Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Ez van: zsák a múltra

Népszava|2012. aug 22. 14:11
[A+ A-]
A http://magyarinfo.blog.hu Kettősmérce blogja figyelt föl: a Kossuth Rádió Krónikája különös módon emlékezett meg arról, hogy eltemették Zwack Pétert.

A kiváló férfi "rendszerváltás előtti cselekedeteiről beszámolnak, kiemelik az 56-os magyarok megsegítését, elmondják, hogy a Zwack gyár tulajdonosa volt, de azt, hogy a Vállalkozók Pártjának és az SZDSZ-nek is parlamenti képviselője, az már kimarad."
Meg az is, hogy washingtoni nagykövet volt.

Az is lehet, hogy csak egy rövid, kettétépett életrajz jutott a szerkesztőknek. Vagy: a szakma szabályait nem nagyon ismerő emberek. Vagy: nagyon jól ismerik azokat, de megint megparancsolta valaki, hogy egy kiváló ember életének azokra a részleteire, amelyek az új rendszerben kínosak, húzzanak zsákot.
Mindezt azután, hogy világra szóló botrány és éhségsztrájk lett abból, amikor Tőkés László mellől kisatírozták Lomnici Zoltán volt főbírót. Akkor az volt a parancs, hogy húzzanak zsákot a fejére.

Internetes oldalukon a Krónikát így ajánlják: "Az MR1-Kossuth Rádió hírműsora továbbra is biztos támasza marad azoknak, akik egy közszolgálati rádiótól pontos, elfogulatlan, hiteles információkat várnak."
Ez van: hiteles információ arról, hogyan működik az orbánista állam propagandagépezete.
Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (25)

A hozzászóláshoz .

banya 2012.08.23. 16:01
Mit kell itt annyit vacakolni? Egy parazita milliomossal kevesebb van a világon. Ennyi.
corsac 2012.08.23. 15:29
Kende Péter "Az igazi Orbán Viktor" c. könyvéből idézek ..

"..Hadd idézzek Debreczeni kötetéből olyan sztorit is, amely nálam nem szerepelt.
A liberális blokk életképtelenségét mi sem illusztrálja jobban, mint az a pikáns kis történet, amelyet Orbántól hallottam még 1995-ben. (Az eset megtörténte óta eltelt nyolc esztendő feljogosít rá, hogy közreadjam, annál is inkább, mert nemcsak a négyes pártszövetség személyes viszonyaiba engedi bepillantani az olvasót, hanem e könyv főhősének személyiségét illetően is adalékkal szolgál.)
1994 tavaszán történt, hogy a Vállalkozók Pártjának elnöke, Zwack Péter (korábban az MDF-kormány botrányos körülmények közepette távozni kényszerült washingtoni nagykövete; később az SZDSZ-frakció, majd a pártelnökség tagja) meghívta a másik három pártelnököt, Orbán Viktort, Pető Ivánt és Nagy Tamást munkavacsorára az egyik előkelő étterembe.
Zwack mint házigazda előre intézkedett az étrendről. Nem az étlapról rendeltek tehát a vendégek: a pincérek a vállalkozók elnökének útmutatásai alapján hozták számukra az ételt. A főfogás bélszín volt. Azaz: lett volna. Merthogy az csak Zwack tányérjára került, Orbánén, Petőén és Nagy Tamásén sima (és jóval olcsóbb) hátszínszelet lapult. Nem tudni, hogy a szabad demokraták és az Agrárszövetség elnöke észrevette-e a csalást, de jó képet vágott hozzá, s a szó szoros értelmében lenyelte Zwack – általam minősíteni nem kívánt – intézkedését; vagy nem tűnt fel nekik semmi. Tény, hogy szó nélkül elfogyasztották a hátszínt.
Orbán viszont nem nyúlt hozzá. A többiek ettek, az ő kése és villája érintetlenül hevert a tányérja mellett. Nem színezem a történetet: Zwack valóban biztatni kezdte őt, hogy egyen. – Köszönöm, nem kérek – hangzott a válasz. – Miért? – Köszönöm, nem vagyok éhes.
Orbán azt mondta, hogy ettől kezdve tudta: Zwack nem olyan ember, akiben meg lehet bízni, akivel szövetséget lehet kötni. Pető és Nagy, a két középosztályból jött figura (egyik az urbánus zsidóság, a másik a dzsentri eredetű katonatiszti réteg leszármazottja) megengedhette magának, hogy szemet hunyjon a csalás fölött. Orbán Viktor azonban – aki Alcsútdobozról, a falu széléről érkezett a Gundelba – nem nyelhette le a dolgot. Ő úgy érezte, tudomására kell hoznia az Amerikából jött zsidó nagypolgárnak, hogy nem etetheti meg vele bélszínként a hátszínszeletet. Ismerjük el, hogy mindezt diszkréten és kellő méltósággal tette.

