Előző
Következő
új cikk

Sport

Douchev-Janics Natasa újra szerb színekben?

MTI|2012. aug 16. 11:40
[A+ A-]
Egy szerb edző szerint hamarosan ismét szerb színekben versenyez Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos, aki egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a londoni játékokat.
A Magyar Szó című lap internetes kiadásának csütörtöki tájékoztatása szerint a szerbek számára bombasztikus hírt Dragan Plavsic, az olimpián nyolcadik női kajakkettes, Nikolina és Olivera Moldovan edzője árulta el a Szerb Rádió és Televízió vendégeként.

"A Szerb Olimpiai Bizottság elnöke, Vlade Divac jelenleg is megbeszéléseket folytat Natasával, s véleményem szerint nagyon gyorsan sikerül megegyezniük" - mondta Plavsic, aki hozzátette, hogy a témával kapcsolatban jobb lenne, ha Divac nyilatkozna, mivel ebben ő az illetékes.

A Délmagyarország megkérdezte a kajakos menedzserét és klubjának igazgatóját, de mindketten cáfolták, hogy a versenyző a távozást fontolgatná.
"Minden pletykának van valami alapja - reagált a delmagyar.hu-n Csonka Gábor menedzser. - A londoni olimpián, amikor Natasa befejezte a 200 méteres döntőt, akkor szomorúan ült a mólón. Egyszer csak azt vette észre, hogy beárnyékolja valaki, majd egy hatalmas embert látott maga mellett. Ekkor ismerte meg, hogy az egykori kiváló kosárlabdázó, a szerb legenda, Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke tornyosul mellette. Divac átölelte, és gratulált neki - ennyi történt, nem több. Natasa életében először találkozott Divaccal, azonban a gratuláción kívül semmi másról nem beszéltek."

"Natasát 2012. december 31-ig szerződés köti az EDF DÉMÁSZ-Szeged Vízisport Egyesülethez. - jelentette ki Petrovics Kálmán, a szegedi klub igazgatója. - A folytatással kapcsolatos tárgyalások még nem kezdődtek meg, hiszen Natasa nincs is Magyarországon. Egyértelmű, hogy azt gondoljuk, marad, hiszen Szeged annak idején befogadta, szerette és szereti is, ha viszont másképp képzeli a pályafutását, nyitottak vagyunk a tárgyalásra. Hivatalosan még senki sem keresett meg bennünket, így sem a szerb szövetség, sem Natasa."

A Magyar Szó felidézi, hogy Douchev-Janics a 2000-es olimpián még jugoszláv színekben indult, s negyedik lett, utána azonban - mivel nem kapta meg az államtól a minimális támogatást - úgy döntött, hogy Magyarországon folytatja pályafutását. A 30 éves, bácskapalánkai születésű Janics eddig három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyert Magyarországnak az ötkarikás játékokon, a világbajnokságokon pedig 22 érmet gyűjtött be, s 18-szor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (6)

A hozzászóláshoz .

marimama 2012.08.16. 15:32

Ha a focisták szabadon igazolhatnak hol ide, hol oda, más sportágak is megtehetik.
netuddki 2012.08.16. 14:37
Kovács Kati a négyesben hozta a formáját.K-2-ben Natasával ezüst lett ami az eredmény függvényében kijelenthető,hogy a harminchat éves Kovács Katalin húzta a hajót.K-1-ben Natasa épphogy harmadik lett,vagyis nem hibáztathat senkit.Sajnálom ha visszamegy és sok sikert kívánok a riói olimpiához.
stratocaster 2012.08.16. 13:47
Nem lenne szerencséseb, ha az érdekeltek maguk szólalnának meg, s azután sommáznánk. Semmi értelme egy újságírói "híradásnak" felülni, s prekoncepciót alkotni...
Barka 2012.08.16. 12:41
Janics túlságosan öntörvényű.
Az olimpiai felkészülése emiatt szenvedett komoly csorbát.
És mos mindenki hibás, csak ő nem.
Felhívom a figyelmetek, hogy Rozsnyói Katalin és több remek magyar edző nélkül, ha Szerbiában marad, ő soha nem nyert volna olimpiát, se VB-t.
Ha visszamegy Szerbába, ami szíve-joga, ezután sem fog nyerni sehol.

Kohasz 2012.08.16. 11:58
Natasa szerb születésű. Szerbiában élnek szülei, testvérei, rokonai. A magyar színek csak kiruccanást jelentettek. Ha így is van, köszönjük az eredményeket, Natasa.
Gratulálok a versenyzőknek a jó eredményhez.
Szerintem a 20- 22 millió Forint megfelelő összeg, a jutalmazásukhoz. 35 éves koruktól 230.000 Ft havi járadékot is kapnak az aranyérmesek. Nem kell ebből is politikát csinálni, nem kell túlzásba esni. Inkább a differenciálást kell kissé módosítani.
Az eredményekből egyértelműen kiderül, hogy a magyar sport nagyon féloldalas. Az érmek közel felét a kajakosok hozták. Őket minden dicséret megillet, hisz nem kiemelt sportágról van szó. Ezen kell változtatni. Elsősorban az iskolai sport támogatásával. Helyi, területi bajnokságokkal.
A látványsportok, mint a foci, nem érdemelnek támogatást. Ezt láthattuk tegnap este is. Szerencsénk volt Izrael ellen. Miért van az, hogy minden csapat szebben, kulturáltabban játszik, mint a mienk?
Londonban a kiemelt látványsportok zéró eredményt értek el. Ebből az látható, mennyire félresiklott a sport értékelése.
Misa56 2012.08.16. 11:47
Csak nem ennyit ér Magyarnak lenni? Másról sem szólna mint a pénzről?