Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ittas volt a sofőr: frontálisan csapódtak egymásba az autók

MTI|2012. aug 19. 12:16
[A+ A-]
Egymásba rohant két személyautó, a körülmények egyelőre ismeretlenek, de a rendőrség szerint az egyik sofőr ittas lehetett.
Három ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, amikor két személyautó frontálisan ütközött vasárnap hajnalban Érden; a baleset okozója ittas lehetett, közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kovács Viktória tájékoztatása szerint a baleset hajnali 5 órakor, a város egyik kereszteződésében történt, ismeretlen körülmények között. Az egyik autóból két súlyos és egy könnyű sérültet emeltek ki, míg a másik járműben egy ember sérült meg súlyosan. Felmerült, hogy a balesetet okozó sofőr ittas lehetett.

Szabó János, a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese közölte, hogy a műszaki mentést az érdi hivatásos tűzoltók végezték, a környéken a forgalom zavartalan.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (1)

A hozzászóláshoz .

herrmann 2012.08.19. 14:43
Ha ittas volt, azaz alkoholt ivott, akkor tudatmódosító, tehát kábítószer hatása alatt volt. Érdekes, hogy mennyire toleránsan áll hozzá egy társadalom egyes drogokhoz, míg másokat tűzzel-vassal üldöz és "írt". A széles körben alkalmazott kettős mérce használata uralkodik ezen a területen (is). Mert ugyebár aki sört, bort, pálinkát és egyéb "nagyon egészséges" italokat fogyaszt, és kellemesen bódult állapotba kerül, az a kultúrá(latlanságu)nkhoz tartozik. Ha mák-, cannabis-, gomba-, vagy egyéb növény vagy állati származékoktól, esetleg mesterséges anyagtól bódulunk el, akkor az már bűncselekmény. Tehát nem a kábulat vagy a bódulat a lényeg, hanem az, hogy mitől alakult az ki! Hasonlóan, mint az, hogy nem az a lényeg, hogy valaki mit mond, hanem az, hogy azt ki mondja. Ez olyan esetben érhető tetten, amikor különböző érdekcsoportok kerülnek egyes területen konfliktusba egymással. Ilyenkor sem társadalmi vita, sem szakmai vita nem lehet mérvadó, csak az önös érdekek.