Előző
Következő
új cikk

Belföld

Elhatárolódik a revíziótól a Fidesz

MTI|2012. aug 16. 07:50
[A+ A-]
Kőszegi Zoltán fideszes parlamenti képviselő Magyarország revíziós törekvéseivel kapcsolatban "feltehetően nem alaposan átgondolt magánvéleményének adott hangot" az EMI-táborban - közölte a Fidesz szóvivője.
Selmeczi Gabriella ezt azután tudatta, hogy a Népszabadság kedden - idézve a Krónika című erdélyi lapot - azt írta: Kőszegi Zoltán szerint akár már nyolc év múlva fel lehet vetni a határrevízió kérdését.

A politikus a vasárnap véget ért EMI-táborban nyilatkozott így a székelyföldi Borzonton, amikor a hallgatóságból valaki felvetette, hogy miért autonómiáról, és miért nem Trianon revíziójáról esik szó. A tudósítás szerint a Fidesz politikusa úgy vélte, ha pártja tovább tud erősödni, és Magyarországot gazdasági és más tekintetben is sikerül erős országgá tenni, akkor majd hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdéseit.

Megírtuk, az erdélyi nyári táborok egyértelműen a magyarországi pártok reklámrendezvényei. Tusványos a Fideszé, az EMI-tábor (Erdélyi Magyar Ifjak) ma már a Jobbiké. Utóbbin ugyanakkor ezúttal nem Vona Gábor Jobbik-elnök kijelentései - ajánlatot tett a Fidesznek a Jobbikkkal való koalícióra - borzolták a kedélyeket, hanem Kőzsgei autonómiára vonatkozó kijelentése.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (11)

A hozzászóláshoz .

bakegya 2012.08.18. 11:28
A triumvirátusból csak a smityi pottyantotta ki magát,a Tőkés még tőkeerős lehet,de ehez Orbán ért jobban.Amíg közbe nem jön valami addig sinen vagyunk tartva,igaz gabika?-köszönjük a magyarázkodást,no nem a magyar nemzet nemzet nevében,ellenkezőleg mert ugye így egészen világos.
Egy56s 2012.08.17. 11:48
Ennyi .. még nem szült az ég, mint a Fidesz-Kdmp kormányzati padsoraiban ül. Nem hiszem, hogy a kívül állok (Fideszesek) ezt nem veszik észre. Miért nem cselekednek? Hagyják szó nélkül, hogy ahová mennek és ahol képviselik az országunkat, mindenféle lejárató baromságokat fröcsögjenek.
Netye 2012.08.16. 18:14
selmexci kapjon be egy rövidet! /karpati/
stratocaster 2012.08.16. 09:34
..."Elhatárolódik a revíziótól a Fidesz"...

Ezt akkor lehetne elhinni, ha a határ közelébe se menne a Fidesz...
karpatij 2012.08.16. 09:21
selmexci szennyatorina nem akar román kiflicsücsköt enni ?
stvan 2012.08.16. 09:19
Elhatárolodik a fideSS a revizios törekvésektől???Ez azt jelenti, hogy egyetért a trianoni diktátummal??Szoval a megemlékezések csak kamuból voltak??Hogy mik vannak!!FideSS, fideSS, ......
Netye 2012.08.16. 09:16
Fidióták! Nem tudják mit beszéljenek, ill. nincs mindig jelen a diktátor, hogy egyeztetni lehessen az aktuális állásfoglalást!
Kohasz 2012.08.16. 08:22
Szépen meg van ez koreografálva. Rábeszélik a Kőszegit, hogy ilyen felelőtlen kijelentésekkel húzza el a mézesmadzagot az erdélyiek előtt. Kell az ottainak szavazata. Aztán elhatárolódnak tőle, mert az magánvélemény.
Ismerjük a fidesz két, vagy többnyelvű politizálását.
Még a diplomáciai bonyodalom se érdekli őket.
justitio65 2012.08.16. 08:14
Magánvélemény?----Bocsánat kérés? Felelősségre vonás? Mandátumról lemondatás?
vontolla 2012.08.16. 08:11
".... ha pártja tovább tud erősödni, és Magyarországot gazdasági és más tekintetben is sikerül erős országgá tenni, akkor majd hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdéseit."
"és más tekintetben is...."
Mi lenne az?!?
mamuska 2012.08.16. 08:11
Lehet, hogy M.o. gondját most is a románok fogják megoldani? Hogy féltek idehaza egykoron, hogy a román seregek átlépik a határt.
Mert a mieink már többszörösen is átléptek minden határon.