Előző
Következő
új cikk

Vélemény

A megátalkodott

Népszava|2012. aug 17. 14:52
[A+ A-]
Azt olvasom a Klubrádió honlapján, miszerint "A Médiatanács (...) ismét kizárja a 95.3 MHz frekvencia pályázatán indult összes pályázót, eredménytelennek nyilvánítja a pályázatot. Teszi ezt annak ellenére, hogy a Fővárosi ítélőtábla jogerős ítéletében kimondta: a pályázat eredményes volt."

Vannak gyerekek, akik, ha egyszer kieszeltek valami gonoszságot, azt akkor se tudják abbahagyni, ha már agyon akarják verni őket. Orbán Viktor a fejébe vette, hogy márpedig a Klubrádiót akkor is elhallgattatja, ha már az egész világ tudja, hogy ez elemi gonoszság, a népe akarata ellen való, és amúgy is a joggal való visszaélés. De akkor is! Csakazértis! Orbán és a Médiatanács viselkedésének alapvetését Budai Gyula fejezte ki közérthetően: "És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?"

Orbán abban téved, hogy mindenki engedelmeskedik neki. A bírók is, mert ők nagyon félnek tőle. De nem: a bírók félnek, de ragaszkodnak az igazsághoz. A Médiatanács meg Orbán igazságához: csakazértis. Megátalkodottan.
Pedig Orbán megtehetné, hogy parancsot ad a törvényes viselkedésre. Rájöhetne, hogy a föladás néha győzelem.
Fölnőhetne végre a szerepéhez. Egy miniszterelnök nem államsuhanc, hanem államférfi.

Hozzászólások (67)

A hozzászóláshoz .

nagymami 2012.08.20. 15:28
[adrienne43] [2012.aug.20. 12:10]
A pártoknak félre kellene tenni a büszkeségüket, és a DK-val szövetkezni. Miért? Azért mert Orbán Viktor úgy fél Gyurcsány Ferenctől, mint az ördög a tömjén füsttől.Az ÚJ ÁLLAMALAPÍTÁSSAL A FIDESZ nagyon messzire ment el. Orbán Viktor nem tudott vádat emeltetni ellene Sukoró ügyben. Miért? Azért mert kormányzása idején betartotta a szolgálati utat.
jimmyjoe 2012.08.20. 14:36
Andressew-féléknek nem is kell engedelmeskedni, nem is várja ez tőlük senki - jnem számottevő, elentéktelen minoritás.
adrienne43 2012.08.20. 12:10
Vannak akik ugy gondoljak ...... hogy mindenert Gyurcsany a hibas.Lehet hogy kovetett el hibakat magatol is de a sarkaban lihegett vegig a mindenre elszant orbani hoher-csapat !!!!!!!!! Ha lenne az a Gyurcsany akit megismertunk miniszterelnokkent a kezdetek kezdeten, akit meg nem kezdett el leamortizaltatni a jobboldal - rendkivul elorelatoan , a jovot is elveve Tole - Orban tudna hogy meg mindig Tole kellene tartania , mert o kismeri , meg a gondolatait is olvassa. Ha lenne Gyurcsany.......... remenykedhetnenk a valtoztatasban, az osszefogasban,meg tudna szolitani az embereket , de sajnos sokan elhittek hogy amilyennek kikialtottak a jobboldalon.Egyedul Tole fel Orban MEG MA IS !!!!!!!!
Netye 2012.08.20. 10:16
Nagy egy sarhazi ez a törpe diktator!
bandi34 2012.08.19. 21:22
Itt is felteszem a szokásos kérdésemet:
Mit gondolnak, felismerhetőek-e Orbán Viktor miniszterelnök úrnál
Jerrold Post professzor ismérvei:
A professzor szerint a mindenkori diktátorok, terrorista vezérek, maffiafőnökök pszichéje négy alapvető közös elemet mutat. Az első elem a messianisztikus küldetéstudat, amely az átlagemberéhez képest hatványozott énközpontúságot takar. A második szimptóma a paranoia egy fajtája – a diktátortípus az őt ért legkisebb kudarcért is másokat okol, és folyton ellenséget keres vagy épít. A harmadik alapvonás a normális emberéhez képest beszűkült lelkiismeret és az ennek hiányából származó gátlástalanság. A negyedik elem a legszűkebb környezet tagjainak a lelki terror alatt tartása, az uralom megszerzésének és birtoklásának különleges képessége, az ellenvélemények megtorlása.
Sajnos én úgy vélem, hogy a válaszuk: igen.

