Előző
Következő
új cikk

Belföld

Utólag "papírozták le" Orbán levelét?

Népszava|2012. aug 16. 05:07
[A+ A-]
Vannak, akik mindössze két nappal az újabb miniszterelnöki levelezést előkészítő kormányrendelet megjelenése után már kézhez is kapták Orbán Viktor küldeményét, ami felveti annak a gyanúját, hogy a kormányzati PR-akciót jóval korábban elkezdték előkészíteni és megvalósítani, mint hivatalosan ismertté vált volna. Vagyis a folyamatot utólag "papírozták le".
Tegnap a Facebook-on már felbukkant egy kézbesített levél, melyben Orbán az általa július elején ismertetett munkahelyvédelmi akcióról ad tájékoztatást.
"Azért írok Önnek, mert a kormány fontos döntést hozott" - kezdődik a levél, amelyben a kormányfő megállapítja: "az elmúlt két évben mi magyarok sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal".

A minimálbér emelése mellett a foglalkoztatáspolitikához kevéssé kötődő kormányzati sikerekről is beszámolt Orbán: "Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket, befagyasztottuk a rezsiköltségeket, megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, és eközben csökkentettük az államadósságot". A miniszterelnök nem rejtette véka alá az e teljesítmény miatt érzett büszkeségét, sőt tudatta: "ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam".

A levélhez a munkahelyvédelmi akció részleteit is taglaló mellékletet csatoltak. Az akció azonban egyelőre nem más, mint az Országgyűlésnek benyújtott két, még el nem fogadott módosító-javaslat, de az utcákon már óriásplakátok hirdetik a kormányzat még meg sem tett erőfeszítéseit. A levél miatt megkerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, azt tudakolva, hogy kaphatták már meg egyesek a levelet, mikor a levélkampány előkészítését elrendelő kormányhatározat is csak hétfőn jelent meg. Válaszában Havasi azt írta, "a levél kiküldése a kormányhatározat megjelenése után, e hét elején azonnal megkezdődött, szeptember elejéig minden nagykorú állampolgár megkapja Orbán Viktor levelét".

Pedig mikor kedden a kampánnyal kapcsolatban egy sor kérdést feltettünk Havasinak, még arra sem tudott választ adni, hogy mikor és hány embernek küldenek levelet, holott akkor már javában postázhatták őket. Azt továbbra sem tudni, mennyibe kerül az újabb levelezés, Havasi erről csak annyit írt lapunknak: "a finanszírozás a rendkívüli intézkedések keretből biztosított".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (28)

A hozzászóláshoz .

atiboy 2012.08.16. 21:18
Orbán arcát kellene használt wc papírral lepapírozni. Következő lépésben pedig szívlapáttal pofon vágni.
homepictures 2012.08.16. 18:52
Ismetelten szuksege volt valakinek egy kis tokeinjekciora, nyomdasz haver, meditanacsos haver, orszagimazskozpontos haver, stb, valaki.
Magyarorszag allamformaja: szemelyi kultusz

[Recsanoka]
Tegyel ahhoz egy nullat szvsz. Az elozo koltsege 850 milla volt+300 milla a kitalalonak. Csak gondolj bele 8 millio levelrol van szo, csak a postakoltseg kb 50 ft/level=400 millio.
Taylor 2012.08.16. 17:05
Nálam a kuka már nagyon várja! Olvasatlanul repül oda! :))
Recsanoka 2012.08.16. 16:48
Annak ellenére nem fogták még fel az "illetékesek", hogy fölösleges pénzkidobás az egész
levelezés, az legutóbbi küldeményükből is csak 300 ezer valamennyi válasz érkezett vissza.
Arra is kíváncsi lennék, hogy mennyi ebből azoknak a száma, akik egyetértenek és mennyi lehet
azoknak a száma, akik elutasitják, esetleg keresetlen jelzőkkel illetik őket!
Miért nem nyilvánosak ezek az adatok a feldolgozás után? Nem merik megmutatni az eredményt?
Mégis gyáva módon ezzel takarózik a kormány a "néppel való egyeztetés"sel kapcsolatban,
mert fél az emberek közé menni /gorillák nélkül/, fél az emberek szemébe nézni!
Arról már nem is beszélek, hogy ennyi ablakon kidobni való pénzünk van?
Értelmetlen levelezgetés alkalmanként legalább 100 millióért, szittyatalálkozó Bugacon 70 millió,
had ne soroljam tovább!
Az alaptörvényben ugye benne van a hűtlen kezelés bűnének a büntetése is ? Ez ugye mindenkire
vonatkozik?
marimama 2012.08.16. 13:51

"A minimálbér emelése mellett a foglalkoztatáspolitikához kevéssé kötődő kormányzati sikerekről is beszámolt Orbán: "Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket, befagyasztottuk a rezsiköltségeket, megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, és eközben csökkentettük az államadósságot".

