Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Magyar tálibok

Népszava|2012. aug 28. 06:00
[A+ A-]
Terrorizálni nem csak robbantásokkal, merényletekkel lehet. A történelem ősidők óta ismeri a lelki terrort is. A megfélemlítést, a társadalom békéjének földúlását. Azt, aminek Cegléd volt és lehet még a helyszíne, előtte néhány más város is. És amit megtetézett a múlt hét végén a Hősök terén a "nem létező" gárda újabb demonstrációja. A fönnálló rendet tagadó szervezet vagy párt, ideológiai háttérrel, önkényeskedéssel, paramilitáris alakulatokat hoz létre, áthágja az érvényes törvényeket, és ha az éppen hatalom lévő kormányzat elnézi ezt, elpimaszodik. A Magyar Gárda köszöni, él és virul, kótyagos legényei fölöltik gyászos feketéjüket, randalíroznak. Rendőrségi asszisztálással.

Ott álltak Cegléden is a kék-fehér autók, a legénysége mellettük bámészkodott, de mert parancsot nem kapott arra, hogy távozásra szólítsa föl a garázdákat, mint valami szokatlan eseményt, csak szemlélte. Egyéb dolga nem is volt. Holott néhány évvel ezelőtt az akkori miniszterelnök jelölt, mára kormányfő, egy harcias hangulatában, korábbi elődjére hivatkozva azt ígérte, két pofonnal hazaküldi őket. Az a korábbi, hivatkozott vezető is úgy élt a két pofonnal, hogy átadta nekik a hatalmat, a mai meg kacérkodik velük. A megígért pofonokat természetesen elfelejtette.

A tálibok, korunk fenyegető terroristái, túlélték szellemi és gyakorlati vezetőjük halálát, el nem tűntek, sőt változatlanul robbantgatnak, a szélrózsa minden irányában. Ideológiájuk a fundamentalizmus, amelynek a muzulmánság valószínűleg csak ürügye, ezzel lehet fanatizálni tömegeket, olyannyira, hogy elvakult fiatalok az életüket is föláldozzák érte. A magyar táliboknak egyelőre még nincs ekkora befolyásuk, lélekmérgező hatásuk, de elemi jelek vannak már rá. Kimennek egy barátságos nemzetközi labdarúgó meccsre, artikulálatlan hangon üvöltenek, gyűlöletet gerjesztenek, megbecstelenítenek egy állami himnuszt.

Ha bárki az ő, a mi himnuszunkkal tenné ugyanezt, törnének, zúznának, véresre vernék egy-két ellenfelüket, és azt hinnék, ezzel minden rendben van. Hihetik, mert sportszerető kormányuk napokig hallgatott, mintha mi sem történt volna, majd amikor kezdett terjedni a hír a nagyvilágban is, elkésetten kiadott egy mosakodó nyilatkozatot. Elnézést nem kért, sajnálkozott csupán, megspékelve finom diplomáciai árnyalatokkal. És ez az árnyalat sem a külvilágnak szólt, "honi diplomáciába", beleillesztve a véleménynyilvánítás joga és szabadsága, te tüntető csürhe, te csak éltél az alaptörvényben rögzített jogoddal. Átvéve az igazi tálibok szóhasználatát, éltetve Palesztinát, és a Hezbollahot támogató Iránt, és ha egyes külföldi lapkommentárok antiszemita tüntetésként ismertetnék a történteket, szokás szerint hazulról szított "rágalmakat, összeesküvést" emlegetnek.
A tálibokra emlékeztet az is, hogy minden más véleményt nem tűr el sem a Jobbik, sem rohamcsapata, az ő egyetlen igaz hitük az elfogadható. Rajtuk kívül más hazafi nincs. Az egyik megjelent honfi, nem túlságosan értelmes arccal, szegényes szókészlettel csak azt tudta fújni a tévékamerába, ők azért mentek Ceglédre, hogy eleget tegyenek "hazafias kötelességüknek", "megvédjék a hazát" a romáktól, megtanítsák őket kesztyűbe dudálni, megfélemlíteni őket, "cigányok megdögletek".

