Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: Éljen az első jogállamtalanított augusztus 20.-a!

MTI|2012. aug 19. 15:05
[A+ A-]
Az embereknek egyre kilátástalanabbul alakul az életük, miközben a kormányfő szembemegy az európai értékekkel és normákkal, mondta Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő, az alkotmányügyi bizottság tagja vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón, amelyet Együtt az ország! - az első jogállamtalanított augusztus 20. címmel tartott.
A miniszterelnök szembefordul mindenkivel, aki szót emel "nemzetrontó politikája" ellen, "utána pedig panaszkodik, hogy a világ nem segítőkész a magyarokkal", mondta Bárándy Gergely, aki szerint nincs olyan hatalmi ág, amelyet a mostani kormányzat "ne alakított volna saját képére". Utalt arra, hogy "az ügyészséget, amely sorra gyanúsítja meg alaptalanul a Fidesz politikai ellenfeleit, politikai céljaik szolgálatába állították, az Alkotmánybíróság jogkörét csorbították, aztán a testületet feltöltötték fideszesekkel".

A szocialista politikus szerint "a dolgozók érdekvédelmi szervezeteit ellehetetlenítették", a kormány pedig a kétharmados parlamenti többségét "korlátok nélküli hatalomként éli meg". Független állami szervek vezetőivé vazallusokat neveztek ki, "akik nem az általuk képviselt emberek, hanem a kormányfő érdekeit szolgálják".

Vannak országgyűlési választások, csak regisztrációhoz kötik őket, és van Állami Számvevőszék, "csak egy fideszes országgyűlési képviselő vezeti", "van szabad vállalkozás, csak aki nem emel a kormány által elvárt módon bért, arra rászáll a bérkommandó", sorolta a példákat Bárándy.

A szocialista honatya úgy látja: "Szent István királyunk (...) a maga korában korántsem volt konzervatív, sőt Magyarországon megvívta harcát az akkori konzervatívokkal, s hazánkat befogadó nemzetté, az akkori modern Európa részévé tette". Rámutatott: az államalapító uralkodó szemléletmódja tiszteletet érdemel, amelyre "szükség volna, hogy hazánkat a mai nehéz helyzetből kiemelve sikeres európai országgá tegyük, ahol jó élni mindenkinek, etnikai, vallási és társadalmi helyzetre való tekintet nélkül".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (24)

A hozzászóláshoz .

tovaris 2012.08.21. 14:04
A baj az, hogy nem ez volt az "első jogállamtalanított augusztus 20.-a" - hanem már a 23!
tovaris 2012.08.21. 14:01
[Feri04] [2012.aug.20. 10:44]

Na, és mennyivel lett jobb Ceauşescu után?
nagymami 2012.08.20. 15:48
A Fidesz ingyencirkusszá silányította augusztus 20-át. Mivel? Azzal, hogy "új államot alapított" két éves regnálása alatt. Inkább a gazdasággal kellett volna neki foglalkoznia, recesszióba vitte az országot. Hiányzik a hozzáértés, a jó szándék, vagy mi? A hatalmát nehezen tudja megtartani még a 2014-es választási törvény rafinált módosításával sem. A diktatúrák előbb-utóbb megbuknak!!!! Jobb, ha előbb, mint utóbb!!!!
Feri04 2012.08.20. 10:44
HÁT MÁR ELNÉZÉST MINDENKI CSAK BESZÉL ÍR DE MIKOR LESZ MÁR EGY OLYAN HELYZET,HOGY A SAJÁT KEZÜKBE VESZIK AZ EMBEREK AZ ORSZÁG ÉRDEKET,ÉS EL SÖPRIK ESZT A CIGÁNYT A PORONDRÓL ÉN CSAK EGYET TUDOK MONDANI,HOGY 52 ÉVET ÉLTEM A ROMÁNOK KÖZT DE NEM HITEM VOLNA,HOGY A MAGYAR EMBEREK ILYEN GYÁVÁK,ÉS MÉG EGYET TUDOK MONDANI MIKOR FOGOM LÁTNI ESZT AZ ORSÓS CIGÁNYT ÚGY MINT CEAUSESCUT.
Mokuska60 2012.08.20. 09:18
[marimama]!
Mindig nagyra értékelem a hozzászólásaidat! Nagyon jól látod a helyzetet!
Festékmágus! 50 az IQ?
(Én 10-el jobb vagyok. Szevasz agyament náci kocsog.)
ferooo1 2012.08.20. 06:38
ujabb apartheid bűncselekményeket követtek el orbán utasítására .......megszorítás jön kell a terelés

