Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Tizedelik a segélyszervezetek munkatársait

nepszava.hu|2012. aug 19. 19:07
[A+ A-]
A Humanitárius Világnapon kifejezhetjük tiszteletünket azoknak az embereknek, akik szembenéznek a veszéllyel és a különböző csapásokkal, annak érdekében, hogy másokon segíthessenek.
Ezt a napot az Egyesült Nemzetek Szövetsége jelölte ki a 2003-as bagdadi merénylet évfordulóján, amikor 22 ENSZ alkalmazottat megöltek. Minden nap emberek millióin segítenek világszerte a humanitárius szervezetek dolgozói. A Humanitárius Világnap az egész világon elfogadott esemény, amikor köszönetet mondhatunk azoknak, akik más embereken segítenek.

A humanitárius munka egyre veszélyesebb vállalkozás, a segélyszervezetek munkatársai egyre több erőszakos támadásról számolnak be, az elmúlt évtizedben megnövekedett a veszélybe került dolgozók száma. 2011 januárjától 112 humanitárius dolgozó esett áldozatul, 102 fő az adott ország állampolgára volt, 10 ember pedig más országból jött, hogy másokon segíthessen.

A több országban zajló konfliktus és a folyamatos bizonytalanság nemcsak a humanitárius munkatársak (különösen a helyi dolgozók) életét veszélyeztetik, hanem megakadályozzák őket abban, hogy a legkiszolgáltatottabb helyzetben élő embereket biztonságosan elérjék és segíteni tudjanak rajtuk. A biztonságos elérés hiánya komoly akadályt jelent a humanitárius szervezetek életmentő munkálataiban.

A konfliktusok idején a gyermekekhez és a családokhoz nem jut el humanitárius segítség és az alapvető szociális szolgáltatások - mint például védőoltások, az egészségügyi ellátás, a tiszta víz és higiéniai támogatások, melyekre nagyon nagy szükségük lenne.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (1)

A hozzászóláshoz .

bironeballajudit 2012.08.25. 11:40
0ha fizetés nélkűl csinálják minek őket háborgatni, de ha fizetésért akkor jogos. pél.-télen nem voltam ithon a tanyát teljesen ki űrítették március ota tartozkodom ithon. kaptam egy békkési misszios telefon számot fel hívtam őket fekhej kéne sűrgősen azt a vákaszt kaptam szeged mai napig meg őriztem a telefon számot.3honapig főldőn aludtunk most tudtam potolni gáztűzhejet és más egyebeket.volt olxan pesten házaltam élelmi szerért.békési misszio telefon száma amit haptam-0530-516-85-68. hozzá teszem azt is hogy álítolag kissebségi szervezet álítolag igaz fél cigány vagyok vagy már az sem számit.nem vagyok faj gyűlúlú mivel a leg tőb ismerősőm kissebségi, sokszor igaz sziom a fehérbőrúeket. azoknak mindent .fogyattékal élők vagyunk sujosan csőkent láto vagyok árnyékokat látok csak, job lábamsajnos mútét ota sem javult jobb kezes mankoval járokbékés város kihalt részén itt meg is gőgőlhet az ember tesz a hivatal rá, fiam 28-éves fogyatékos kizáro gonokság allat ál én vagyok a gonoka, sokat segít .egyszer kéne ki jőnni őnőknek vagy a tv-től meg látják menyire tőrődenek itt a rá szoruló embereken. télen se túzelőt semit nem hoznak ki, hol itt a segítség a misszio.