Perceken belül kiderült az is, nem egy fekete gúnyába bujtatott honfitárs volt ő, hanem Jobbikos parlamenti képviselő, Vona Gábor cimborája. A követői torkuk szakadtából ordították, mint napokkal korábban bajtársaik emberi mivoltukból kivetkőzve a Puskás stadionban, hogy "mocskos zsidók", "Auschwitz", "indul a vonat", amiről a magyar közszolgálati hírforrásokból nem is értesülhettünk volna, ha Szlovákiában valaki nem veszi föl, és juttatja el Magyarországra. Életkép, 2012, magát demokratának mondó, uniós és atlanti elveket valló kormány regnálása idején. És mert eljutott külföldre a látványos "kurultáj" híre is, a legalacsonyabb példányszámú újság a róla beszámoló világlap tudósítóját egyszerűen "mocskolódó hölgynek" minősítette.

Igen, magyar tálibok, ugyanazzal a faji elfogultsággal, mint a gyűlölettel átitatott már gyilkoló elvbarátaik Afganisztánban, Irakban, Pakisztánban. Tulajdonképpen miniszterelnöki beskatulyázás is igazolta őket, hiszen mit lehet várni a demokráciát undorral elutasító "fél ázsiaiktól". Akik átveszik, honi használatra alkalmazzák az iráni államfő kirekesztő ideológiáját. A lelki, egyelőre a gyűlöletet alkalmazó terror, országok mindennapi életének fölborítása ugyanabba a kategóriába sorolható, mint hajdan Hitler rohamosztagainak válogatás nélkül végrehajtott gyilkolásai. Ma még randalíroznak, de helyenként már nyíltan is kimondják, az a szándékuk, hogy provokációkkal, az idegek fölkorbácsolásával helyi "polgárháborúba" torkolló konfliktust erőszakoljanak ki. Nehéz meghúzni a tűréshatárt. Békésen talán csak egyetlen mód volna rá. Alkalmazni a törvényt, tettekre sarkallni a rendfönntartókat, oszlatásra fölhatalmazni őket, magyar tálibokat megfékezni másként aligha lehet. Rágódni paragrafusokon, mint az ORFK "jogtudós" szóvivője általában tenni szokta, ütköztetni érvényes jogszabályokat a tétovázó gyakorlattal, végzetes lehet.
Erre várnának?

Hozzászólások (23)

A hozzászóláshoz .

berciba 2012.08.29. 18:01
Anahita2030. Nem. Ez a probléma már sokkal régebbi. A Gárda most ünnepelte az ötödik születésnapját, értelemszerűen már ekkor is tarthatatlanná vált az együttélés, ami a vidéken élő magyarság számára kívánatossá tette a Gárda jelenlétét. Szomorú, hogy a gengszterváltás óta regnáló összes politikai párt teszefoszasága, hamis demokrácia tudata lökte a szélsőjobboldal karjaiba a magyar vidéket. Jó lenne már végre felismerni, hogy a túlzott demokrácia és az anarchia között nagyon halványan látszik a határvonal. A demokráciával és a szabadsággal élni csodálatos, visszaélni bűn!
koka7677 2012.08.29. 08:18
Gennyes kis ostobák, végtelen idiotizmusotok taszítja a 100 IQ feletti agyat a fidesztől. Ez a jobboldaliság? Ugyan már!! Ez prolizmus. Annak is a legaljasabb, legvisszataszítóbb megnyilvánulása. Miért nem mentek a kuruttyinfóra? Vagy ott is vagytok?
krotak 2012.08.28. 23:43
[Agricola] [2012.aug.28. 20:38]
[berciba] [2012.aug.28. 15:48]
97%-ban értek egyet a két hozzászólással, főként azért, mert 100% csak számtanpéldákban van.
Anahita2030 2012.08.28. 22:55
[berciba] [2012.aug.28. 15:48]

,,..sok Rózsadombról szalajtott politikus, a villanegyedben élő zsurnaliszta.."

