Előző
Következő
új cikk

Belföld

LMP: gazdaságpolitikai fordulatra van szükség!

MTI|2012. aug 23. 17:05
[A+ A-]
Gazdaságpolitikai fordulatot sürget az LMP a legfrissebb, az ellenzéki párt szerint csökkenő reálbérekről és foglalkoztatásról szóló statisztikai adatokra hivatkozva.
Szél Bernadett, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja és Heltai László, az LMP szóvivője csütörtöki közleményükben azt írták, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 21.400 fővel csökkent a foglalkoztatottak száma, a reálbérek 4,2 százalékkal mérséklődtek az elmúlt egy évben, az árak átlagosan 5,8 százalékkal nőttek.

Szerintük a magas infláció oka az "adóötletelés", amellyel Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a "félresikerült kormányzás által ütött költségvetési lyukat" igyekszik befoltozni, ez viszont drágább megélhetést jelent azoknak, akiket nem érintett előnyösen az egykulcsos adó bevezetése.

Az LMP úgy véli, a kormánypártokon kívül mindenki számára nyilvánvaló, hogy gyökeres gazdasági fordulatra van szükség: szakítani kell a bukott egykulcsos jövedelemadóval, és a hazai gazdaságot is ösztönző adórendszert kell létrehozni, vissza kell szerezni a gazdasági szereplők bizalmát, beindítani a hitelezést, csökkenteni a kkv-szektor adminisztrációs terheit, zöld beruházásokat kell indítani, valamint fejleszteni kell az oktatást, az egészségügyet és a közösségi infrastruktúrákat is.

Az LMP "Magyarország talpra áll" címmel alternatív költségvetési javaslatot dolgoz ki.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (2)

A hozzászóláshoz .

baldem 2012.08.23. 17:34
Magam pedig úgy vélem, hogy az LMP-nek jelentős politikai fordulatra van szüksége ahhoz, hogy hiteles demokratikus ellenzéki párt legyen. Elsőként alázatos harcosa kellene hogy legyen a demokratikus erők öszefogásának.
colorado 2012.08.23. 17:24
Az LMP (Látnak Minket a Parlamentben) megmondta a frankót. Termelő beruházás kell, rendbe kell tenni az oktatást és az egészségügyet. A termelő beruházásokat én sem nagyon látom. Ha a miniszterelnök két kazán felavatására elmegy, az tényleg sovány dolog beruházási ügyben. A Fradi pályára szánt 20 milliárdot is inkább másra költhetnék. Az egészségügy és az oktatás átalakítása most folyik, mégha az LMPMSZPDK nagytudású szakértőinek nem is tetszik, ahogyan csinálják. Megmondhatnák végre, hogy hogyan képzelik, ne csak a szájuk járjon, hogy ez így nem jó.