.08.12. 16:49
printboy megjegyzem, engem hidegen hagy a sport. Sajna a művészetek kevesebb embert lelkesítenek és a hatalom is igykszik elzáűrni a tömegeket azoktól a drága belépődíjakkal.
printboy1 2012.08.12. 16:46
Nem értem, hogy a Tisztelt Dési úr miért írt ennyire cinikus cikket? Talán a hazai olimpikonok sikerei keserítik el ennyire? Nemzeti sikereinknek miért nem tud örülni? Legyen büszke a sportolóink teljesítményére!
vaskovacs 2012.08.12. 13:42
[Bali30] [2012.aug.12. 13:39]"vagy baloldalgyűlölőkön" Ez egy tévedés, mert az MSZP nem baloldal. Ál-baloldal. Baloldalnak mondja magát, miközben liberális. Az SZDSZ-es Demszky anno hangsúlyozta:"Az SZDSZ nem baloldali párt.". Emlékszik? Ez különben nem gazdasági cikk. Ez az ördög fogvicsorgatásának a nyoma.
vaskovacs 2012.08.12. 13:40
botto] [2012.aug.12. 12:54]"Akkor már Bajnai volt a miniszterelnök,de neked,mint elvakultnak nem kell tudni." Igencsak indulatosnak tetszik lenni. Nem vagyok elvakult. a lényeg az, hogy az olimpiai eredményeknek is lehet örülni és még sok mindennek. A Népszava érdekei szerint- az embertek minden örömét igyekszik elvenni,."Okoskodj csak tovább.Rossz lehet Gyurcsánnyal kelni és feküdni. " Ugyan. Gyurcsány már nem lesz miniszterelnök. Bajnai sem. Mindekken tele vannak pénzzel. Bajnai okén a libások meg bánattal- már amelyik nem lett öngyilkos.
Bali30 2012.08.12. 13:39
Olyan jókat nevetek a fidiótákon..:D vagy baloldalgyűlölőkön.. (pedig annó az ő érdeküket is az szolgálná csak ők nem tudják) Gyerekek... a gazdasági cikkekhez ilyen lelkesedéssel!!! Ott viszont bottal üthetjük a nyomotokat...
botto 2012.08.12. 12:54
[vaskovacs] [2012.aug.12. 12:35]
[balmagyar az Önök kedvenc gyurcsányát nagy örömmel váltotta le a többség.

Akkor már Bajnai volt a miniszterelnök,de neked,mint elvakultnak nem kell tudni.Okoskodj csak tovább.Rossz lehet Gyurcsánnyal kelni és feküdni.
vaskovacs 2012.08.12. 12:35
[balmagyar az Önök kedvenc gyurcsányát nagy örömmel váltotta le a többség.
nanana 2012.08.12. 12:20
"Az MSZP felkészületlenségét mutatja, hogy Burány Sándor képviselő úgy támadja az Új Széchenyi-terv hitelei­nek kiközvetítésével foglalkozó cégeket, hogy nincs tisztában azzal, az MSZP-kormányok idején is így működött a rendszer
„A bankok már egy évtizede kiadták a hitelközvetítést”
– A szakmailag teljesen felkészületlen Burány Sándor körülbelül ötven hitelközvetítő ellen indított támadást. Nincs tisztában azzal, hogy ezeknek a cégeknek a többsége nem most, a jobboldali kabinet alatt kezdte ezt a munkát, hanem már egy évtizede végzi ezt a tevékenységet. És azt sem tudja, hogy ezeknek a pénzintézeteknek a bankok már az MSZP-kormányok idején kiadták a hitelközvetítést. A szocialisták mostani támadásának tulajdonképpen a mikrovállalkozások látják a legnagyobb kárát. A Műszertechnika cége már nyolc éve – tehát a baloldali kormány alatt – kezdte meg hitelközvetítési tevékenységét. Azóta is negyven-ötven olyan pénzintézet van rajtunk kívül, amely hitelközvetítéssel foglalkozik. Mi éves szinten egy-másfél milliárd forintnyi hitelt kezelünk, ami, figyelembe véve a hét-nyolc százalékos kamatárrést, a projektben dolgozó apparátus nagyságát, illetve a kockázati tényezőket, egyáltalán nem nevezhető nagy üzletnek. "
incognito 2012.08.12. 12:19
"Nem arra kell figyelni amit Orbán mond. "...valóban nem , a magyar vs horvát kézi meccsre kell figyelni, és drukkolni !
balmagyar 2012.08.12. 12:07
Kedves [nanana] [2012.aug.12. 11:48] !

Nem arra kell figyelni amit Orbán mond. hanem amit csinál. Több órás semmitmondó hablatyolásra képes. Ez a szakmája. Most ebből él. De nem sokáig.
A 10 legveszélyesebb politikus közé beverekedni magát valakinek nem kis teljesítmény.
Nem beszélve arról, hogy a világ egyik legdrágábban fizetett dilettáns kontárvezér példánya.
Kár szót vesztegetni rá, az elkergetésével kell intenzívebben foglalkozni.
vaskovacs 2012.08.12. 11:59
ferooo1] [2012.aug.12. 11:32]"félig éhen halt 5millio magyart pont az olimpia érdekli ?????" : Amikor operát hallgatok, akkor nem az foglalkoztat, hogy mennyi a fizetésem és vannak akiknek jóval több és azoknak milyen jkó nekem meg milyen rossz. Én nem érdeklődöm a sport iránt, de sokan abban nagy örömet látnak, találnak. Mögöttem a buszon is erről beszélgetnek a fiatalok és nem arról, hogy milyen nehéz a megélhetés. Pedig nehéz. nyilván. De: megjegyzem: a gyurcsányi időszakban sem volt jobb. Sőt nekem sokksl.- sokkal rosszabb volt. Szerencsére a kormányváltással a volt főnökömet eltávolítottűák. sokan örültek ennek. Nos sok baj van, amiről persze helyes beszélni, de sok jó is van. vannak azonban olyanok, akik sátáni indíttatásból csak a rosszat kívánják láttatni.
az a magyar aki látja a honfi társait és látja azt holnap én a leszek helyében pl a munkanélküli hivatalban ,a közmunkán,a kilakoltatott,az éhező Egyébként kóka ( nem Orbán) mondta, hogy itt nagy a jólét. Igaza volt ugye?
balmagyar 2012.08.12. 11:56
"[Borris] [2012.aug.12. 06:50]
Jó a cikk ! Telitalálat az összes elvadult jobber a Népszavát olvassa . Gratula ! "

