Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Az újnáci színház bűze

Népszava|2012. aug 15. 16:11
[A+ A-]
Az újnáci vezetés alá került Új Színházban Csurka István egy antiszemita darabját akarják nyilvánosságra tűzni. Természetesen az újnáciktól nem is várunk el mást. Csak azt jegyeznénk meg, hogy a naptár 2012-t mutat. Budapesten egy állítólagos polgári kormány van hatalmon, nem is beszélve a főpolgármester úrról, aki nyilvánvalóan minden alávaló rasszista támadást elutasít. Vegyük hozzá a miniszterelnököt, aki a parlamentben jelentette ki, hogy ő minden kisebbséget megvéd, még a zsidókat is. Most persze nem a kisebbségeket kell, hanem a jogrendet.

Hát akkor uraim, rajta. Itt a kitűnő alkalom, hogy megmutassák, miről is beszéltek. Csak a szájuk járt vagy komolyan gondolták azt, amit mondtak? Hogy Budapest mégsem lehet a hosszú életű háborús bűnösök menedéke és egy közpénzből fenntartott újnyilas színház székhelye. Amit most Dörner György és tettestársai tesznek az provokáció természetesen. Ma a rasszista darabok, holnap a könyvmáglyák, holnapután meg a sarkon agyonvernek valakit, mert zsidónak/cigánynak vélik. És akkor a Dörnerek széttárják a karjukat, hogy nahát, nahát!

Megjegyzem, az ellenzékiek, meg mindazok a jóérzésűek is tehetnének ám valamit, akik szerint ez mégsincs rendben. Várjuk az ötleteket.
Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell

Hozzászólások (84)

A hozzászóláshoz .

retkesfafej 2012.08.17. 12:24
Dieter Noll német író Egy ifjúság regénye című művében, annak egyik szereplőjével mondatja ki azt a tényt, hogy az emberiség írott történelmének addig megismert bizonyítékai szerint, az i.e. 1743-tól egészen i.u. 1936-ig terjedő időszakban, írdd és mondd mindösszesen 244 év telt el úgy, hogy a világban mindössze csak egy helyen és nem több helyen folyt háború, polgárháború. Ismerve az 1936 és napjainkig terjedő időszak történelmi eseményeit leszögezhetjük, hogy a 244 év nem gyarapodott egyetlen nappal sem. A tények alapján nem igen lehet cáfolni Schopenhauer azon állítását, hogy "..az örök béke vágyálom.." Mi emberek az eddig eltelt és ismert történelmi időszakban, mindig találtunk valami mocskos és hazug- tisztelet a kivételnek, amikor az agresszor ellen kell védekezni- indokot, amivel brutális emberi ösztöneinket a kirobbantott háborúban, polgárháborúban kiélhettük kedvünkre. Egyesek "állati" ösztönt írtak volna, én azonban ezt nem teszem, mert ez az állatokra nézve lenne sértő, amint az Anthony Storr bennünket embereket minősítő megállapításában is szerepel.
jakabaa 2012.08.17. 11:39
T. Pasolini,
"végre" az "végül" lenne inkább. Aki végre-t mond, mintha örülne a/egy háborúnak. El nem tudok képzelni köznépi körökben (vegyük e fórumot is ide) embert, aki örülne háborúnak. Hisz csak a végeredményre tudna "spekulálni", az meg bizonytalan, hisz ha biztos lenne a kimenete, nem is kezdené el egyik fél se. De a háborúk okai ezer évek óta vitatottak, s ha Ön megoldottnak látja azzal az okfeltárást, hogy sajnálkozik akárkik fölött is, az kevés, akkor 1945 óta béke lenne. Vagyis ne akaszkodjunk szavakba, inkább keressük azt a társadalmi erőt, amelyik lefogja a kapzsi elit kezét minden!!! országban.
Lám mai hír, hogy Izrael lakosságának bő nagyobb fele nem támadná Iránt. Mégis mi lesz, mi lesz az ok, mi volt az ok kiváltó oka és egyáltalán miért lett puskaporos hordó a Közel Kelet. Miért kellett az otthonos török uralmat felváltani másra?
Egyszóval ismétli magát a történelem. Olyannyira, hogy 2009 óta 8217, a napokban is különgépen 127 "internacionalista" fiatal érkezett Izraelbe, és 3x akkora zsoldot kapnak, mint a helyi katonák. (mai NYT). Zalka Máté is élt, él és élni fog.
Mit fáradozunk mi egy 2.vh. helyretételével, hisz pl.1945 óta is minden mindent cáfol. Kérdezd a rabbid vagy a lelkészed vagy bárkit, aki 70 fölötti és tud még tárgyilagos lenni.
1942-es 2012.08.17. 10:48
A kommenteket olvasva látom, megvalósult pávatáncos kordonbontó nemzeti együttműködési rendszere.
Pasolini 2012.08.17. 00:25
[jakabaa]
Hogy lehet ilyet leírni, hogy "végre lett egy 2. világháború"?
Ami pedig elvbarátait illeti, javaslok Önöknek egy kirándulást a Krakkó melletti Auschwitz-ba, ott talán megjön az eszük!
Judit 2012.08.16. 15:58
marimama, föléledtek a jobbosok, mert kell a lé. Szidni kell a zsidókat különben nem kapják meg az arab és a török dollárt. Úgy látszik, hogy ők újra azt akarják, hogy a keresztény templomokban ismét arabs telivéreket neveljenek a török hódítók, mint 150 évig tették.
incognito 2012.08.16. 15:53
Teljesen jogos marimama felvetése...még akkor is ha fordítva is így szokott ez lenni !
marimama 2012.08.16. 15:43

