Előző
Következő
új cikk

Külföld

Gyerekestül csukhatják le a menedékkérő romákat a kanadai hatóságok

MTI|2012. aug 19. 15:35
[A+ A-]
A kanadai szövetségi kormány kész megfontolni, hogy őrizetbe vegyék a roma menedékkérőket, amennyiben a legutóbbi intézkedésekkel nem sikerül korlátozni a számukat.
A kanadai határőrség (CBSA) belső jelentése szerint határozottabb intézkedésre lehet szükség, ha az illegális menedékkérelmek kiválasztásának és elutasításának a folyamata nem elég gyors, és nem sikerül csökkenteni az európai roma kérelmezők számát. További elrettentő intézkedéseket tanulmányoznak, és ezek között van a menedékkérők őrizetbe vétele is. A jelentés még az előtt készült, hogy a konzervatív kanadai kormány júniusban megszigorította az úgynevezett hamis menedékkérőkre vonatkozó jogszabályokat.

Az új jogszabály felhatalmazná Vic Toews közbiztonsági minisztert, hogy nevezze meg a "hamis menedékkérőket", hogy Kanadába érkezésükkor őrizetbe vehessék őket. A törvénymódosítást várhatóan az év végéig fogadják el. Vic Toews hivatala nem közölte, hogy a minisztérium szándékozik-e ilyen intézkedéseket hozni. Szóvivője, Julie Carmichael csak annyit közölt, hogy a döntést a kanadai törvényeknek megfelelően hozzák meg.

Tavaly a legtöbb kanadai menedékkérő Magyarországról érkezett. Összesen 4442 magyar kérelmet iktattak, többségüket a kanadai hírügynökség szerint gyaníthatóan romák adták be. Szinte valamennyit elutasították vagy elálltak tőlük. A CBSA jelentése szerint rövid távon a "leghatásosabb" megoldás a vízumkötelezettség bevezetése lenne ezen kelet-európai országok állampolgárai számára. A határőrség jelentése szerint "egyes magyarországi kérelmezők lényegében azért utaznak Kanadába, hogy kihasználják a társadalombiztosítást, és részesüljenek az egészségügyi rendszer nyújtotta privilégiumokból".

A Magyarországról érkező menedékkérők száma rohamosan megnőtt 2009 júniusa óta, amikor a kanadai kormány vízumkényszert vezetett be Csehország állampolgárai számára, ahonnan szintén számos menedékkérő érkezik Kanadába. A jelentés szerint a magyar menedékkérők őrizetbe vétele azt jelentené, hogy a gyermekek is rács mögé kerülnének a szüleikkel együtt. A tavalyi év utolsó tíz hónapjában a torontói Pearson nemzetközi repülőtérre érkező közel 3000 ezer magyar menedékkérő háromnegyede családként érkezett.

Az állampolgársági és bevándorlási ügyek minisztériumának szóvivője, Bill Brown elektronikus levelében azt közölte, hogy a tárcánál számos tényezőt tanulmányoznak, mielőtt döntenének a vízumkényszer bevezetéséről, és hozzátette, hogy a minisztérium jelenleg "tanulmányozza" a magyarországi helyzetet.

Lorne Waldman, a Menekültek Jogait Védő Ügyvédek Szövetségének elnöke figyelmeztetett, hogy a törvény elfogadása esetén annak több rendelkezése ellentétes lehet az önkényes őrizetbe vételeket megakadályozó Jogok és Szabadságjogok Kanadai Chartájával. Egyes ország vagy földrajzi régió megcélozása azt eredményezné, hogy a törvényes menedékkérőket is őrizetbe vennék az illegális menedékkérőkkel együtt. Hosszú időre rács mögött maradnának, amíg az aktájukat tanulmányozzák, és lelki traumákat szenvednének el - figyelmeztetett.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (25)

A hozzászóláshoz .

droid 2012.08.21. 14:42
Kéne néhány cikket írni,hogy Kanadába,egyre nagyobb a rasszizmus!
atiboy 2012.08.20. 12:18
Azért azt nem gondoltam volna, hogy az Orbán család menedéket kért Kanadában.
homepictures 2012.08.19. 22:10
negativ megiteles*
homepictures 2012.08.19. 22:09
[hunboy] [2012.aug.19. 21:18]

Mi a mondanivalod?