„Úgy véljük, e tarthatatlan és minden jogi normának ellentmondó helyzet kialakulásában felelőssége van annak, az állam nevében eljáró politikának és rendőri vezetésnek, amely a hasonló szélsőjobboldali cselekményeket eltűrte, tétlenségével bátorította”

az ellenzék kint van brüsszelben de semmit nem tesz
napi tüntetéseken kellene a figyelmet felhívni ami itt folyik és orbán viktor áll az egész mögött
világon mindenhol üldözik az apartheid bűncselekményeket itt magyar országon embereket irtanak ki családostul,családokat fenyegetnek üldöznek unatkozó újgazdag volt elvtársak kölykeik mert szerintük nem magyarok

ma a cigányok holnap a magyarok házaik előtt lesz ez a csürhe
emkekacs 2012.08.19. 21:03
tisztelett adással huzzák fel a magyar lobogot,a maffia vezérek engedélyével,de lesz ez forditva is.
tovaris 2012.08.19. 20:30
[Festekmagus50] [2012.aug.19. 16:52]

Náci elmebaj. Nem gyógyítható.
tovaris 2012.08.19. 20:28
[tomaska] [2012.aug.19. 17:50]

Ugye tudja, hogy most állati nagy baromságot mondott? Persze, nem csodálom, hisz a marxizmusról fingja sincs, így a tőke szerepét soha nem érti meg.
A tőke szarik a magyar tákolmányra, a "szentpityura", meg a "szentjobbra".
marimama 2012.08.19. 18:36

[tomaska] [2012.aug.19. 17:50]
"Ez botorság!Ha nem lennénk jogállam a RTL,TV2,és a többi külföldi tv csatorna elhagyta volna hazánkat,valamint a Tesco és tarsaik is!"

Ez meg hülyeség!
A multik, bankok és külföldi cégek akkor hagynak el egy országot, ha nincs profit. Amíg az bejön tesznek a jogállamra.
A befektetésüknek meg kell térülnie. Az más, hogy újak nem jönnek, mert nem kockáztatnak feleslegesen


