Előző
Következő
új cikk

Belföld

Fidesz: a szocialisták megfeledkeznek a kormány családtámogatási programjáról

MTI|2012. aug 23. 18:20
[A+ A-]
A Fidesz szerint a szocialisták szándékosan megfeledkeznek a kormány családokat segítő intézkedéseiről, amikor azt közlik: többszörösébe kerül az iskolakezdés idén, mint tavaly.
Selmeczi Gabriella, a nagyobbik kormánypárt szóvivője csütörtökön közleményben reagált a szocialista Bangóné Borbély Ildikó sajtótájékoztatójára; az MSZP elnökségi tagja szerint negatívan érinti a családokat a többi között az egykulcsos személyi jövedelemadózás, a műszakpótlékokat érintő változás, a 27 százalékosra emelt áfa, a benzin árának drasztikus emelkedése és a közeljövőben várható élelmiszerár-robbanás is.

A Fidesz szóvivője közölte: az iskolakezdés minden család számára örömteli, de egyben költséges esemény. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szocialista kormányzás elmúltával a kisgyermekes családokat adókedvezmény segíti, a legrászorultabbak, a betegek, a fogyatékkal élők és a nagycsaládosok pedig ingyenes tankönyvellátásra jogosultak.

A kormány jelenleg 5 milliárd 649,9 millió forintot biztosít ingyenes tankönyvellátásra - szerepel a kommünikében.

"Egyes szocialisták kijelentései olyan megalapozottak, mint amikor a 25 millió román beözönlésével rémisztgettek" - fogalmazott Selmeczi Gabriella.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (10)

A hozzászóláshoz .

ducika59 2012.08.24. 06:30
Nem tudom hogy ez a cica baba miről beszél.Az-az félre beszél.mert nem segíti a minimálbérből élőket.Az előző kormány is ingyen adta a tankönyveket a nagycsaládosoknak,fogyatékkal élőknek,munka nélkülieknek,szociális segélyen lévőknek.A FIDESZ-KDMP pedig egy csomó pénzt vett ki az emberek zsebéből azzal a jel szóval hogy az állam adósságot törleszti.Az állam adósság viszont nőt nem csökkent.Úgy hogy ideje lenne elszámolni hogy hova tette A '"családokat támogatott"kormány azt a pénz amit ellopott az emberektől.Csak a szociális segélyek 6000ft-vel lett kevesebb.3 hónap a munkanélküli 9 hónap helyett.Elvették a lakhatási támogatást,sok rokkantaktól elvették a támogatást.A korkedvezményes nyugdíjasok adóznak.Milliárdokról beszélek.És nem látszik a meg szorítások eredményét.Ideje lenne már ha kinyitnánk a szemünket!!!!!!!
baldem 2012.08.24. 06:08
Ez az agyatlan nő elgondolkozhatna azon, hogy mi lehet az oka annak, hogy ennyi jó és szép intézkedésük dacára tömegesen mennek az emberek külföldre, és nem csak a fiatalok. Szomszédomból a még tíz évig dolgozni akaró szülők, két felnőtt gyermekük és két unokájuk hagyta itt az országot most két hete. A legkisebb gyermekük azonnal megy utánuk, ha befejezte a főiskolát. Miről beszél a szőke csücsök? Életében nem volt még olyan kényszerhelyzetben, hogy az agyát kellett volna használnia.
karpatij 2012.08.23. 22:30
a három szoba, két gyerek, négy kerék, EGY KECSKE és 27 ezer forintra gondÚtak ?!
konc01 2012.08.23. 20:05
Ez úton szeretném a szóvivő asszony figyelmét felhívni egy aprócska tévedésre. Minden bizonnyal támogatják a családokat, csak arról feledkezik meg, hogy nagyon sok cégnél, vállalkozásnál nem kapnak a dolgozók beiskolázási segélyt. A cégek nem tudják felvállalni még a kedvezményes adózással sem, hogy dolgozóikat támogassák.
rokkantnyugtalan 2012.08.23. 19:45
A Fidesz szerint a szocialisták szándékosan megfeledkeznek a kormány családokat segítő intézkedéseiről, amikor azt közlik: többszörösébe kerül az iskolakezdés idén, mint tavaly.

A szenátor asszonynak igaza van!
A szocialistáknak rá kellett volna mutatni arra is, hogy a szociálisan rendkívül érzéketlen családtámogatási rendszer, még inkább sújtja a családok zömét !
homepictures 2012.08.23. 19:35
A fideszes adatok meg annyira vannak megalapozva mint valami, ami egyaltalan nincs megalapozva.

Csak nem ertik meg, hogy az emberek szertnek dontenia sajat dolgaikrol. Az nem megoldas, hogy elvesznek a dolgozotol mindent, aminek egyreszet aztan visszaigenyelheti egyszeri segely formajaban, amikor mar majdnem ehen hal, persze a hivatalos ut bejarasaval, mert masra sincs ideje.
Ez a mestersegesen iranyitott gazdasag nem mukodik, mint ahogy a termeszetbe valo beavatkozas is csak bajt szul.
Ha hagynak a dolgokat menni, akkor szepen lassan kialakulna, hogy annak lesz tobb gyereke aki megengedheti, nem aki az utanuk jaro segelyert gyartja oket, az megy magasabb iskolaba akinek esze van, nem akinek politikus a faterja stb.
Az elne meg aki dolgozik, ergo elobb utobb mindenki el kezdene dolgozni.
csipkerozsa 2012.08.23. 19:10
Hogy jön ide a 23 millió román állampolgár témája? (Nem 25 milliót mondott Kovács László).

A családi pótlék emelése hol maradt? Adójóváírást sokan csak részben, még többen egyáltalán nem tudnak igénybevenni.
stvan 2012.08.23. 18:50
Igy igaz, szenátor nagysasszony! Nen is értem, hogy ilyen támogatás melett-és a devizahitelesek támogatását is gondoljuk hozzá- hogyan kerülhetett kilátástalan helyzetbe a mai hirekbe szereflő tatabányai család!
Biztos nem volt szemüvegük, és nem látták a fényes jövőt!! És ők még nem is az egyetlenek voltak.....
rigolya2 2012.08.23. 18:50
Szóval a családi adókedvezmény (amit a lakosság harmada alig tud kihasználni) mégis csak az ingyenes közoktatás és a bölcsőde támogatására lett kitalálva?
marypoppin 2012.08.23. 18:33
A nagycsaládosok ingyen tankönyve nem a Fidesz találmánya. Menjenek a sóhivatalba. Tudnak még mondani valamit, ami kedvezne a családoknak?