poncius 2012.08.19. 19:08
Meg kell szabadulnunk ettől a hibbant gonosz féregtől mindenképp, minél hamarabb.
A suttyó orbáncpatkány lelkiismeretlen, mint általában a pszichopaták, őt csak lelőni/kirobbantani lehet mostani helyéről.

Kerül amibe kerül: meg KELL tennünk, különben rámegy az ország. A tetű Ceausescu sem nyugodott békében, amíg az ólomadagját meg nem kapta; orbánc sem ért a szép szóból.

orbánc, takarodj!
putyputy 2012.08.19. 16:15
[koko4] [2012.aug.19. 13:39]
Tévedsz nem Gyurcsány politikája,hanem már akkor is Orbán szemét ellenzéki politikája ártott az országnak.Most látom a szemét jelzőt rossz helyre tettem.Emlékezz a népszavazásokra ,Tömjén atyára akinek feladata volt Gyurcsány ellehetetlenítése.Jön még kutyára gyorsvonat.Volt egy álmom Orbánt vezető szíjon vitték rabosításra.
marimama 2012.08.19. 15:55
[Agricola] [2012.aug.19. 09:27]
"...A külföldön összegyűlt pénzösszeget fel lehet használni Magyarországon a szabadon megválasztott kormány elleni aknamunkára.
Lehet belőle finanszírozni:

„az utca támogatását”, vagy
a Klubrádió, „Drága Bolgár Úr” kormányellenes gyűlöletfröcsögéseit."

