Előző
Következő
új cikk

Belföld

Áder: a szabadság, a partneri együttműködés és az önrendelkezés oldalán állunk

MTI|2012. aug 23. 11:42
[A+ A-]
Áder János köztársasági elnök szerint a diktatúrákkal szembenéző demokrataként nem elég azt mondani, hogy az áldozatok oldalán állunk, ki kell mondani azt is: elkötelezettek vagyunk a szabadság, a partneri együttműködés és az önrendelkezés mellett.
Az államfő erről a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkalmából a Parlamentben tartott, Szembesítés a múlttal című nemzetközi konferencián beszélt.

Kiemelte: az említett három érték nem véletlenül tartozik azok közé, amelyeket a diktatúrák elsőként igyekeznek felszámolni, ezért vigyázni kell, hogy azok minden generációnak követhető és követendő, azaz "életteli és megújítható" értékei maradjanak.

Áder János hangsúlyozta azt is, nincs értelme baloldali, vagy jobboldali diktatúrákról beszélni, az áldozatoknak ugyanis mindegy, hogy a szocializmus, a kommunizmus, vagy a fasizmus nevében követek el velük szemben embertelen tetteket.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (7)

A hozzászóláshoz .

papa.49 2012.08.24. 07:04
Miért mást vártatok a savanyú Jánostól ????????????
Ő is abból az alomból való mint a Viktorovics ,miért lenne pont ő más???????????
Amit mond az csak porhintés a szerencsétlen nép szemébe, viszont közben ők jól megszedik magukat anyagi javakkal, kirabolva az országot..............
pirospaprika 2012.08.23. 15:23
Ezt az Ádert hallgatva (vagy inkább csak olvasva) nem tudom mit tegyek : dühöngve ordítsak, vagy fetrengve röhögjek ?
Ez akkora képmutató mint a gazdája.
Recsanoka 2012.08.23. 14:47
Nagy dörgést, recsegést-ropogást hallok! Ja a mennyezhet szakad le ilyen cinikus,
hazug állítás hatására.
Áder nem olyan buta, hogy ne látná és fogná fel a kormány működésének az alapelveit,
mégis az ellenkezőjét állítja!
Áder sem mond mindig igazat? Ezek szerint!
bakegya 2012.08.23. 14:00
Még ilyen marhaságot szélnek ereszteni-hogy mindegy-igen,annak akik már nem lehetnek köztünk,de mi van a leszármazottakkal a túlélőkkel?-mi is vagyunk ám még elegen.
És ez az ember fogalmazta az alapos törvényét az orbánus viktorus nevével fényjelezve!-a Magyar Államnak van szabadon kormányzója,parlamentben együttműködő egy pártja akik önkormányozzák magukat a szebb,gazdagabb növekedési programjaik felszentelt gyönyörűségére.Sikerrel.
baldem 2012.08.23. 13:19
"Áder János hangsúlyozta azt is, nincs értelme baloldali, vagy jobboldali diktatúrákról beszélni, az áldozatoknak ugyanis mindegy, hogy a szocializmus, a kommunizmus, vagy a fasizmus nevében követek el velük szemben embertelen tetteket."

Az áldozatnak valóban mindegy, hogy ki gyilkolta meg. De a túlélőknek és a későbbi nemzedékeknek nem.
Áder megint hazudott egy nagyot. Jobban tenné, ha szót emelne a nyilas randalírozás ellen, hiszen ez hivatali kötelessége lenne egy demokráciában.
De akár ő is visszaadhatná a totalitárius diktatúrától taníjmentesen kapott diplomáját!
bakegya 2012.08.23. 13:09
Akkor most állunk,de kik,hol mikor és mennyi idő mulva ülhetnek le,arról nem is szólva,le is kellene dőlni,de mire,gyékényünk sincs.Sínre tette a fidesz az életkilátásainkat ez ugyanis egyre világosabb."Kinn a bárány ,benn a farkas" az új játékszabályokat vllanypásztorokkal szabályozták a szabadság jegyében magántulajdoni formában törvényes földvédelemmel,EU felzárkózással../Orbánus,Áderus,Kövérus,Kósus,Simicskus,Lázárus,Tőkés-helytaró.....vannak elegen/HOZSÁNNA...a mi alapos törvényünk hol helyezkedik el ebben a hierachiában..?.
apoka 2012.08.23. 12:14
Az orbánizmus a diktatúrák melyik kategóriájába sorolható be?