Ha jol ertettem, akkor ime a valasz ra: ha a romak nem akarjak, hogy negativ megkulonboztetesben legyen reszuk, akkor fogjanak ossze, es neveljek meg a gyerekeiket, akikbol aztan bunozok lesznek. Illetve akkor nem lesznek bunozok. A romak nem szarmazas szerint bunozok, hanem az aluliskolazottsag, a rossz eletkorulmenyek, es az eltero normak okozzak ezt. Ha magyarorszagon akarnak elni, fogadjak el a magyar torvenyeket fenntartas nelkul, pont. A megoldas a sajat kezukben van.

Ugyanez a helyzet kicsiben mint mondjuk a fejlodo orszagok nemelyikeben. Jon a kulso segitseg mert a nep ehezik. A katonak fegyverrel elveszik, es ezen felhizva tovabb harcolnak a nyugattal. A nyugat gyakorlatilag sajat maga ellen harcol. A megoldas: a nepnek sajat maganak kell eltavolitani a diktatorokat, kegyetlenkedo katonakat.

Magyarorszagot nezve is ez a helyzet, ha nem tetszik a rendszer, ossze kell fogni, el kell zavarni a nyomorgatot. Nem kell eu ra varni, imfre, azok nem fognak a belugybe beavatkozni.

Tudom, radikalis a velemenyem.
subi2 2012.08.19. 21:19
Helyes!
hunboy 2012.08.19. 21:18
[homepictures] [2012.aug.19. 21:06]


De az elobb azt mondtad a romak tobb elonyt elveznek mint a magyarok tehat akkor most meg lehet mondani ki cigany ki nem? Termeszetesen, buncselekmeny eseten is nagyon lehet tudni ki a cigany.

Korabban irtad:


"Az esetenkent elofordulo helyi zavargasok a romak ellen szora sem erdemesek, mivel tulsulyban, de legalabbis egalban vanak amikor a romak kovetnek el buncselekmenyt magyarok serelmere, hadd utaljak peldaul a csaladja elott agyonvert orvos esetere."

Egyebkent szerited akik ellen a zavargasok iranyulnak azok mirol tehetnek? Ha egy cigany Debrecenbe csunya dolgot csinal ahhoz mi koze van egy Budapesti ciganygyerekenek? Azt gondolom Te is nagyon jol tudod, hogy a kemeny bunozoket sose fogjak zavargatni a zavargo egyenek egyreszt felnek toluk, masreszt azok mar vagy bortonbe vannak vagy jo messze bujkalnak, tehat akkor itt milyen egalrol lehet beszelni? Buncselekmenyt meg nem "romak" kovetnek el hanem egyes szemelyek akik vagy romak vagy nem!
homepictures 2012.08.19. 21:06
Mivel evszazadok ota elunk egyutt, nem lehetseges megmondani ki a roma szarmazasu es ki nem az.
Mara a "cigany" az ingyenelo gazember szinonimaja lett. tehat aki ciganynak hazudja magat, hogy ezzel elonyokhoz jusson, az cigany is.
hunboy 2012.08.19. 20:46
[mercado] [2012.aug.19. 17:35]

A Canadaiak ezutan az eset utan akadtak ki. Ha figyelmesen atnezed itt is csalok voltak azon emberek akik magukat romanak adtak ki es nem voltak azok, a apant es oroszt nem kell szamolni csak a 4 magayrt akik kiutaztak a teli olimpiara majd beadtak a kervenyuket. Ugye senki se gondolja komolyan hogy ilyen sok cigany utazik magyarorszagrol a vilag masik felebe hogy olimpiat nezhessen? Termeszetesen rengeteg az igazi cigany menedekkero is de itt nemcsak azzal van baj hogy sok cigany ker menedekjogot hanem azzal is, hogy elvileg egy barati orszagbol teszik, kinos Canadanak is, hogy egy veuk szovetseges orszagban nem tartjak be az emberi jogokat csak mert torvenyeik szerint nekik csak olyan szovetsegesuk lehet ahol maradektalanul tiszteletben tartjak az emberi jogokat! Ezeknek utan lehet nezni.


