Előző
Következő
új cikk

Belföld

LMP: Orbán Viktor az ügynökügyben valótlanságokat állít

MTI|2012. aug 13. 14:27
[A+ A-]
Schiffer András LMP-s országgyűlési képviselő szerint Orbán Viktor miniszterelnök a policity.hu oldalon hétfőn megjelent interjúban "terel és valótlanságot állít" az ügynökkérdésben, a Fidesz pedig "sunnyog és folyik a szőnyeg alá söprés".
Orbán Viktor az interjúban úgy fogalmazott: "az ügynökkérdésben jól haladunk". Szerinte a problémát az okozza, hogy amikor az ember kikér egy dokumentumot, akkor ki vannak belőle húzva nevek és adatok. "Én azon az állásponton vagyok, hogy a szabadság mellett érdemes lándzsát törni, tehát mindenki, aki áldozata volt az előző rendszernek, például megfigyelték, az korlátozás nélkül hozzáférhessen az őrá vonatkozó összes információhoz" - mondta a kormányfő. Úgy értékelte, hogy a magyar ügynökügy rendezettsége jogi megoldások tekintetében figyelemre méltó Európában.

Schiffer András az interjúra reagálva az MTI-vel azt közölte: nem igaz, hogy az információhoz való hozzájutás probléma lenne, mert ezt "többé-kevésbé megoldották az előző kormányok", arról pedig az egész Országgyűlésben egyetértés van, hogy vannak szenzitív adatok, illetve harmadik, megfigyelt személyekre vonatkozó adatok, amelyeket igenis ki kell takarni a jelentésekben.

Az ellenzéki politikus kritizálta Orbán Viktort és a kormányt, amiért nem hajlandó tárgyalni az LMP Országgyűlésnek benyújtott témát érintő törvényjavaslatáról. Az LMP szerint ugyanis az lenne a cél, hogy "az egész magyar társadalom lásson világosan abban a kérdésben, hogy miként váltották át a régi állambiztonság szereplői -beleértve a pártapparátus állambiztonságot felügyelő személyeit - a hálózati tőkéjüket politikai, gazdasági, illetve médiahatalommá a rendszerváltás után".

Schiffer András szerint a magyar ügynökügy rendezettsége jogi megoldások tekintetében nem figyelemreméltó, hanem "szégyenletes", ami különösen annak fényében furcsa, hogy Orbán Viktor "szereplője volt a '89-es átalakulásnak, de 6 évnyi kormányzás után sem képes tiszta megoldást jelentő törvényjavaslatot letenni az asztalra".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (10)

A hozzászóláshoz .

barguzin 2012.08.13. 20:57
A MALÉV óriási lenyúlások, a szervezett munkátlanság színhelye volt. Kivéve a hajózó személyzetet, ill. a repülést közvetlenül kiszolgálókat. Viszont Horn Gyula mondhatta, hogy az öregek ingyen repülhetnek.
barguzin 2012.08.13. 20:49
Orbán folyamatosan hazudik.
balmagyar 2012.08.13. 16:35
tovaris 2012.08.13. 16:06
Nem csak az ügynökügyben. Mindenben....
balmagyar 2012.08.13. 15:59
" 1998 óta veri vissza a Fidesz az ügynöktörvényt - petőfi utca
petofiutca.blog.hu/2012/03/02/ugynok_559 - Tárolt változat
2012. márc. 2. – Az állambiztonsági hálózati nyilvántartásban mintegy 200 ezer név .... Mit gondolsz Kövér László a 4 éves kormányzás alatt mit csinált. "

Lacika egyelte a maradványt, aztán megunta. Nem akarta kozmetikázni a Fidesz kommunisták és egyéb
szekértolók adatait, inkább hagyta az egészet titkosítva, oszt jó napot
hohoohooo 2012.08.13. 15:53
Bárki bármit állít az igazság az,hogy Zorbánc Viktort valóban megfigyelték.

Éspedig kanászi minőségében nevezetes Graz városában rácsok,vastag üvegablakok mögül,.....sluszzz .....
karpatij 2012.08.13. 15:02
csak nem erre gondol az eLeMPé ?

""...Peter Morvay a pozsonyi Sme hasábjain kifejti, hogy Schmitt Pálnak az előző és a mostani rezsimben, korrumpált környezetben betöltött tisztségei alatt vastag bőr nőtt a képén. „Például amikor a múlt században a nyugati turisták által kedvelt Astoria szálló egyik vezetője volt, szinte kizárt, hogy nem működött együtt a magyarországi titkosszolgálatokkal...""
karpatij 2012.08.13. 14:52

jaaa, a födő nevek csak sp'éldák vÓtak...
karpatij 2012.08.13. 14:50

a szállodai lehallgató szoba kiutaló SP'iclik adatait kell először nyilvánosságra hozni,

ott ahol a legtöbb külföldi megfordulhatott,

a budai vizsgálhatná a dél-budai vendéglátó vállalat sp'iclijeit, együttműködőit

vagy hogyarossebbe hívták őket mittomén, akiknek vót lábas nev, ill. fedő nevük

hogy sp'éldául...: kanalas, tányéros, cimbalmos, tőrös, kardos vagy hóbagoly

rossebtuggya mit ki nem találtak nekíjjük...