tomaska 2012.08.19. 17:50
Ez botorság!Ha nem lennénk jogállam a RTL,TV2,és a többi külföldi tv csatorna elhagyta volna hazánkat,valamint a Tesco és tarsaik is!
vukvuk61 2012.08.19. 17:30
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az aljas és műveletlen "
Igen, ilyen ez a nép, " kévébe kötve", sunyítva!! A kordonbontónak nincsenek elvei, csak érdekei, s most épp ez az érdeke... szaporítani a lovastengerészt, engedni a papok nyomulását, és eltiporni a jogállamot!
aratojanos 2012.08.19. 17:17
Bárándy Gergelynek tökéletesen igaza van. Amit mond, az már már szomorú közhely. Viszont az is tény, hogy a demokrácia már az előző kormányzat alatt is félig-meddig formális volt. Igazi szakszervezetek már akkor sem léteztek, az emberek szívességnek tekinthették, ha fizetésüket megkapták, ha szóltak, kapun kívül találhatták magukat.
Nem tudom elfelejteni Bárándyéknak a hitelszövetkezeti károsultakhoz való cinikus viszonyulását sem. Bárándy Gergely édesapja - állítólag - rossz döntés címen intézte el az ügyet. Az igazság azonban az, hogy a befektetők - zömmel kisemberek - különféle újságokban reklámozott szövetkezetekbe invesztáltak s a médiák által hivatalos jóváhagyott kampánnyal ellentétben normál és nem uzsorakamat mellet, s adót is fizettek utána.
Jómagam több íxben is szorgalmaztam az állami kötvényekké alakítását, hogy a befektetők se károsodjanak, s az állam is lélegzethez jusson, ám nem kaptam érdemi választ, tehát a rablás fölötti napirendre térés gyakorlata is megkezdődött már az Orbán-maffia uralomra jutása előtt, s így a nyugdíjpénztárak ügye csak karikatúrája a korábbi eljárásnak.
Nem elég tehát a korábbi politikához visszatérni az ellenzék amúgy égetően sürgős választási győzelméhey.l
Arató János
Recsanoka 2012.08.19. 17:15
Barka! Végre valaki, aki nem szenteskedik vagy álszenteskedik, meg meri mondani az
igazságot!
Festékmágusnak csak annyit, emlékeim szerint az elmúlt évek során /nem a fideszes
kormány idején/ , már olyan erkölcsi romlás indult egy-egy csoportban /Fidesz,Jobbik,
és a hozzájuk csapódó csőcselék/ , hogy nem lehetett egy nemzeti vagy akármilyen
ünnepet megtartani tojásdobálás, a Himnusz kifütyülése, kereplők és csörgőórák
használata nélkül! Szerinted a nép, a nemzet aki kifülyüli a Himnuszt hazafi?
Charles13 2012.08.19. 17:03
Most már addig fejlödtünk, hogy a határon a Magyarország felirat alá be kell még irni : C.T.:ORBÁN VIKTOR.... és akkor otthon vagyunk...
Barka 2012.08.19. 16:52
De milyen áron tette azzá Strato?
Vagy úgy gondolja, hogy a keresztény vallás erőszakos elterjesztéséért semmi nem drága?
A nagy István nem volt más, mint egy tömeggyilkos, aki a pápától
várt és kapott koronáért cserébe kiirtatta a magyarság több mint harmadát.
Nőket, gyerekeket, fiatalokat, öregeket.
És ezt a mocskot szentté avatta a keresztény pápa.
És erre a szörnyetegre oly büszke a keresztény magyar?
Igaz, a keresztények pofáján elég vastag a bőr.
Festekmagus50 2012.08.19. 16:52
Ez a "" nagygyakorlattal "" rendelkező maszopos ficsúr képviselő fanyalog , - kesereg, hülyeségeket fírkál össze-vissza ! Azt hiszi , hogy jogászi tojáshéjjal a fenekén, a bölcsek kövét is hordozza.!
Mint az apukája!!!
""".... az első jogállamtalanított augusztus 20.-án """ ünnepelni kell, nem keseregni az elveszett , elhazudott hatalmon! Persze ha már nem "" alkotmányünnep ""......, akkor már savanyú a szőlő!!!!

Mint a maszopos pártelnöke a Mesterházy is a kötelező (vajon ki kötelezi?) heti értelmetlen, invenció nélküli semmitmondó fírkálmányaiban : ilyen tartalmas gyöngyszemekkel ..... ....""""belerugaszkodtunk a szakadékba, .................. !!!!! Szép !!!! Jó a színvonal, csak így tovább, húúúúúzzanak bele ......., a szakadékba!!!! Jó mélyre !!!
Recsanoka 2012.08.19. 16:41
samesz38! Minősíthetetlenül sötét és buta vagy!
homepictures 2012.08.19. 16:40
[samesz38] [2012.aug.19. 15:33]

[samesz38] [2012.aug.19. 15:33]

Bajnai Gordon volt a rendszervaltas ota az elso oszinte miniszterelnok, aki nem hazudta a nepnek, hogy minden szep es jo lesz csak uljunk a seggunkon es varjunk. A megszoritasokra szukseg volt/van, a Fidesz elen jar a megszoritasok teren, de egyreszt olyan helyrol vonja el a penzt ami mar igy is alulfinanszirozott, masreszt az agyatlan koltekezesekkel ki is hanyja a befolyt osszeget az ablakon.
Kinek akar mit mutatni es mit az orszagimazs kozpont, amikor maga Orban nyilvanosan letudatlanozza es lebunozozi azokat akiktol segitseget var, szembehelyezkedik az 0sszes baratsagos (hogy uzleti erdekbol, vagy masbol baratsagos az mindegy), majd sertegeti a sajat orszaganak polgarait?
stratocaster 2012.08.19. 16:00
..."befogadó nemzetté, az akkori modern Európa részévé tette"....

Így igaz. Azzá is vált. Tessék csak elolvasni az Aranybulla zsidókra vonatkozó passzusát...