Hogy föléledtek a jobbos kommentelők! Napok óta nem szólnak hozzá a KSH "dicsőséges" II. negyedéves számaihoz, se orbán legújabb hülye leveléhez, se az üzemanyagárakhoz, ....stb.
Végre egy téma, ahol - legalább is úgy hiszik - még van számukra lehetőség. Tényleg van. Arra, hogy ha eddig nem sikerült, most végleg lejárassák magukat.
stratocaster 2012.08.16. 14:02
..."Vagyis: kell a más, és most Dörner a MÁS."...

Hát, nem tudom. Az "Arturo Ui"-ban elég pontosan leírja Brecht erről a fajta "Más"-ságról a véleményét: "Lásson, ne csak nézzen szemetek. Győzzön a tett a meddő szó fölött..."..."Még termékeny az öl, ahonnan kijött"...Sajnos, csak (mint most is) nézünk, mint a moziban...
barguzin 2012.08.16. 13:40
jav. : nagy (negy)
barguzin 2012.08.16. 13:39
Kedves intoleráns barátaim ! Ha mindenki elmegy innen, aki másképpen gondolkodik, negy bajban lesznek. Nem lesz, aki fölkapcsolja a villanyt, Önök pedig képtelenek rá.
jakabaa 2012.08.16. 13:29
Papa-----
épp ezért célirányosan alapította Rothschild 1904 körül az ADL-t (Anti Defamation League). Persze szabad világuralomra törni, sehol sincs tiltva se ez, se a dinnyelopás (tegnapi hír). De hol a hatástanulmány?
jakabaa 2012.08.16. 13:25
k.berti
Brecht-et ne bántsd. 1961-67 között több darabját láttam a "Berliner Ensemble"-ben. Kitűntek a szürke NDK-s szinházi hétköznapokból, elvi-absztrakciós mondanivalójuk megfogott fiatalon és ma is. Vagyis: kell a más, és most Dörner a MÁS.
Jellemző a liberálisaink elfasizálódására (definíciót lásd a jobb lexikonokban), hogy nem képesek látni Dörnerékben a jövőt és a jelen+múlt helyretételét. Amit Fischer lépett, egyenlő Hitler "Entartete Kunst" elleni fellépésével. Ha megkérdez egy koros rabbit, belátja ezt.
jakabaa 2012.08.16. 13:21
a mi falunkban kb. 12 zsidó család élt, az ugyanennyi szatócs-, rőfös-, hentes, stb. boltot jelentett. A parasztok -én is mint 12-14-éves fiú- hajnalban mentünk a "határba" dolgozni, ők még aludtak (persze napközben tették a dolgukat, nem ez a téma), mi irigyeltük őket.
De ha úgy adódott, hogy elküldött édesanyánk a "boltba" ezért, azért, mindig vita volt a gyerekek között, hogy ki menjen, mert "olyan büdös van a zsidóéknál"..... Lehet, hogy össze kellene hasonlítani történészeknek a 3. Birodalom (onnan Dési "náci" szótalálmánya, azaz ez a mérce) és az akkori Pale of Settlement (korábban kijelölt zsidóövezet Galícia, Wolhínia, stb. területén) szappan- és illatanyagfelhasználását.
Lehet, hogy a nácik bűzlenek. De hogy vannak bűzösebb népek bűzösebb múlttal és jelennel az fix. Persze Dési úr elmehet e tények mellett, mert úgyis az erősebb és fizetőképesebb kutya farkának van több esélye az "igazságra", de 2+2=4 az marad.
(Friss hír: Az esélyegyenlőség jegyében perzsa színház nyílt Tel-Avivban a múlt héten. Az izraeli szinházi életnek van egy díszperzsája, a magyarországinak egy dizsmagyarja. Hogy ez mennyi újságírói család megélhetését segíti, az elképzelhető. Nem is lenne miről írni, ha nem lenne Új Színház. Állítólag Hollywood is majdnem bezárt, amikor végre lett egy 2. vh..
justitio65 2012.08.16. 13:18
k.berti---Nem leptél meg! Ne szerénykedj,nem az a baj,hogy vidéki vagy,inkább hogy messze laksz a bekötőúttól!
Szentmihalyi---Melyik nyugati országban tetszik nyomorogva mélymagyarkodni?
hiddel 2012.08.16. 13:01
Dési János először szerepzavarban volt, mikor a nácizást bevezette a Npészavában. Aztán a szerep ráíródott.
A Népszava saját nácizós újságírója lett.
Kár érte.
stratocaster 2012.08.16. 11:30
..."Sőt legyen neki külön színháza is,saját pénzéből,legyen József Attila-díjas házi szerzője is."...