http://kitekinto.hu/amerika/2010/03/05/elarasztottak_kanadat_a_magyar_menekultek/
hunboy 2012.08.19. 20:36
Illegalis menedekkerok azok akik nem ciganyok es ciganynak mondjak magukat, tehat hazudnak. Az ilyeneket is roma menedekkerokent tartjak szamon a canadai hatosagok.
Dave80 2012.08.19. 19:36
Gondolom Kanadában is szorgalmasan dolgoznak derék romáink, adót is sokat fizetnek, fizetik tisztességesen a járulékokat, nem lopnak, rabolnak, és nem várják a "segílykét".
Szóval hasznos tagjai, sőt építőkövei a társadalomnak.
Nem igazán értem miért akarják szegényeket mindenáron visszatoloncolni, lecsukni.
Rászistááá kápítálistá Kánádáááá, pfúúúúúújjjjjj !
Nácik !
baline 2012.08.19. 17:54
erlauer] [2012.aug.19. 17:14]"Normális országban senkit sem lehet csak úgy a mozgásában korlátozni," Ez önvédelem, ami helyes. Tessenek dolgozni, normálisan viselkedni. Ennyi.
paladin 2012.08.19. 17:54
[erlauer] [2012.aug.19. 17:03]
Egyébként gyerekeket nem lehet, nem szabad rács mögé zárni.

Miért nem?? Lásd U.S. A
baline 2012.08.19. 17:53
erlauer] [2012.aug.19. 17:02]"A zámolyi romákat nem(csak) Zámolyon üldözték, hanem Magyarországon" Nem így van Ők üldöznek másokat. talán a viselkedésükkel van baj. talán... milyen érdekes, hogy más népcsoport nem ennyire zűrös. Nem?
homepictures 2012.08.19. 17:40
[erlauer] [2012.aug.19. 17:02]

...ennek ellenere egytol egyik visszakoltoztek az igeret foldjerol uldozteteseik szinhelyere, mino magasztos martiri cselekedet. A teny, hogy odakint elapadt a penzcsap ha nem mentek dolgozni, es azert ennel megiscsak jobb a helyzet Magyarorszagon, ahol csak ugy kapnak lovet a semmiert cserebe ugye?

Tartom aa allaspontomat: a roma magyarokat nemhogy nem uldozik Magyarorszagon, de elonyoket elveznek a "magyar" magyarokkal szemben.
Az esetenkent elofordulo helyi zavargasok a romak ellen szora sem erdemesek, mivel tulsulyban, de legalabbis egalban vanak amikor a romak kovetnek el buncselekmenyt magyarok serelmere, hadd utaljak peldaul a csaladja elott agyonvert orvos esetere.

A gyerekeket nem szabad odavinni. Ez a szulo felelossege, nem az esetlegesen befogado allame, aki vedeni akarja magat a bunozok szabad beozonlesetol azzal, hogy minden esetet egyedielg megvizsgal.
Egyebkent ez oszonheto a tetemes mennyisegu bizonyitottan magyar roma szarmazasu bevandorloknak, akik az utobbi idoben athelyeztek bunszervezetuk fohadiszallasat Kanadaba. Kar ezzel vitatkozni, mert a kanadai hatosagok kozze tettek jopar nevet es bunlajstromat.
mercado 2012.08.19. 17:35
Bizony , kedves honfitársaim a kanadaiak kezdenek átlátni a szitán, és megint működik az önvédelmi reflexük. Ennek az lesz a vége, hogy a romák ismét elintézik nekünk, hogy kis hazánkból megint vízummal utazhatunk Kanadába.
erlauer 2012.08.19. 17:14
Normális országban senkit sem lehet csak úgy a mozgásában korlátozni, még felnőttet sem. Ahhoz bírói döntés kell.
ferooo1 2012.08.19. 17:11
talán jobb is lenne sok magyarnak ha nyerne a jobbik, és kivágnának bennünket az eu-ból
akkor már nem lenne miről beszélni kötelesek lennének befogadni 7 millio menekült magyart

na akkor volna ensz meg amerikai lopakodó ,nemzetközi bíróság
nem néznék szájtátva hogy eu közepén egy fasiszta csürhe szorakozik a világgal legutobb az ilyen buli 50 millio ember életébe került
Charles13 2012.08.19. 17:10
Ha meg a gyerekeket nem családdal csukják le akkor meg azért höbörögnek hogy elszakitják a szeretö szülöktöl a kisgyerekeket...
ferooo1 2012.08.19. 17:04
orbánt az eu-ban nem egyszer ,nem kétszer komoly nyugati politikusok lediktátorozták
nem véletlen kérdőjelezték meg hogy magyar ország demokratikus ország !!!!!
köteles minden demokratikus ország befogadni a menekülteket ,és meg is teszik ezt .
Az hogy az eljárás alatt a mozgásukban korlátozzák ?
az nem börtönbe zárás egy lakásban ahol minden megvan kilehet pár hetet bírni hogy utazgassák végig kanadát
pénzük se lenne rá
erlauer 2012.08.19. 17:03
Egyébként gyerekeket nem lehet, nem szabad rács mögé zárni.