A Fideszről és az EU-zászlót égető, de az EU-ból jót kaszáló megélhetési náci Jobbik-vezetőkről és a ,,nemzeti" médiabirodalom képviselőiről beszélsz? :-))

Agricola 2012.08.28. 20:38
[berciba] [2012.aug.28. 15:48]

Nagyon jól látja. „Sárdobálás helyett jó lenne először azt tisztázni, hogy ki rettegtet kit?”

„Ennek (a közbiztonságnak) biztosítása a Rendőrség feladata lenne, azé a rendőrségé, akit lassan teljesen megbénít a sok Rózsadombról szalajtott politikus, a villanegyedben élő zsurnaliszta akik a mesék világából ismerik a vidéki életet.”

Észak-kelet Magyarország sokáig az MSZP bástyája volt, a legutóbbi választásokig.

A begyakorolt, elcsépelt, Politikailag Korrekt szöveg, a magyarság rasszizmusáról ezúttal már nem volt képes arra, hogy "felhomályosítsa" a szavazók tömegeit, hanem a Jobbik szavazótáborába tolta őket.

Az engedékeny büntetőpolitika nagyban segítette a radikális politikai erők előretörését.

Kuncze Gábor egykori SZDSZ-es belügyminiszter terjesztette el a „Megélhetési Bűnözés” fogalmát, amelyik hasonlatos az egyik vallás „Bocsánatos Bűn” fogalmához.

A balliberális politikát a többségi társadalom rasszistázása, fasisztázása és a „megélhetési bűnözéssel” szemben tanúsított mérhetetlen tolerancia jellemezte.


takilaci 2012.08.28. 18:33
taeki Ha ennyire jól ismered, hogy mi van az araboknál, és úgy véled, hogy az iszlám törvények kíválóak, akkor menj oda közéjük és ott osszd az észt. Egyébként meg jobb lenne, ha megtanulnál helyesen, szabatosan írni magyarul, ha már ilyen nagy magyarnak tartod magad.
Nekem még mindig jobban tetszik a nyugati demokrácia, mint a keleti terrorizmus, amit az iszlám nevében követnek el.
Ha pedig a fasisztákat eddig csak a történelemkönyvekből ismerted, akkor menj el a gárdaröfögésekre és életben is megismerheted! Hitlerék is így kezdték és világégés lett belőle 52 millió halottal és népek kiírtásával. Remélem ezek a randalírozó banditák nem jutnak el idáig.
taeki 2012.08.28. 16:40
Annyit még hozzà tennék kedves cikkiro mert lemaradt hogy:
-Vajon Izraelben mért nem élnek cigànyok?

Mert ugye azt màr tudjuk hogy az araboknàl miért nem.Helyben levàgnàk lopàsért a kezeiket és gyilkossàgért azonnal lemetszenék a fejüket vagy megköveznék, esetleg felakasztanàk őket a jo kis iszlàm torvényei szerint úgy mint bàrki màst .
A nyugati demokràcia nagyon defektes azért lett a vàlsàg is.
taeki 2012.08.28. 16:26
"Magyar tálibok
Terrorizálni nem csak robbantásokkal, merényletekkel lehet. A történelem ősidők óta ismeri a lelki terrort is. A megfélemlítést, a társadalom békéjének földúlását. Azt, aminek Cegléd volt és lehet még a helyszíne, előtte néhány más város is."

Testközelből ismerem a tàlibokat természetüknél fogva is ,valamint a fasisztàkat is ismerem igaz csak a történelmi könyvekből de biztonsàggal àllithatom hogy a Magyar Gàrda a közelükbe sem ér! Ha màr hasonlatokat igyekszik keresni a cikkíró akkor ne kreàlljon marhasàgokat ha nem közelítse meg a dolgokat annak megfelelően mert igy hiteltelenné vàlik az egész mondandója.