Nagyon jó meglátás. Ugyan ez az állapot a Klubrádió hallgatásával és az ATV nézése kapcsán.
Szinte létalap a sugárzott kép és hangjel a nyálképződéshez.:-))
nanana 2012.08.12. 11:48
"Az ellenzéknek nincs véleménye az európai válságról, s pusztán szavazatainak maximalizálására koncentrál, míg Orbán Viktor kormányfő azért is népszerű, mert forró témákban is van véleménye – állapította meg Csizmadia Ervin a miniszterelnök tusnádfürdői beszéde kapcsán. A politikai elemző annak is hangot adott, hogy a Fidesz nem Nyugat-ellenes párt, nagyon is határozottan ez a térség a viszonyítási pontja
Már 1996-ban világos volt
A szakértő úgy látja, a mai kormányfő egész gondolkodásmódjának középpontjában a „mi mások vagyunk, mint elődeink” imperatívusza áll. Orbán és a Fidesz ezt a „másságot” akarja minden lehetséges eszközzel érvényre juttatni – hangsúlyozta legfrissebb elemzésében Csizmadia. „Az mozgatja Orbánt és pártját, hogy Magyarország és (Nyugat-)Európa szerintük „eltorzult” viszonyát gatyába rázzák, és Magyarországot újszerű módon vezessék be a Nyugatba.”
Csizmadia szerint a Fidesz nem Nyugat-ellenes párt, nagyon is határozottan ez a térség a viszonyítási pontja, viszont a nyugatosságot mindenki mástól eltérő, sajátos szemüvegen keresztül látja. A Nyugat számára nem statikus terület, pláne nem egyedüli minta – teszi hozzá. Orbán a Nyugatot változónak és mozgásban lévőnek tekinti – szemben ellenfeleivel, akik szerint a Nyugat egy stabilan előttünk járó civilizációs vonzásközpont, s a feladat az, hogy mi ehhez a központhoz felzárkózzunk – állapítja meg az MPK vezetője. A Fidesz már 1996–97-ben világossá tette, szerinte Magyarországnak egy változásban lévő Európai Unióhoz kell majd csatlakoznia – hívja föl a figyelmet Csizmadia.
Európáról van víziója
Orbán nem azért népszerű, mert – ahogy mondani szokás – populista politikus, hanem azért, mert van mondanivalója úgynevezett forró témákban, ráadásul szeretné azt is elérni, hogy államférfiúként tekintsenek rá, olyan politikusként, akinek nem csupán saját országáról, hanem egész Európáról van víziója – vélekedik az elemző. S itt érkezünk el a hazai ellenzékhez, amely 2010 óta folyamatos problémákkal küzd. Ezeket a problémákat – vélhetőleg tévesen – „szervezeti” problémaként akarják megoldani, azaz: az együttműködés, együtt nem működés kérdései között őrlődnek – teszi hozzá.
Csizmadia szerint meglepő módon alig foglalkoznak azonban az európai dimenzióval, nem nagyon van véleményük a mostani válsághelyzet utáni európai folyamatokról, egyszóval úgy akarják legyőzni a Fideszt, hogy szinte semmit nem mondanak húsba vágó európai kérdésekről. Ez persze lehet tudatos megfontolás eredménye is: az ellenzék mindezzel azt jelzi, hogy nem lát problémát az európai újrarendeződés kérdéseiben, s a válságot messze nem tekinti olyan horderejűnek, mint azt Orbán beszédeiben láttuk – hangsúlyozza az elemző.
Nincs vízió
„Meglehet, az ellenzék így (is) ellenpontozni akarja Orbánt. Csakhogy a választók azért annyit érzékelnek a politikából, hogy a világ valóban nem teljesen úgy működik, mint akár csak két-három éve.” Amíg tehát Orbánék apokaliptikus víziókat gyártanak, az ellenzék semmilyen víziót nem gyárt, "
incognito 2012.08.12. 11:42
A múltkor még az volt a baj h "meleg van"....most meg hogy örülünk egy két szép sport sikernek ! ...bohócok :-)
-
[nanana: ennyi !!!
ferooo1 2012.08.12. 11:32

félig éhen halt 5millio magyart pont az olimpia érdekli ?????
magyarok szenvednek a fidesztán polgárai ,méltóságos urai jól élnek
mi sem egyszerű az elvett nyugdíjakat ,béreket,táppénzeket ,munkanélküli segélyeket ,átutalni a sport maffiának
persze látunk néhány érmet meg 5millio embert szenvedni

az a magyar aki látja a honfi társait és látja azt holnap én a leszek helyében pl a munkanélküli hivatalban ,a közmunkán,a kilakoltatott,az éhező

orbán egy őrült ,ebben mindenki beledöglik ezt már a fideszes polgármesterek is látják, és csak úgy tudják féken tartani az embereket hogy elmondják hogy ők se értik orbán mit csinál itt !!!!!!
erről nem volt szó ami itt folyik