Előző
Következő
új cikk

Belföld

Téves Orbán helyzetfelismerése

MTI|2012. aug 22. 18:15
[A+ A-]
Az MSZP szerint téves helyzetfelismerésről árulkodnak Orbán Viktor nagyköveti értekezleten mondott szavai.
Burány Sándor országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: reménykedtek benne, hogy a kormányfő kipihenve, rendezett gondolatokkal tér vissza szabadságáról, de nem így történt, Orbán Viktor változatlanul ragaszkodik a téveszméihez. "Úgy tűnik, a miniszterelnök úr nem pihente ki a fáradtságát (...), alapvetően téves a helyzetfelismerése a magyar gazdaság állapotáról" - fogalmazott.

Az MSZP-s politikus szerint ezt támasztja alá, hogy Orbán Viktor azt mondta: reméli, a rossz európai válságkezelés nem húzza vissza Magyarországot, a magyar válságkezelés ugyanis rövid távon is kecsegtet sikerrel, míg az európai nem. Burány Sándor úgy vélte, ezeket a szavakat csak a hőségriadóra lehet fogni, a magyar gazdaság ugyanis recesszióba süllyedt, az infláció pedig itt a legnagyobb az Európai Unióban.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerdai jelentése alapján a reálkereset 3,2 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, azt pedig riasztó adatnak nevezte, hogy júniusban a közfoglalkoztatottakkal együtt is 21.400-zal kevesebben állnak alkalmazásban, mint tavaly ilyenkor.

Az ellenzéki politikus azt hangoztatta: mivel az uniós országok szinte mindegyikében jobbak a gazdasági adatok a magyarországinál, ostobaság azt állítani, hogy ők járnak rossz úton, mi pedig a jón. Már csak azért is - tette hozzá -, mert a 2010-es kormányváltáskor még egy százaléknál nagyobb volt a gazdasági növekedés, ma viszont a visszaesés mértéke haladja meg az egy százalékot.

A szocialista politikus szerint az emberek többségének rossz hír, hogy a kormány - mint azt a miniszterelnök kifejtette - továbbra is ragaszkodik a tehermegosztás politikájához. Szerinte ez azt jelenti, hogy az egykulcsos adórendszer miatt a terhek nagy részét továbbra is az átlagosan vagy az átlagnál rosszabbul keresők viselik majd.

A miniszterelnöknek azt a nagyköveteknek címzett kijelentését, hogy jó eredményt csak fegyelmezett katonákkal lehet elérni, Burány Sándor úgy értékelte: ez csak akkor igaz, ha a katonák nem kapnak őrült parancsokat. Véleménye szerint azonban a kormány azt várja a diplomatáktól, hogy egy védhetetlen gazdaságpolitikát vegyenek védelmükbe.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (5)

A hozzászóláshoz .

balmagyar 2012.08.22. 21:49
Kovács Laci bácsi szakértő elmondotta, hogy a diplomata azt mondja és azt csinálja amit otthonról
parancsba kap. (az uralkodótól) Még megsértődni is parancsra sértődhet meg. Oszt jó napot.
poncius 2012.08.22. 21:08
Téves? Ha csak ennyi lenne a baj!

Téveszmés (paranoid pszichopatás) minden megnyilvánulása: egy elkényeztetett, agyontojtatott, siposerzsébetkedvence retardált óvodás szintjén rekedt csődtömeg, akit a jó édesapja ökölharcban gyakran le- és megGyőzött.

E két szélsőséges nevelési elv alkalmazása egy családon belül garantáltan megzakkantja a delikvenst (bizonyos A. Schicklgruber esete hasonlóan indult).
Sértődött, egodiasztolés, hóbortos pszichopata lesz az így (lapát)kezelt gyerekből, aki az egész világot adósának tekinti, örökké revansot venne, törlesztene, büntetne.
Hozzunk már valami értelmes törvényt (is), hogy küldetéstudattól és bosszúvágytól fűtött bolond ne vezethessen országot!
mamszi 2012.08.22. 20:49
Túltöltődtek az aksijai.
hohoohooo 2012.08.22. 19:47
"A miniszterelnök szerint nem akkor lesz jó a magyar külpolitika, ha olyan, mint a nyugati, hanem akkor, ha jól szolgálja a nemzeti érdekeket."

Ezzel egyet értek.
Tud mondani okosakat is-talán biciklizés Graz környékén használt- a kanász. Bár ugye mint tudjuk volt egy bemozdulása annó, hogy "..arra figyeljenek mit csinálok, ne arra amit mondok." Szöveget elsütötte.
Itt is ez a baj.
Szokása szerint fo##a a dumát, csak hogy se nem szolgálja a magyar érdekeket a politika se nem jó, inkább csak sz@r. Bár ez az utóbbi 20 évre is jellemző volt.
tovaris 2012.08.22. 19:44
Ál-naiv "szocikák"...