Előző
Következő
új cikk

Belföld

Feljelenti a kormányhivatalnál az esztergomi Fidesz-frakció a polgármestert

MTI|2012. aug 23. 13:17
[A+ A-]
A Fidesz-frakció nem vesz részt azon a nyílt egyeztetetésen, amelyet a polgármester a város anyagi helyzetének rendezésére hívott össze csütörtökön öt órára, deklarálta az esztergomi képviselő-testület kétharmados többségét adó csoport.
A frakció szerint ők arra kérték a polgármestert, hogy csütörtökre rendkívüli ülést hívjon össze két napirendi ponttal, amely döntés esetén kedvezően befolyásolhatja a város helyzetét. Ennek elmulasztásával a polgármester véleményük szerint megsértette az önkormányzati törvényt, ezért a Fidesz-frakció a kormányhivatalhoz fordul jogorvoslatért. A polgármester "egy olyan egyeztetést kezdeményezett, melynek során érdemi döntés nem születhet ... Ezért a frakció nem kíván részt venni ezen a programon, mely kizárólag Tétényi Éva politikai ambícióit szolgálja", írta a Fidesz-frakció.

A képviselőcsoport szerint Tétényi Éva polgármester önhatalmúlag indított adósságrendezési eljárást a város ellen, miközben az összes tartozásból még két százalék sem volt esedékes, és számos megoldás mutatkozott a probléma kiküszöbölésére. A polgármester csütörtökre a város anyagi helyzetével kapcsolatos döntésekről nyilvános egyeztető tárgyalást hívott össze. A rendezvényre a képviselő-testület tagjain kívül meghívta a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt, a várost finanszírozó bankok képviselőit, valamint a város civil és szakmai szervezeteinek vezetőit. Az itt elhangzott javaslatok alapján született döntések meghozatalára keddre hívott össze rendkívüli testületi ülést.

Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott kijelentette: a kormányhivatal nem vesz részt az egyeztetésen, mert ott nincs feladata. "Érvényes önkormányzati döntések képviselő-testületi ülésen születhetnek, azonban az aggályos, hogy a polgármester nem arra az időpontra és nem azokkal a napirendi pontokkal hív össze ülést, mint amit a kezdeményezők jogosan kértek" - fogalmazott a kormánymegbízott.

A polgármester sajtóreferense az MTI-vel közölte, öt óra után kívánnak reagálni a Fidesz-frakció közleményére, mert addig több tárgyalást folytatnak a pénzügyi helyzetben érintett szervezetekkel.
Korábban a képviselő-testület Esztergom 2012-es költségvetését 1,1 milliárd forintos hiánnyal fogadta el, amely abból származik, hogy az állam az esztergomi önkormányzattól inkasszóval leemeli az általa tavaly decemberben átvett intézmények működtetési költségét. A polgármester a város gazdasági helyzetére való tekintettel felfüggesztette a képviselők tiszteletdíjának folyósítását, és közölte: az előrejelzések szerint szeptemberre kétmilliárd forint lesz a város hiánya, egyidejűleg az adósságrendezési eljárásban is ki kellene fizetni egymilliárd forintot, és az államnak is lesz egy 400 millió forintos inkasszója.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (13)

A hozzászóláshoz .

Frenki3 2012.08.24. 09:51
[Judit] [2012.aug.23. 19:06]
Magára nem mondanám, hogy h....lye, mert még arra sem méltó, hogy ember számba vegyem. (moderátor)
Olvasgasson, tájékozódjon, talán segít, ámbár a maga állapotán igen nehéz lenne segíteni. :-))))


Sem a bank, sem a kormányhivatal, sem a képviselők nem mentek el Tétényi egyeztetésére (frissítve!)

A Fidesz-KDNP frakció nem vesz részt azon a nyílt egyeztetésen, amelyet a polgármester a város anyagi helyzetének rendezésére hívott össze csütörtökön öt órára - írta az esztergomi képviselő-testület kétharmados többségét adó csoport az MTI-hez eljuttatott közleményében. A polgármester "egy olyan egyeztetést kezdeményezett, melynek során érdemi döntés nem születhet ... Ezért a frakció nem kíván részt venni ezen a programon, mely kizárólag Tétényi Éva politikai ambícióit szolgálja" - írta a Fidesz-KDNP frakció."

