Előző
Következő
új cikk

Belföld

Több kórházat összevonhatnak a jövőben

MTI|2012. aug 17. 15:15
[A+ A-]
Hamarosan megjelenik egy 48 milliárd forint keretösszegű pályázat, amelynek révén több kórház összeolvadhat a jövőben - közölte Kovács József, a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház főigazgatója pénteken az MTI-vel.
Amint a kiírás - várhatóan egy hónapon belül - megjelenik, a gyulai kórház a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézettel közösen nyújt be a két intézmény összeolvadásáról szóló pályázatot.

Kovács József, aki egyébként az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnöke is, hozzátette: a gyulai és a békéscsabai kórházak együttműködéséről szóló tervek nem új keletűek. Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral, illetve a békéscsabai városvezetéssel is többször egyeztettek erről.
Kiemelte: ez az intézkedés semmilyen formában nem befolyásolja a kórházak működését. Korábban is többször volt már rá példa, hogy egy nagyobb intézménybe integrálódott egy kisebb, s egy szervezeti egységként működtek tovább, de területük ellátását azt követően is biztosították - mondta Kovács József.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) az MTI megkeresésére azt közölte: a gyulai és a békéscsabai kórház szorosabb kooperációjáról régóta folynak tárgyalások a térségben. Nagy egészségügyi ellátóterület, két, egymáshoz közel fekvő kórház, jó egymás közti közlekedéssel. "Az egészségügyi ellátás minőségi fejlesztése gazdaságosan és hatékonyan valósulhat meg az összefogás révén, a terület lakosságának érdekében" - fogalmaztak, hozzátéve: az együttműködés lehetőségéről a két kórház vezetése között körültekintő, minden részletre kiterjedő tárgyalások folynak, amelyeket a GYEMSZI mint fenntartó támogat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (2)

A hozzászóláshoz .

Georgina2011 2012.08.18. 09:02
Ezt kell csinálni! Ki kell kiabálni, hogy országunkban NINCS BETEG EMBER. S, akkor nem is lesznek betegek. Orvosok sem lesznek, mert szerte-szana futnak, ahol megfizetik őket.
Kik maradnak?
Hja, a felszabadult kórházi épületeket hogyan is lehetne hasznosítani?
Elsősorban magánklinikának.
Másodjára engedi az enyészetnek, s mint a Sárga Házat is... amíg teljesen lepusztul.
S, amikor már beköltöztek az egerek, s a falak is omladoznak, de a telek még mindig borsos áron! No akkor, akkor kell lépnie - egy "csókosnak"!
Te is tudod, én is tudom - kik tartoznak a "csókosok" közé...
Felhomályosítást nem vállalok.
netuddki 2012.08.17. 16:39
Lehet,hogy megtalálták a Molnár féle programot?Hiszen a vizitdíj,a kórházi napidíj már legalizálva van.