Előző
Következő
új cikk

Belföld

Választókerületi felelősöket nevez ki az MSZP

MTI|2012. aug 16. 16:59
[A+ A-]
Mind a 106 egyéni körzetben választókerületi felelősöket nevez ki az MSZP elnöksége szeptember végéig, a szocialisták ezzel megkezdik a felkészülést a parlamenti választásokra.
Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető csütörtökön újságíróknak elmondta: a választókerületi felelősök többsége a szocialista párt egyéni jelöltje lehet 2014-ben, ehhez azonban teljesíteniük kell azokat a feladatokat, amelyeket részletesen meghatároznak számukra. Feladatuk lesz a többi között a választási felkészülés koordinálása, helyi politikai akciók szervezése.

A pártelnök tudatta: ősszel mind a 106 egyéni választókerületet felkeresi, hogy részletesen is megbeszéljék az elvégzendő feladatokat, amelyek teljesítését ellenőrizni fogják. Mivel a következő voksolást az egyéni választókerületekben kell megnyerni, a választókerületi felelősöktől elvárja, hogy "felszántsák" körzetüket - jelezte, hozzáfűzve, hogy a teljesítménykényszer miatt senki sem érezheti bebetonozva a pozícióját.

Hangsúlyozta, hogy az MSZP sosem fogott még hozzá a választási felkészüléshez ilyen hamar. Mostanra viszont elkészült az ehhez szükséges stratégia és a megyei szervezetek állapotfelmérése. Kitért arra, hogy folytatódik az a képzési program is, amelynek részeként eddig az MSZP vezetőit készítették fel nyilvános szerepléseikre, de ezt a tréninget az egyéni jelöltekre is kiterjesztik majd.

Beszámolt arról, hogy az MSZP ősszel már ismertetett Kelet-Magyarország-programja és Budapest-stratégiája után programot készít a nyugat-magyarországi és a dél-dunántúli régió számára, valamint a balatoni térség fejlesztésére. Emellett egy konferenciasorozat részeként részletes gazdasági terveiket is nyilvánosságra hozzák szeptember végéig. A mindezekből összeálló Ajánlat Magyarországnak elnevezésű pártprogramot - amelynek vázlatát már bemutatták - március 15-ig véglegesítik.

Mesterházy Attila arról is beszélt: bár az MSZP változatlanul ellenzi, hogy a választási részvételt előzetes regisztrációhoz kössék, arra számítanak, hogy a Fidesz-KDNP emellett dönt. A szocialisták ezért külön stratégiával és kampánnyal készülnek a regisztrációra, tudva, hogy emiatt a megszokottnál korábban kezdődik majd a kortesekdés.

Kérdésre válaszolva kifejtette: úgy gondolja, ha kell, az MSZP egyedül is képes a kormányváltásra, de továbbra is készek a programalapú együttműködésre más demokratikus szervezetekkel, pártokkal. "A szövetséggel egy probléma van (...), hogy van egy demokratikus ellenzéki párt, amelyik nem akar együttműködni: az LMP. (...) Mi tiszteletben tartjuk az LMP-nek ezt a döntését, nem is tehetünk mást" - mondta, hangsúlyozva, ez nem változtat a nyitottságukon.
Arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy az MSZP egy párton kívüli kormányfőjelöltet támogasson - akár Bajnai Gordont -, úgy válaszolt: 2014-ben az lesz a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje, akivel nyerni lehet, de hogy erre ki a legalkalmasabb, ma még nem tudni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (9)

A hozzászóláshoz .

barguzin 2012.08.17. 17:49
Inkább a felelôsségrôl beszélne, amit nem vállaltak. Az a probléma, hogy van náluk is rosszabb.
okular 2012.08.17. 05:41
A jelenlegi "hatalmat" marhára érdekli azoknak a sorsa, aki a jelenlegi hatalom szerint "annyit is érnek"! Álszent fazekak, a saját moslékotokat mások fejére ne öntsétek.

Szeretnétek máris elkezdeni a "személyre szabott leamortizálást", ugye ?
Mesterházy nem egyszemélyes "döntnök" a kérdésben. Érthető dolog ez számotokra? Nem? Kár!
Arady 2012.08.17. 00:41
"Arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy az MSZP egy párton kívüli kormányfőjelöltet támogasson - akár Bajnai Gordont -, úgy válaszolt: 2014-ben az lesz a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje, akivel nyerni lehet, de hogy erre ki a legalkalmasabb, ma még nem tudni."

ezt tisztelettel lefordítom magyar nyelvre, hogy mindenki PONTOSAN értse:

Az MSZP számára épp úgy elfogadható egy névtelen senki, mint az imperialista bérenc Bajnai, aki hazaáruló gazdaságpolitikát folytatott, és a publikált tervei szerint azt is akar folytatni ha hatalomra kerül!
Ergo nem a Te sorsod az ország sorsa a lényeg, hanem a HATALOM!
Ha ez neked a baloldal akkor majd szavazz rá, de soha többé ne merj sírni!!!!.
Festekmagus50 2012.08.16. 23:44
Micsoda egy bagázs!
Barka 2012.08.16. 22:14
Meglátjuk kik lesznek az MSZP jelöltjei!
Ha maradnak a régi, pártot tönkretevő gazemberek,
én biztosan nem megyek el szavazni.
Hacsak nem lesz egy új baloldali párt, jó programmal.
atiboy 2012.08.16. 18:23
stratocaster
Mesterházyt megkérdezték és ő válaszolt, hogy ő úgy gondolja. Ha a választók máshogy gondolják akkor így járt. És ők legalább nem fogják össze carni a Kossuth-teret meg elfoglalni az Erzsébet-hidat, ha ez megtörténik.
ulpius 2012.08.16. 18:22
"A levelet eredetileg a Népszavát 99 százalékban birtokló, Svájcban bejegyzett TGD Intermedia SA nevű cégnek szánták. A levél szerint "a távoli tulajdonos nem tudja tovább életben tartani a Népszavát. A mostani siralmas helyzetünkben, amikor évek óta rendszeresen nem kapjuk meg a munkánkért járó, többször csökkentett bérünket, azt kérjük a luganoi cégtől: tegye lehetővé, hogy a magyar baloldal napilapja a jövőben is teljesíteni tudja történelmi küldetését. Adja át a kiadói jogot és a lap logóját a szerkesztőségnek, hogy mi itthon, Magyarországon vívhassuk meg a harcot a fennmaradásukért, olvasóinkra és a baloldali gondolkodású polgárokra támaszkodva."

Na, ne má' GOnd van a Népszavánál?

HIRDETÉS

160
Németh Péter főszerkesztő kérdésünkre nem kívánta érdemben kommentálni a történteket; mint mondta, sajnálja, hogy Zsebesi Zsolt valótlanságokat állít, neki a saját lelkiismeretével kell elszámolnia.

Zsebesi Zsolt lapunknak megerősítette, hogy a levél nyilvánosságra hozatalát valóban nem egyeztette a kiadóval, illetve a szerkesztőség vezetőivel. Beszámolója szerint még egy korábbi szakszervezeti gyűlésen kiosztották a levél hosszabb verzióját a vezetőknek is, de nem szavaztak róla, csak abban maradtak, hogy ha kellő számú aláírást tudnak összegyűjteni, akkor nyilvánosságra hozzák. Zsebesi Zsolt állítása szerint a levél nyilvánosságra hozatalát rendkívüli rovatvezetői értekezleten kérték számon rajta; a szerkesztőség pedig arra az álláspontra helyezkedett, hogy "nem jó pillanatban tették közzé a felhívást, erről egyeztetni kellett volna; úgy értelmezték, hogy ezzel ártottunk a lapnak".

- Ezek után úgy éreztem, megrendült bennem a bizalom, ezért felajánlottam a lemondásomat, amit a főszerkesztő elfogadott - nyilatkozta lapunknak Zsebesi Zsolt.

Címkék: média, MSZP, média-pártbefolyás, újság, Népszava
Kapcsolódó cikkek: Mi köze a Népszavának a Közgéphez? | Klubrádió-botrány: lemondatná a médiatanácsot az MSZP | Éhségsztrájk-botrány: öngólt lőtt az MTVA | A 'pártatlan' Médiatanács nevében utasította vissza Lendvai vádját a Fidesz | Szanyi újra szerelmet vallott a Népszavának

33 komment


HIRDETÉS

120

HIRDETÉS. HIRDETÉS

180. .
Galériák
kép noltv infografika hírvideó
Olimpikonsimogató
Őszinte szurkolói öröm, politikusi pátosz és autogram-vadászok masszájába érkeztek haza az olimpikonok Londonból. Több ezren nézték végig újra és újra dobogós pillanatokat...

GALÉRIÁKKÖVETKEZŐ » « ELŐZŐ

colorado 2012.08.16. 17:49
Az MSZP kicsit korán kezdi a komiszárok kinevezését. Előbb talán meg kellene nyerni a választásokat. Azt fogják énekelni 2014.-ben, mint a Kern és a Garas a Ripacsokban. Egyedül nem megy.
stratocaster 2012.08.16. 17:37
..."Kérdésre válaszolva Mesterházy Attila kifejtette: úgy gondolja, ha kell, az MSZP egyedül is képes a kormányváltásra"...

Két örvendetes dolog is közhírré tétetett Mesterházy részéről. Az első, hogy gondolkodik. A második, hogy ő hogy gondolkozik "pártja" esélyeiről. Ugyanis nem biztos, hogy a választók is az ő agya szerint gondolkodnak...