Mivel ezeket mind nem csinálta meg, büntetésből 6 milliószor kellett volna leíratni vele és inkább azt elküldeni a zembereknek!
1942-es 2012.08.16. 13:35
Mindig visszaküldöm, de csak a borítékot úgy, hogy ráírom üzenetemet pávatáncos kordonbontónak azért, hogy már a postások is lássák, 1-2 ember van, aki nem ért egyet baromarcúval. A marketing szerint 7embernek meséljük el mit láttunk, hallottunk, ezek további 7-7 embernek mesélik el és így tovább.
nagypipo 2012.08.16. 13:05
Valójában nem olvastuk el Orbán előző leveleit sem, a postaládából rögvest a kukában landolt: De a tartalmukat illetően mégis teljesen képben voltunk, hisz azon túl, hogy a hivatalos média ezerrel propagálta azokat, ismerete az ellenzéki oldal polémiájában való részvételhez elengedhetetlen volt.

Kuka helyett talán ez utóbbi küldemény (is) jobban hasznosulna valamelyik gyűjthelyen, de bárhogy is lesz: sem így, sem amúgy, azzal nem tudjuk majd befolyásolni azok szándékát, akik eddig is visszaküldték, így vélhetően most is azt teszik majd.

Holott valószínűleg, ha nem is elegen, de sokan lesznek, akik így, azaz - véleményem szerint - a legeslegrosszabb módon reagálnak ennek az eszement garfo- vagy szkriptomániában szenvedő akarnoknak a legfrissebb pszeudoblődlijére.

Komolyan venni és akként válaszolni szinte már annyi, mint társtettessé aljasulni, de a kulturáltan visszafogott vagy durva kritikálval teleírt reakció sem ígérkezik jobbnak. Mert eleve nem valószínű, hogy azokat bármely "illetékes" elolvasná, viszont a statisztikába nyugodt lélekkel beleszámíthatják...

Tehát az lenne a leghatásosabb, ha senki nem küldené vissza!
barguzin 2012.08.16. 12:56
Mindig az illemhely használata után papírozunk (le). Mi ebben a meglepô?
balmagyar 2012.08.16. 12:48
Orbánt Grázban kéne lepapírozni. De Dublin-i elmekutató is megfelel.
Mert nálunk már nincs sárga félcédula kiadás.
Viktoria 2012.08.16. 12:21
Nahát! Hogy ez a levél mekkora??!!
Csupa siker! Mondjuk nem is vártam mást. Vajon mit szólnak a devizahitelesek. akiket megmentettek. Volt egy pár, mondjuk Orbán magát is megmentette a devizahiteltől-
Sikeresen úrrá lettünk a válságon. Nem baj, hogy az összes posztkomm. ország minden mutatója jobb mint a miénk? Úgy is fogalmazhatnám, hogy a mi mutatószámaink a legrosszabbak.
Erre nagyon kár egy mantrát is költeni, ezt el lehet olvasni az MNO-n is ingyen.
Geronimo 2012.08.16. 12:15
A Nemzetvezető egy klinikai eset! Matolcsy a másik.
Netye 2012.08.16. 11:47
Ezektől a sarhazi fidiótáktól minden kitelik!
konc01 2012.08.16. 11:45
Jobb volna, ha naplót írna inkább - de csak magának!!
balmagyar 2012.08.16. 11:31
Nemrég szavaztuk be magunkat magyarok az Unióba. Ez az elmebajos bagázs meg arra büszke, hogy
tök szembe megy a szerződések ellenére az EU-val.
A normális kormányzás, vagy népszavazás helyett ez az ocsmány kamulevelezés pedig szégyen az
országunkra nézve, hogy ilyen vezetésre voksolt.
Orbán sunyi kamulevelezéses néphülyítését, már lehet hogy negatív szemszögből szerintem már
tanítják valamelyik egyetemen.
adrienne43 2012.08.16. 11:01
Nagyon sok mindent nem ertek , de az egesz Fideszben,kormanyban nincs egyetlen normalis ember , aki meg merne mondani Orbannak , hogy a levelezgetese : infantilis , idiota baromsag !!!!!!!!!!!!!!!!???????????
csipkerozsa 2012.08.16. 10:47
Hogy tud vki. ennyi hazugságot írni állandóan. Már megint hülyének néznek mindenkit, holott csak az a hülye, aki elhiszi, amit írnak a levélben.
karpatij 2012.08.16. 10:36

a múlt hónapban hallottam a kocsm, ill. a templomtÚ nem messze,

hogy " ennek olyan a pofája, mint a lovamnak az arca ! "

- a manusnak valami nemzeties inzultációs papPpírok voltak a kezében
karpatij 2012.08.16. 10:06

a következő károk vannak: - jég-kár, - fagy-kár, - osz-kár (jaaznem), - párttit-kár
kontal52 2012.08.16. 09:37
Viktor, Viktor csúnya dolog hazudni ! Ezt tanulják majd a fiatalok !!??
entropia 2012.08.16. 09:18
Amilyen peches vagyok,megint utolsók között fogok értesülni arról,hogy Magyarország két éve csupa napfény,tréfa,móka és kacagás.