Úgy emlékszem, az orbán előtti kormányokat is szabadon választották meg. Mégis orbán 2002-ben már a választási vereség másnapján elkezdte szervezni a kormány elleni aknamunkát.
Azt hogy a Hír tv-t, az Echo tv-t, és egyéb médiumokat - amiknek semmi más dolga nem volt mint a "kormányellenes fröcsögés", a "leamortizálás" - kiknek a pénzéből finanszírozta, csak találgathatjuk. De valószínűleg az emigrációban élő " Idegenbe szakadt „hazánkfiainal és lányainak, " is akik közül sokan azért nem jöhetnek haza, mert köztörvényesként távoztak anno!
juditida 2012.08.19. 13:39
he-at Végre egy normális, magát jobboldalinak valló kommentelő! Teljesen igaza van abban amit a klubrádióval kapcsolatban ír. Ott még nem tart a Klubrádió sem, hogy ne tegyen engedményeket a magukat jobboldalinak nevezőkkel szemben. Igen, nagyon sokszor tétován viselkedik. Megpróbálja az un. "fröcsögőket", akiknek már nagyon elegük van ebből a nyomorból, amiben élnek, visszafogni és megpróbálja megértetni a megmagyarázhatatlant. Persze aki magát szem-és fülbecsukva jobboldalinak vallja mindenáron, annak hiába a szó, úgy sem érti, mert nem is akarja. Szerintem ov nem akarja megszüntetni a Klubrádiót, csak szívatja, de jól jön neki ez a szelep (HOFI helyett!).
koko4 2012.08.19. 13:39
Gyurcsány is szeretett volna boldogabb Magyarországot, nyilván, csak a politikája többet ártott, mint használt, ez volt a veresége és bukása oka. Orbán szeretne nulla közeli munkanélküliséget, szárnyaló gazdaságot, élhető vidéket, értékelvű oktatást, világszínvonalú egészségügyet, s persze lovasszobrot mindezért. Nyilván azt hiszi, hogy jó úton jár, és nem hiszi, hogy végzetes tévedésben van. Pedig ugyanazon az úton jár csak nincs aki megmondja neki, mert a seggnyalás jövedelmezőbb. Orbán Viktor politikai sírját Orbán Viktor ásta meg !
sumpesz 2012.08.19. 11:25
En szemely szerint nagyon örülök annak, hogy Orän olyan amilyen es, hogy ennyit hibäzik, es, hogy nincs lövese sem a gazdasäghoz, es, hogy antidemokrata, es, hogy az egesz viläggal sabadsägharcol, es hogy a nepet hülyenek nezi.............mert mäskülönben meg a nyakunkon maradna ! De igy, hogy egyenesen kinyilvänitja, hogy igen en vagyok ez a hülye es nem probäl alkoskodni, igy egeszen mäs, Igy a nep pontosan tudja, hogy nincs mär rä szükseg mert hazudott, mert nem olyan ember mint aminek elmondta magt stb. Igen, igy a jo !
opinion8 2012.08.19. 11:24
Szerintem nem a "félelemről", vagy "az igazsághoz való ragaszkodásról" van szó akkor, amikor valaki a megfogalmazott, illetve a meg nem fogalmazott politikai elvárásokat figyelmen kívül hagyja, és a szakmája, hivatása, gerince, lelkiismerete, emberi tisztessége alapján hozza meg - nap mint nap - azokat a döntéseket, amelyek ma már - retorziókat kiváltva - akár a saját és családja egzisztenciájába is kerülhetnek.
Vannak, akik - és ide sorolnám magam is, ha megengeditek - így szocializálódtak, ezt a példát látták otthon is, később pedig azoknál is, akiktől tanulhattak, akiket tisztelhettek.
Ami meg a törvények felett álló, "megátalkodott", gonosz csínytevőket illeti, - egykori könyvtár-ruhatár szakos hajléktalanként írom - bizony többen vannak, sem mint gondolhatnánk.
Bár a törvények felett állva lehetetlenítettek el - hirdetési pénzek, média-politika összefonódás, egyéni érdekek -senkit sem érdekelt.
Apám halála után hat évig - ingyenélő, munkanélkülire ugyanis nem volt szükség, munkát pedig nem kaptam - hajléktalanként éltem az utcán, kiszolgáltatva olyan "megátalkodottaknak" is, akik azért biztos nem a törvények felett álltak.
Azt, hogy most rendeződni látszik az életem, nem az egykor Honvédelmi Minisztériumban dolgozó, majd onnan előnyugdíjba menő testvéremnek, nem is a távoli rokon, egykori bűnügyi főigazgatónak, vagy a vagyonos producernek, ahogy bármelyik újságírónak sem köszönhetem, tőlük ugyanis nyugodtan megdögölhettem volna az utcán.
A véletlen hozott össze egy állásinterjú erejéig egy olyan emberrel, aki hasonlóan gondolkodik, mint én.
Most minimálbérért dolgozok neki.
A tükröt kevés tartani, néha bele is kell nézni.
Hát ilyen vagy "TE" és ilyen "ÉN"...
jimipapa 2012.08.19. 10:03
[samsem] [2012.aug.19. 09:40]
Egyszerüen, szégyen, ami itt folyik!""""""""""""

Igazad van suttyósamsem , szégyene vagytok az országnak suttyókólával !
samsem 2012.08.19. 09:40
Egyszerüen, szégyen, ami itt folyik!
Agricola 2012.08.19. 09:27
jugoszláv állampolgárnak kiadva Kanadába költözött.”
A Klubrádió él és virul, hála többek között Idegenbe szakadt „hazánkfiainal és lányainak, mint Paul Lendvai; Heller Ágnes; Schiff András; Ivan Nagel, Antiszemitizmus Magyarországon - Mit lehet tenni? címmel tartottak pódiumbeszélgetést a magyarországi politikai helyzetről vasárnap a berlini Schaubühne színházban. (HVG)

Sok beszédnek sok az alja.