Ez egy érdekes felsorolás. Azon túl, hogy József A. valószínűleg forog a sírjában, egy másik témát is az eszembe juttatott. Az elmúlt rendszerben kapta az arra érdemtelen "szerző" ezt a díjat. Az persze, lehet vita tárgya, hogy kétes értékű irodalmi tevékenysége (amit a mostani bemutatandó "műve" is reprezentál), avagy köztudott besúgói munkássága révén érdemelt-e ki. De ez most már csak azért méltó az említésre, mert (mint az sokszor olvasható és hallható) nem kevés hozzá hasonló gondolkodású személy jóvoltából (ld.Pozsgay, stb.) kaphatott (vagy nem) díjat értelmiségi elitünk nem egy személyisége. Így például szinművészetünk ama jeles képviselője, aki az előző kormány alatt azért nem vette át a neki itélt Kosssuth-díjat, mert mint mondotta, "nem tudná jó lelkiismerettel (ezzel a kézzel) megsímogatni fiacskája fejét". Ő is az "átkosban" vehette élete első művészeti díját (Jászai Mari-díj). Fene tudja. Akkor még (vagy már (a rendszerváltás előtt)) nem voltak erkölcsi skrupulusai. Valaha a nagyanyámtól hallottam. Ha a víz felszínén úszik egy gyönyörű pirospozsgás alma, az belül biztos férges...
Szentmihalyi 2012.08.16. 11:20
Igazad van PapaRazzi,ennyi impotens es magyargyulolo ujsagiro mas ujsagnal nincs!
dani1942 2012.08.16. 10:52
Te takonypóc Papa-Razzi!!
Próóbálj meg emberként viselkedni!
PapaRazzi 2012.08.16. 10:15
nyilas nem rondíthatott "demokratikusan"

Magának mindenki nyilas, aki nem ért magával egyet.

Moricka kérdezi az apját: mi az, hogy cionista?
Kisfiam, az, hogy jól átverjük a gijokat.
És mi az, hogy antiszemita?
Mindenki, aki emiatt reklamál.
PapaRazzi 2012.08.16. 10:05
stratocaster, lemondanék szivesen a kommentelésröl, ha cserében igazi ujságirást találnk a lapban, a jelenlegi uszitás helyett!

"Te sötétben bujkáló ellenforradalmár, reszkess!"