Nos, Pető Iván nemsokára megírta: Soha nem vacsorázott (ebédelt, reggelizett, uzsonnázott) sem a Gundelban, sem az Aranykoronában, sem a Kacsában, de még a Klauzál téri Kádárnál sem az Orbán által elmondott, Debreczeni által leírt társaságban. Majd ezt Nagy Tamás és Zwack Péter is megerősítette.
Ráadásul Zwack Péter majdhogynem vegetáriánus, egyáltalán nem eszik se disznó-, se marhahúst, se bélszínt, se hátszínt, legfeljebb néha-néha halat vagy csirkét.
A történet az elejétől a végéig hazugság...."

Biztosan jó viszonyban volt Zwack Péterrel Orbán Viktor!
Pláne a házipálesz okán!
incognito 2012.08.23. 13:45
Hát ez nagyon dulva ... :-)
Kimaradt az Szdsz........ez tényleg nagyon kínos(csak kinek?), mint a paranoia ! :)
jimmyjoe 2012.08.23. 13:25
Zvack: zsidóból keresztény, ez mind nem számit, valszeg jó ember volt, ez a lényeg. Nyugodjék békében!
jobbb 2012.08.23. 13:00
Valószínűleg azt vették figyelembe,hogy halottról vagy jót vagy semmit.Nem nagy dicsőség egy szdsz-es múlt.Amúgy tiszteltem.Nyugodjék békében.
fecske 2012.08.23. 12:34
[sirasososo] [2012.aug.23. 08:25]

"Uborkaszünet van a politikában - igy ezzel a hatalmas bolhával állt elö a neves cikkiro ."

Ez a téma valóban nem "elefántnyi", de van aki irtja a "bolhákat" is. Mert te nem bánod, hogy téged lepnek, ne várd el, hogy más is tűrje.
dani1942 2012.08.23. 11:05
Aki még emlékszik!!!!Volt neki egy lerobbant kócerája pálikafőzővel.A Hortysta szemét Patkányfalvy Antal Jóska átjátszotta neki a BUSZESZt és kinevezte nagykővetnek!
tomsawyer 2012.08.23. 11:03
Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a zorbáni agymosás ennyire tudatmódosító eredményt ért el a saját párásszemű megszállotjainál. Akiknek már csak az a magyar, meg említésre méltó kiválóság, akit a csuti maffiózó annak tart...És teszi ezt nyilván önös politikai érdekek alapján, fittyet hányva az illető érdemeire, munkásságára..Ezért nem illik már emlegetni az 56-os mártír Nagy Imrét, Bibó Istvánt, a ma még élő, és világszerte jól ismert tudósokat, irodalmi Nobel díjasainkat, mert nem a csuti bolha eszmerendszerébe illenek...Van egy régi anekdóta, miszerint a nagyhatalmú politikus (tőlem akár király is lehet) , a lenge erkölcsű hölgyikével túl lekezelően bánt, mire az azt válaszolta: "Tudja, uram, ön már senki se lesz, amikor én még mindig párizsi ku..va maradok.." (a hasonlat persze, mint minden ilyen -sánta. de a helyzetet jellemzi.)
tomsawyer 2012.08.23. 10:52
Hogy kinek mi a "bolha" hír, az az illetőt minősíti. Mivel Zwack egy fogalommá vált a rendszerváltás utáni Magyarországon, mint korrekt és hazájához ragaszkodó üzletember, közéleti személyiség, ezért haláláról megemlékezni - objektív és teljes dokumentációval! - evidens kötelesség. Aki "sirasosos" módon reagál, az saját magát a bolha "termékévé" degradálja. Sokunknak meg az a a bolha hír, hogy az ön "nemes vezére" épp hány métert kerékpározott ausztriai nyaralásán...Mert az sz..rt se érdekel. (Legalább elkerekezhetett volna Grazig, ahol saját gumiszobája van..)
sirasososo 2012.08.23. 08:25
Uborkaszünet van a politikában - igy ezzel a hatalmas bolhával állt elö a neves cikkiro .
Nagy-papa 2012.08.23. 07:45
Drága jó magyarjaim !
Hát még mindíg tudtok csodálkozni ?
Mióta a Kedves Vezető egyáltalán "vezet" azóta centrális erőtér alapján teszi ezt. Lefordítsam magyartra ?
Ami a Kedves Vezető szrint hír , az HÍR , ami a Kedves Vezető szerint nincs , az NINCs !
Felfoghatnátok már ti félázsiai horda .
Vive la republique !
Amúgy :
Hajrá Magyarország , hajrá magyarok !
Ryuken 2012.08.23. 06:31
"de megint megparancsolta valaki" Bocsánat, de nem megparancsolta hanem MEGNARANCSOLTA.
poncius 2012.08.23. 01:13
A brekegők nem bírják megemészteni, hogy Zwack nagy kaliberű, széles látókörű, európai stílusú EMBER volt, nem egy törtető mucsai orbáncos féreg.
Zwack okos volt, finom, határozott és udvarias, vagyis: igazi UNICUM!

A sok kozmás cefre/büdös pálinka trutymalékon szocializálódott al is-fel is csúti bolondnak hiába próbálnánk bármit is magyarázni.

