Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nem nyugszik a Médiatanács, míg a Klubrádió szól

MTI|2012. aug 16. 14:39
[A+ A-]
A Klubrádió szerint újabb vesztes per előtt áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa legújabb határozata nyomán, amelyben ismét kizárta a 95,3 MHz-es frekvencia pályázatán indulókat, eredménytelenné nyilvánítva az eljárást.
A rádió csütörtökön azt közölte az MTI-vel: a hatóság annak ellenére zárta ki az indulókat az általuk jelenleg használt frekvencia pályázatából, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében kimondta, a pályázat eredményes volt.
Közleményük szerint a médiatanács ugyancsak figyelmen kívül hagyta az ítélőtábla végzését, "amely szerint a hatóság eljárása jogellenes". A csatorna azt is közölte: a bíróság ítélete alapján mindössze arra van joga a médiatanácsnak, hogy az Autórádió törlésének megfelelően hirdessen győztest az eredményes pályázatban.

"Immáron bebizonyosodott, a hatóságnak egyetlen rögeszmés célja van: a Klubrádió működésének felszámolása" - olvasható a Klubrádió közleményében, amely szerint a hatóság "immár rendszerszerűen" jogellenesen működik.
Az NMHH Szóvivői irodája csütörtökön azt közölte az MTI-vel: "a Budapest 95,3 MHz-es pályázat újbóli napirendre vételére azért volt szükség, mert a bíróság arra kötelezte a médiatanácsot, hogy határozatban mondja ki a Klubrádió kizárását, miként ugyanebben a határozatban szükséges rögzíteni az erre a frekvenciára érkezett többi pályázat alaki érvénytelenségét is" - olvasható a kommünikében.

A Klubrádió jogosultsága a 95,3 MHz-es frekvencián tavaly februárban járt le, a csatorna, azóta tízszer meghosszabbított, 60 napos engedélyekkel sugároz a hullámhosszon. A hatóság tavaly júliusban írta ki a pályázatot a budapesti körzeti kereskedelmi frekvenciára, az eljárás végén, decemberben az Autórádiót hirdette nyertesnek. A Klubrádió a döntést megtámadta a bíróságon, amely idén kimondta: alaki okok miatt érvénytelen az Autórádió pályázata, ezért a győztes tekintetében megsemmisítette a hatóság pályázatot lezáró határozatát, és új eljárásra kötelezte a médiatanácsot.

Később a bíróság alaki kifogásait figyelembe véve a médiatanács az úgynevezett Klub-szabály alapján összesen 19 frekvenciapályázat 35 médiavállalkozás vonatkozásában hozott hasonló döntést, köztük a 95,3 MHz-re érkezőket is. A Klubrádió ezt a döntést is megfellebbezte, a bíróság pedig kimondta: a médiatanács végzésben nem, csupán határozatban dönthet ilyen kérdésben. A testület szerdán határozatba foglalta a pályázatok alaki érvénytelenségét.

Kiricsi Karola, a hatóság szóvivője korábban azt mondta: a 35 médiavállalkozás jelentkezésének érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban eddig mindössze öt rádió élt jogorvoslattal. A vállalkozások vitás ügyeiben eddig két alkalommal hozott ítéletet a bíróság, "a Fővárosi Ítélőtábla a két eddig elbírált esetben a a médiatanácsnak adott igazat" - fogalmazott a szóvivő.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (29)

A hozzászóláshoz .

paragrafus 2012.08.17. 03:08
Nos, az a helyzet, hogy a Médiatanács tagjainak is csak olvasni kellene tudni. De mint kiderült, még csak olvasni sem tudnak.

Itt olvasható a bíróság határozata:

http://www.mediajogfigyelo.hu/uploads/files/0_Klubradio_Autoradio_Itelotabla
_itelet_2012.pdf


Ennek a negyedik oldalán található az alábbi:

...."A pályázati felhívás 2.1.1.4. pontjának nyelvtani, logikai értelmezése alapján egyértelműen megállapítható, hogy kizárólag a pályázati ajánlathoz benyújtott, annak részét képező dokumentumokat kell aláírással ellátni, vagyis az üres lapokat, a fedlapokat szükségtelen külön aláírni. Erre irányuló szándék esetén ugyanis az aláírási kötelezettséget nem szűkítette volna le az ajánlat egyes dokumentumaira, hanem egyértelműen az ajánlat valamennyi lapját, oldalát jelölte volna meg. A pályázó általi aláírás célja a hitelesség, az eredetiség biztosítása, ezáltal nyilvánvalóan nem a fedlapok, hanem az érdemi információt tartalmazó dokumentumok aláírása szükséges az alaki érvényességhez".....
nagyimike 2012.08.17. 00:46
Azért a festékek etilészteres oldószerei megárthatnak annak aki azzal máguskodik.....
Festekmagus50 2012.08.16. 23:54
A "" világhírű magyar rádió "" ,.... a drágabolgárúr a kuncemegélhetési politikus és a többi hantás- hintás!!! Vannak még emberek, akik fizetnek ezeknek hogy ""hagyszóljon...."""???
Duguljanak már el, mit erőlködnek még!!!!!
Jusef 2012.08.16. 23:23
Aljas talpnyalo banda.
A dulcse fél szembe nézni hogy vannak akik nem imádják?
Ez lenne a nemzeti együtt müködés?
A biroság döntése sem számit?
Demokrácia? Jog tisztelet?
Orbán Viktor elkövetö ugygondolja aki nem vele ért eggyet, az nem
Magyarország állampolgára?
balmagyar 2012.08.16. 23:07
Nem nyugszik a Médiatanács miíg annyira el nem mérgesedik a helyzet, hogy a bőrüket kell menteni a
szemétségük miatt.
Vitrioll 2012.08.16. 21:12
"Ha, ha! mi zúg?... mi éji dal
London utcáin ez?
Felköttetem a lord-majort,
Ha bosszant bármi nesz!

