Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: 200 milliárdot buknak a budapestiek

MTI|2012. aug 23. 13:51
[A+ A-]
Elégtelenre értékelte a budapesti városvezetés tevékenységét az MSZP fővárosi képviselőcsoportjának vezetője, aki szerint a jelenlegi négyéves ciklus 200 milliárd forintos veszteséget fog eredményezni.
A város vezetése nem tudja, hogyan oldja meg a létező problémákat, ellenben "szép, színes víziói" vannak egyebek mellett az 5-ös metróról és a villamosfejlesztésekről, miközben az elképzeléseket többnyire már az előző városvezetés kidolgozta, mondta Horváth Csaba. A szocialista politikus szerint ez a négy év nyomot fog hagyni Budapesten, és mintegy 200 milliárd forint lesz a főváros vesztesége a források csökkentése miatt, ezért a tanévkezdés közeledtével elégtelennek nevezte a városvezetés teljesítményét.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője arról beszélt, hogy a villamos- és troliberuházásokat már 2008-ban elfogadták, s ha nem állították volna le azokat, akkor az 1-es és a 3-as villamosra, valamint a budai fonódó villamoshálózatra vonatkozó projekt ma nem "megvalósulatlan álom" lenne. Hozzátette, a 2-es metró és a HÉV-ek összekötésére már 2005-ben megvoltak a tervek, ám a kivitelezést megelőzte a 4-es metró, amelyet az új városvezetés "megrövidített".

Horváth Csaba szólt arról is, határozottan ellenzi azt, hogy a rakpartot úgy adják át a gyalogosoknak, hogy kitiltják onnan az autósokat, szerinte ehelyett valódi és következetes megoldás kell, hogy ne alakuljon ki hasonló helyzet, mint a Budaörsi úti buszsáv megnyitásakor.

Az MSZP politikusa kitért arra is, hogy álláspontja szerint a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) szabálytalan közbeszerzési eljárások vannak, s már a tenderek lezárulta előtt megvannak a "kinevezett fideszes nyertesek". Úgy fogalmazott: erősen úgy véli, hogy a januári békemenet egyik szervezője, Széles Gábor a politikai esemény mellett "termékbemutatót tartott", s elnyerte a fideszes döntéshozók tetszését.

Tüttő Kata, a párt fővárosi frakcióvezető-helyettese a forráskivonásokat bírálta és aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a keletkezett "lyukakat" új adókkal pótolják majd az önkormányzatok. Megjegyezte, hogy a 2013-as költségvetési tervben ma 400 milliárdos elvonás szerepel az önkormányzatoknál, vagyis jóval kevesebb jut működésre, feladatellátásra. Példaként hozta fel a fővárost, ahol első lépésként már eddig is megszüntették az önként vállalt feladatokat, majd csökkentették a kötelező ellátás színvonalát. Úgy véli: nem az 5-ös metró a kérdés, hanem a város jelenlegi helyzete és a hitelállomány visszafizetése.

A fővárosi szocialista politikus a költségvetési tervezet legnagyobb veszteseinek nevezte a budapestieket, s jelezte, hogy pártja alternatív költségvetést és adórendszert dolgoz ki.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (9)

A hozzászóláshoz .

muhlbacher1 2012.08.24. 11:54
Kedves MSZMP=MSZP-sek a Fidesz csak a politikai tévedések tönkelegét folytatja amit abba hagyott a dicső elődje.Sajnos nincs egy olyan párt amelyik kivezetné az országot és vele együtt a Népet a Szaharából.
tiribesi 2012.08.23. 20:43
200 milliárdnál sokkal többet buktak a budapestiek a 4-es metró rossz építési szerződésén,
meg azon, hogy a Demszkyék által külföldi tulajdonba adott Fővárosi Vízművek üzemeltetője
az egekbe emelte a víz- és csatornadíjat, amit ez a kormány befagyasztott. 2010. júniusa óta
nem emelték a közmű-szolgáltatások díjait sem. :))
tiribesi 2012.08.23. 20:37
Ezt a Horváth Csabát nem lehet komolyan venni. Aki azzal kampányolt, ha ő lesz Budapest
főpolgármestere, ingyenes lesz a fővárosi tömegközlekedés, az egyáltalán nem képes
reálisan gondolkozni. Ez a fazon gazdaság-pénzügy terén egy igazi antitalentum. :)).
lexike 2012.08.23. 16:34
Ezekhez képest Gyurcsány egy úriember!!!?? Asszem érdemes átértékelni a róla elhangzott mendemondákat, mert bebizonyítva semmi sincs, amikkel vádolják!!
lexike 2012.08.23. 16:31
Megy az államkaszába, vagy tarlós titkos számláira, vagy hova a fenébe tud ennyi pénz eltűnni??!! Lenyeli a fidesz-kdnp??!!
Vitrioll 2012.08.23. 14:21
Kellett a budapestieknek Tarlós és a Fidesz-KDNP ,farvizén meg a Orbánrokonhaver Vitézy .
Akkor most viseljék katonásan ahogy a nem budapestiek az únortodox tébolydát .
Remélhetőleg 2014 ben már észnél lesznek ,magyarország egészével együtt !
ferooo1 2012.08.23. 14:20
fidesz -mszp
orbán -gyurcsány egy kutya akkor mindegy ha nem szavazunk 2014-ben
ha egy nép annyira bunko hogy nem érti meg ezek a milliárdos elvtársak és a talpnyalóik leszarják hogy döglik éhen
maga a nép egy gazember ,söpredék megérett az pusztulásra
én miden mszmp utód pártot ,"rendszerváltó pártot betiltanék a vezetőiket meg hazaárulásért felkötném
jobbikkal az élen mert az maqa a fidesz
stratocaster 2012.08.23. 14:15
..."MSZP: 200 milliárdot buknak a budapestiek"...

Milyen érdekes, hogy milyen pontosan tudnak számolni a budapestieket ért károkozásokról, amint ellenzékbe kerültek. Amint helyet cserélnek, egyből csökken a számolási pontosság. Persze, a budapestiek kárára...
egonhu 2012.08.23. 14:04
Ha jól emlékszem, Csabikáék ígérete szerint 2010-ben átadtak a 4-es metrot, és az ígéretükhöz híven meghosszabbították az 1-es villamsot is.

Közel húsz év alaltt semmit sem tettek Budapestért, csak a nokiás dobozokat tologatták.

Jobb lenne, ha Csabi inkább csendben maradna.