Előző
Következő
új cikk

Belföld

Webshopot ellenőrzött a NAV

MTI|2012. aug 23. 11:50
[A+ A-]
Akár egymillió forintos bírságot is fizethet egy webshopot üzemeltető cég, mert a kiszállított áru mellé nem mellékelt számlát - közölte a próbavásárlás eredményét csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel.
Jegyinák Attila tájékoztatása szerint a NAV Dél-alföldi régiójának adóellenőrei az internetes szolgáltató tevékenységet folytató adózókat is kiemelten ellenőrzik. Ennek során egy webshopot is üzemeltető sportszer- és kiskereskedelmi kft.-t is megvizsgáltak.

Az adóellenőrök a vállalkozás weblapján kiválasztottak egy lábbelit, amelyet futár szállított ki. A revizoroknak a kiszállítást végző személy a próbavásárlás során azt mondta, hogy a számla a csomag belsejében található. Az ellenőrök a futár jelenlétében a csomagot felbontották, azonban az a kiválasztott szandálon kívül mást nem tartalmazott, számlát nem találtak.

Az ellenőrzés során megállapították, hogy a webshopot üzemeletető adózó nem tett eleget számlaadási kötelezettségének, ezért akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságot is fizethet - tette hozzá a sajtóreferens.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (2)

A hozzászóláshoz .

droid 2012.08.24. 07:20
Hasonló a tapasztalatom az előttem szólóhoz,a webes vásárlásokkal kapcsolatban.
Viszont magánorvosi rendelésen,egyszer kaptam számlát összesen - feltehetőleg adóellenőrnek néztek.
Nem túl jó arány a kb. 15 alkalomhoz képest.
A tisztelt APEH,valami érthetetlen oknál fogva,nem bírságolja ezt a kört,könyvelőikkel együtt.Utóbbiak készítik úgy az adóbevallást,hogy a tömböt utólag töltik ki és a feltüntetett páciens példánya,egyenesen a papíros kosárba landol.Jó nagy ész kéne lefülelni őket - csak a fél ország tudja,hogy ez így megy.A betegnyilvántartás szoftverét,összevetve az adóbevallással,nem stimmelnek a dolgok.
Az ügyvédek általában korrektebbek.Velük előfordul,hogy a valós tiszteletdíj 1/5-éről állítják ki a számlát.
Az egész történet úgy néz ki,mintha a társadalom felsőbb rétegei összejátszanának egymás disznóságainak eltussolása érdekében,különféle oda-vissza szívességekért cserébe.Például ez az egyik oka annak,hogy ilyen alávaló,pitiáner társadalomban élünk,ahol a közterhek zömét,nem a valós jövedelmek arányában fizetjük.
Kydonna 2012.08.23. 17:50
Én a családunk tagjainak is rendszeresen rendelek interneten különféle egészséget szolgáló élelmiszer termékeket.
Minden egyes alkalommal a csomagban a mindekori elvárásokkal konform SZÁMLA volt megtalálható! Túlszámlázás soha nem volt, az on-line forgalmazó a neten, vagy abból lealkudott áron számlázta le a termékeket,

VÉGTELENÜL KORREKT MÓDON ! Na, szóval ILLIK A JÓ TAPASZTALATOT is MEGÍRNI!

Talán NEM kellene általánosítani, ha néhány kalandor, ami bőven van a kormány képviselői között is........

Mi sokan annak örülnénk, ha megvizsgálnák a KÉPVISELŐK gépjármű elszámolását. Olyan magas üzemanyagárakat tart fenn a kormány, amelyből már érdemes bőven rabolgatni utiköltség elszámolás miatt.
Igen, sokunkat érdekel, havonta mennyit számolnak el a képviselő hölgyek és urak.
Azt is jó lenne megtudni, hogy ennek az összegnek a minél magasabb értékének az elérése érdekében hányan jelentkeztek ki a budapesti lakásukból jó messzire, hogy sok sok manit szedhessenek ki a NÉP KASSZÁZÁJÁBÓL,
az már közömbös nekik, hogy milliós nagyságrendben ÉHEZNEK GYEREKEK és FELNŐTTEK HAZÁNKBAN!