A beszélgetés idővel elkanyarodott az eredeti témától, a szó a magyarországi politikai helyzetre terelődött.

Schiff András zongoraművész hangsúlyozta, hogy a változásokhoz nem elég néhány értelmiségi,

az utca támogatása is kell,

az utóbbi időben pedig éppen ez utóbbinak látszanak a jelei "élénk ellenzéki mozgalmak" formájában.

A közönség soraiban felmerült, hogy gyűjtést kellene indítani
a magyarországi változások előmozdításának támogatására,
a rendezvényen kialakult közmegegyezés szerint az anyagi támogatás címzettje a Klubrádió lesz.

A berlini Schaubühne tehetős és „jókedvű adakozói” jóvoltából összegyűlt perselypénz létrejötte teljesen legálisként mutatható be, a „jókedvű adakozók” személyi összetétele homályban marad.

A külföldön összegyűlt pénzösszeget fel lehet használni Magyarországon a szabadon megválasztott kormány elleni aknamunkára.

Lehet belőle finanszírozni:

„az utca támogatását”, vagy

a Klubrádió, „Drága Bolgár Úr” kormányellenes gyűlöletfröcsögéseit.ghost 2012.08.19. 07:49
[netuddki] [2012.aug.18. 14:45]

Hé, mittudoménki! Ön egy vérprofi, tőről metszett Népi demokrata! Ezen a szamárlétrán még sokra viheti! Lesz még Önből legfőbb szamár, majd meglátja...
vukvuk61 2012.08.19. 07:12

Kedves Baldem!

Mondataidat olvasva, bárcsak mondhatnám, hogy rosszul látod a helyzetet, téves az álláspontod, bárcsak vitatkozhatnék állításaiddal ................ de nem teszem, mert - sajnos - igazad van! Az utolsó mondat, igen riasztó, de azt is igazolja majd az idő :-((( !!


Akkor az obligát idézet ismét : "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az aljas és műveletlen "

Ahol lehet titkolom,hogy magyar vagyok!!!
baldem 2012.08.19. 06:02
Kedves Vukvuk! E hozzászólásoddal kapcsolatban meg érdemes elgondolkoznunk az ezt követő, Tovaristól származó hsz-en. Valóban, ez a nép elégedettnek tűnik helyzetével. A MANYUP elrablása, az Alkotmány lebontása, a fasiszta restauráció, az egymás elleni uszítás méla közömbösséggel fogadtatott az istenadta által. De már a hasa sem tudja népünet aktiválni, a korgó gyomor sem tudja depressziójából kimozdítani. Mivel magyarázható, hogy az élelmiszer árak ilyen mértékű emelkedését is bárgyú rezignációval tűri? És a feketeleves még ezután szervíroztatik.
almasi 2012.08.19. 01:13
A Médiatanács az intézkedést nyilván a szép emlékű Hofi Géza által közismertté vált anekdota mintájára hozta:
Találkozik a róka és a farkas az erdőben. Így szól a róka:
- Te! Verjük meg a nyulat.
- Jó, de miért? - kérdi a farkas.
- Ha sapka van rajta, azért, ha meg nincs rajta, akkor azért! - válaszol a róka.
Odamennek a nyúlhoz, és agyba-főbe verik szegényt. Másnap a róka újra rákezd:
- Te! Verjük meg a nyulat.
- De már tegnap megvertük! - válaszol a farkas.
- De ma megint verjük meg! - erősködik a róka.
- Na, jó, - áll rá a farkas - de ma miért kapjon?
- Odamegyünk hozzá, és kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőst ad, akkor azért, ha meg nem, akkor azért.
Odamennek a nyúlhoz: - Te nyúl, adj egy cigarettát!
- Füstszűrőst, vagy nem füstszűrőst parancsoltok? - kérdi a nyúl.
Mire a róka:
- Nézd, az anyja szentségit! Megint nincs rajta sapka.
És ismét megverték a nyulat, azaz kizárták a Klubrádiót.