(Parasztnak csokoládét? Hogy megegye papírostul?)

Nyugodjon békében a drága, messze világító Zwack Péter! Köszönjük egész életét, példamutatását!
Egy vigasztaló kortyot rá a családi italból!
libertador 2012.08.22. 23:26
brekeke valóban egy undorító kelés a kommentoldal fizimiskáján...Zwack egy igazi hazafi volt, aki hazaköltözött, itthon vásárolta vissza a saját gyárát, itthon hozott létre újra egy évszázados fogalom-számba menő hungaricumot, az egész családja ezen dolgozott, és dolgozik tovább ma is... Szabadelvű ember volt, amit senkinek sincs joga -pláne halála után - támadni és dehonesztálni. És az valóban szégyen, hogy a királyi magyar rádió nem képes korrekt, átfogó összefoglalót adni egy páratlanul értékes, becsületes közéleti emberről, vállalkozóról. És említésre méltónak se tartja Zwack közéleti szerepléseit, nagyköveti vállalásait, amivel Magyarországot szolgálta...Azt a megjegyzést pedig, miszerint "kikeresztelkedett zsidó volt", most jobb, ha nem kommentálom...Most az a baja, hogy zsidó származású volt, vagy az, hogy keresztény lett??? Hol élünk, brekeke? Talán 1938-ban Németországban? Te egy UNDORÍTÓ PONDRÓ vagy, mekeke brekeke. Takarodj.
poncius 2012.08.22. 20:53
justi, köszönöm, én is szívesen olvaslak.
Üdv: ML
karpatij 2012.08.22. 17:28

hááá, így van ez, ha egy fél-ázsiai színesfém & vasúti síncsavar gyűjtő egyéni vállalkozó KINÉZETŰNEK mondott

elme háborodottan, büdi-budi-fülke-klozet-forradalmárkodik

és a világ jelentős politikusai közül már senki nem áll szóba vele (nehogy "megszólják"),

mert nem akarnak szégyenkezni miatta a jogállami barátai előtt...,

- továbbá már csak gyerekeket tud hülyíteni a parlamentben (aug.20), és a SZÜLŐK már nem hülyék...
justitio65 2012.08.22. 16:46
poncius---Remeked nekem rettenetesen tetszett! Kedvellek...
poncius 2012.08.22. 16:23
"[ekeke] [2012.aug.22. 14:47]"

brekeke, te rettenetesen seggfej lehetsz!

E helyt egyszer se jelentkezz, errefele ne brekegj, messze eredj, eszetlen, neveletlen ember!
Nem kellesz sem nekem, sem egyebeknek.
stratocaster 2012.08.22. 15:41
Igaz, hogy a h.sz.-om eredetileg egy másik cikknél is olvasható, azonban a commentek-et olvasva, úgy döntöttem, itt is elhelyezem. Akár felhívásnak is lehet tekinteni...

..."Az internetes commentelés tényleg praktikus és jó dolog. Ugyanakkor (már nem először írtam), hogy anno, meg mégannobb (a Horthy-érában) még az olvasói levelek közül sem lett kinyomtatva az, amelyik jobboldali (náci-nyilasról nem is szólva) tartalmú volt. Itt meg ma, a "moderátori" tevékenység lehetővé teszi azt, hogy a lemocskosabb fajta narancsnáci, belerondítson mások lelkivilágába (nem kevésbé a lapba is). Ez ellen csak a hasonló, vagy mégotrombább stílus az, amelyik valamiféle immunanyagot képes generálni. Vitát, értelmes eszmecserét, csak kb. azonos IQ-jú, és meggyőzhető vitapartnerrel lehet folytatni (az intelligencia nem azonos az iskolai végzettséggel, vagy lexikális tudással (olvasatomban ez azt jelenti, hogy egy alacsony iskolai végzettségű még bőven fölé is emelkedhet IQ tekintetében egy egyetemi végzettségűnek) ). A narancsnáci nem ez a típus, ezt meggyőzni annál lehetetlenebb, minél inkább erőltetik. Ráadásul, ez utóbbinak nem is a vita, hanem a provokálás (főleg, ha kultúrált választ kap), és az újbóli rondítás (miként a köpőlégy) okoz örömérzetetet (ld. wantirna, Agricola, samsem, ekeke stb.). Szóval, ha az lesz egy moderátor feladata, hogy az utóbbiaknak (s a hozzájuk hasonlók) már a belépését is megakadályozza a commenteléshez, akkor majd tapasztalni lehet egy alapvető stílusbeli javulást is"...

entropia 2012.08.22. 15:37
Az,hogy Zwack, ekeke szíves közlése szerint, kikeresztekedett zsídó volt,az szigórúan magánügy,kultúrált ember tudja,hogy ez nem tartozik rá,s főleg nem használja fel alantas kis céljaira.Az,hogy tagja volt az SZDSZ-nek az pedig közügy,mivel vállaltan volt ebben a minőségében közszereplő.Aki nem érzi a különbséget,az egyéb aljasságra is képes.