http://www.hidlap.hu/news/view/sem-a-bank-sem-a-kormanyhivatal-sem-a-kepviselok-nem-mentek-el-tetenyi-egyeztetesere-frissitve
SSyz_Oliver 2012.08.24. 00:00
"a Fidesz-frakció a kormányhivatalhoz fordul jogorvoslatért"

a kápók a KZ (Konzentrationslager für Zivilpersonen) parancsnokához fordulnak, a heftlingek nem számítanak
nonemart 2012.08.23. 19:42
Tekintettel arra, hogy Esztergom még mindig a Fideszre szavaz, minden sajnálatom ellenére - tessenek szenvedni !
Judit 2012.08.23. 19:06
Teljesen hülyék Esztergom lakói, hogy hagyták és hagyják, hogy a Fidesz ezt a töménytelen szemétséget művelje.
kontal52 2012.08.23. 17:03
Hát elég lerombolt állapotban van Esztergom.Sajnálom,mert szép város .Későn ébredtek az emberek .
emkekacs 2012.08.23. 16:35
esztergom polgárait le kell csukni,minden polgárnak 20év sitt.mert az adofizetők pénzét el lopták-
lo-lvaso 2012.08.23. 16:09
Ha eddig gáncsoskodtak, időt húztak, pofátlankodtak az esztergomi Fidesz-frakciósok érdemi javaslatok, munka helyett, és mindezt tűrte a magasságos atyjukuruk, hátha hibát vét előbb utóbb a polgármesternő - mindez a kétéves irigységük és kiállásuk a rosszul gazdálkodó előd mellett eredménye. Most sem a város megmentése, hanem az iszapbirkózás jár a fejükben, nem a korrekt közös városgazdálkodási terv összeállítása adósságrendezésre...?
wizes 2012.08.23. 15:14
A gazember fidesz csürhét persze nem védi meg a esztergomiak hülyesége.

Azt sem értem: hivatali visszaélés, sikkasztás stb gyanujával nincs feljelentés, miközben 20 mrd folyt szét magánkéz felé is bizonyíthatóan. Akkor?
wizes 2012.08.23. 15:13
Amit főztek, egyék meg!
Népszavazás volt, szartak rá.
Kiszavzhatták volna a fideszt, nem tették.
Vitrioll 2012.08.23. 14:16
A Fidesz már országosan is és Esztergomban is oly mélyre süllyedt ,mind morálisan ,mind erkölcsi és emberi értelemben .
Hogy elérte a politikai alvilág szintjét .
Itt már nem beszélhetünk közéleti szereplésről ,ez már a szenny és a totális fertő világa ,amelybe a Fidesz tocsog teljes méretében !
Csatornaszintre süllyedve .
Ettől lejjebb már csak a magma pokla van !
rosalinda57 2012.08.23. 13:59
Sok kitartást Tétényi Évának !
Mutassa meg, hogy szervezéssel is megoldható Esztergom problémája. és fölösleges a Fideszes képviselők arroganciája ! Orbán úr, ha akkor elutasította, akkor most a körei ne szóljanak bele abba, amit a polgármester asszony intézni akar. Feltételezem, hogy Tétényi Éva a közjó érdekében cselekszik, míg az arrogáns fideszes képviselők csak a saját érdekükben. Az a kormányzás halálra van ítélve, ami nem a köz javát szolgálja. Továbbra is drukkolok Tétényi Évának és valósítsa meg városában, amit eltervezett.
herrmann 2012.08.23. 13:53
Ekkora arroganciát,, csak akkor engedhetnek meg maguknak az esztergomi Fidesze képviselők, ha teljesen biztosak abban, hogy nem lesznek felelősségre vonva. Úgy, ahogy annak idején (2006) az utcán tomboló csürhe esetében is lehetett. Ez viszont nem sok jót ígér a jövőre nézve. A választások már most értelmét vesztették. A nemzeti konzultációk eredményeit is csak bemondásra ismerhetjük meg. Az az egy szerencsénk, hogy olyan Mini.Elnökünk van, aki soha nem hazudik.
Recsanoka 2012.08.23. 13:32
Az esztergomi fideszes bagázsnak olyan vastag a bőr a pofájukon, hogy a krokodil
sehol nincs mellettük!
Emlékezzünk csak, amikor Tétényi Éva kért segítséget /naív módon/ Orbántól, elutasították!

ESZTERGOM MINTÁZZA A MAI MAGYARORSZÁGI HELYZETET!
Ez a csürhe banda büntetlenül garázdálkodhat a város, az emberek végső soron az ország
rovására! EZ MAGYARORSZÁG!