Áll néma csend; légy szárnya bent,
Se künn, nem hallatik:
„Fejére szól, ki szót emel!
Király nem alhatik.”

.
Véleményem szerint Orbánisztán Főorbánja
Addig nyugodtan nem alhatik ,míg szól a bátor Klubrádió !
Bár kétlem hogy Tarlóst felkötettné emiatt .
Csak halad tovább a maga kijelölte katasztrófába , magával rántva 10 millió embert is .
atiboy 2012.08.16. 20:59
kisretkes
"Józanodjunk már ki, ha lehet..."
És mi akadályoz meg benne?
atiboy 2012.08.16. 20:56
samesz38
Ki vagy te, hogy meghazudtold a média tanácsot? Ugyanis nekik az volt a kifogások, hogy a pályázat lapjainak üres hátoldala nem volt aláírva.
atiboy 2012.08.16. 20:53
samesz38
Miért? Ki ígérte a legtöbb pénzt?
atiboy 2012.08.16. 20:51
kisretkes
Ha csak annyian hallgatják mint amit ide hazudtál akkor mi ez a túlméretezett reakció? Mi ez a pénzt nem kímélő és a jogot sárba tipró eljárás egy "jelentéktelen" média ellen. Gondolkoztál már ezen tüdőfej?
krotak 2012.08.16. 20:50
[aser11] [2012.aug.16. 18:15]
"Ezek rosszabbak,mint a náci és a rákosi diktatúra összesen!"
Ez a szöveg csak olyan embertől hiteles -:) , aki nyilaskeresztesből AVO-s, majd munkásőr apucija esti meséin...

herrmann 2012.08.16. 20:03
kisretkes! Ezeket a hallgatottsági adatokat mégis honnan vetted? Valami hivatkozást dobjál már ki, vagy ha nem tudsz, akkor írd ki legközelebb, hogy "szerintem" vagy "érzésem szerint". És ebben az esetben a kutya sem veszi figyelembe a hülye hozzászólásodat!
kisretkes 2012.08.16. 19:16
Honfitársaim!
Legyünk őszinték: ezt a csatornát kb. 20 ezer honfitársunk hallgatja (0,2%) - ebből 5 ezer zsidó, a többi pedig fullproli
Lehet még hozzányomni 2000-et az emigránsokból, akik neten fülelik Szentföldről...
Naponta 25 ezer gyermek hal éhen, vagy alultápláltság következtében
Józanodjunk már ki, ha lehet...
herrmann 2012.08.16. 18:32
samesz! gondolom nem az elejétől fogva követed a Klubrádió saga-t. Én ezzel kapcsolatban tettem fel az álkérdéseimet.
samesz38 2012.08.16. 18:21
[herrmann] [2012.aug.16. 18:18]

Én sem értek hozzá,de szerintem ne itt tájékozódj,hanem menj el a bíróságra,ahol nyertél és kérd a végrehajtást!
(Bocs,ha hülyeséget mondtam!!! :-DDD )
samesz38 2012.08.16. 18:18
Orbán Viktornak és a Fidesznek annyi szüksége van a Klubrádióra,meg az Atv-re,mint egy falat kenyérre!!!
Amit a gréci kölyök össze hazudozik,azt csak egy óvodás,meg egy bebalzsamozott bolsevik hisz el!
"Bolgár úrról"ne is beszéljünk!
Ők annyit ártanak a magyar baloldalnak,mint 190 Hirosimai atombomba!(Minden megyének tíz...:) )
De azért nekik is be kell tartani a magyar törvényeket!
Ha pályáznak és sugározni akarnak ajánlják ők a legtöbb pénzt!!!
herrmann 2012.08.16. 18:18
Szerencsére még nem kellett pereskednem, de árulja már el valaki, hogy ha megnyerek egy pert, és az bíróság jogerősen kihirdeti az ítéletet, akkor azt nem lehet végrehajtani, ha a vesztes fél ezt nem karja? Újabb pert kell indítanom arra, hogy kikényszerítsem a jogerősen megnyert peremet? És ha azt sem veszi magára kötelezőnek, akkor újabb per? Vagy ez a mostanában Magyarországnak nevezendő valami már nem jogállam, ahol kötelező érvényű egy jogerős bírói ítélet és azt ha kell, akkor kikényszeríthető? Vagy csak akkor kötelező, ha a király rábólint?
aser11 2012.08.16. 18:15
Ezek rosszabbak,mint a náci és a rákosi diktatúra összesen!
Judit 2012.08.16. 17:41
Ez a diktatúra.
stvan 2012.08.16. 17:09
Hát igen, vannak árnyalatni különbségek a médiatanács megitélésében. Pornos Máry kilenc évével is egyet tudok érteni, ha azt Márianosztrán kell letöltenie.. A többiek 1-2 évvel kevesebbet érdemelnek..