A leki és fizikai terror pediglen nem a magyar Gàrda idején jött létre ha nem màr jóval előtte még a romàk részéről.A sok igazsàgtalansàg a kormàny romàkkal szembeni elnézosége , gyengesége és tehetetlensége szülte a Magyar Gàrdàt akik lakossàgi bejelentések alapjàn szàllnak ki területekre.
Véletlen magam is làttam a ceglédi incidenst mert àtutazoban voltam arra felé és a helyiek valoban nagyon bevoltak indulva a romàkra mert àllandoan megkeseritik az életuket. Tele voltak panasszal amiket az ujsàgok soha sem kozolnek le ki tudja hogy miért nem?!A Gàrdistàk csak a hivàsukra érkeztek ki és akkor a romàk behuzodtak hàzaikba mint egy csiga és eljàtszottàk a védtelen uldozotteket.Akkora màr a rendorség is megérkezett és csak fokozta a hangulatott. A rendorség vajon mért csak akkor vonul ki amikor a romàkat kell megvédeni?
Kérem én hazalàtogato turistaként voltam jelen és semmi kozom sincs a gàrdistàkhoz és màsokhoz sem.De később az ujsàg hireit figyelve az esetrol amik tele vannak egyoldalu elferditett igazsàgokkal az màr engemet is szora birt és megvàltoztatta a nézeteimet a Gàrdistàkkal kapcsolatban, mert a sajàt szememmel làttam hogy mi volt ott és mi miért tortént.
Ehez csatolnàm azt hogy mig màs 60 ezer forintért a belét kidolgoza addig azt a roma segélyként megkapja.A gyermek vàllalàs is pusztàn szàmitàsbol torténik nàluk. Felhàborito! Tisztelet a kivételnek.
Nàlunk Tunéziàban egy gyerek utàn jol kapnak csalàdipotlékot az emberek. A màsodiknàl harmadiknàl màr egyre kevesebbet és végul akinek 3 gyereknél tobb van az nem kap csalàdipotlékot és àllami tàmogatàst sem.
Mondvàn neszuljon orba szàjba ha nincs mibol eltartania! szerintem Magyarorszàgon is bekéne vezetni hogy 3 gyereknél tobbre semmit se kapjanak!
Erdekesség:
Canada vissza kivànja toloncoltatni a romàkat akiket màr gyerekestül vàg a börtönökbe ha nem hadjàk el az orszàgot.
Na akkor ezek canadai tàlibok?
Araborszàgokban nem is léteznek cigànyok. Hogy miért nem? Hàt utàna kérdeztem az araboktol és ezt a vàlasztoltàk:
- Kisebdologért is agyonvàgnànk őket.Ez màr eléggé komoly lehet a tàvoltartàsukra.Egy orszàg sem kivànja véréből eltartani a romàkat és azthiszem hogy jogosan.Mindenki munkàbol él és nem az àllamnyakàn és még ràadàsul fizikai és lelki terrorban tartjàk a környezetüket.Jogosan lépnek fel ellenük!berciba 2012.08.28. 15:48
Sárdobálás helyett jó lenne először azt tisztázni, hogy ki rettegtet kit? Ha a magyar falvakban nem lenne rettegés, hogy ma kihez törnek be, mit visznek el, kit vernek össze, semmi szükség nem lenne ezekre a csoportokra. Szeretném tájékoztatni az előttem szóló szalondemokratákat, hogy ma reggelre kis falumban két helyre törtek be, egy idős aszzony összes tyúkját ellopták oly módon, hogy a betöréshez használt erővágóval levagdalták az összes állat fejét, szétszórva az udvaron, hogy maradjon a maminak is ennivaló, ha már felnevelte őket, a szomszéd portáról is összeszedtek minden értéket, kerékpárt ami egy TSZ nyugdíjasnál érték. A mult héten "lustálkodtak" csak egy betörés volt. A rendőrségi helyszínelők "hazajárnak" névről ismerik a gyanúsítottakat, ám amíg a hetven, nyolcvanéves károsult tettenérve fülénél fogva rendőr elé nem viszi őket addig ismeretlen elkövető ellen meg van szüntetve a nyomozás. Mit gondoltok széplelkű szalondemokrata barátaim, milyen hangulat uralkodik ezekben a falvakban? Ki retteg jobban.? A tolvaj? Aki ebből él? Egyértelmű, hogy nem minden cigány él ebből, itt is élnek tisztességes, munkából élő, becsületes cigányszármazású emberek, de a falu közérzetét minden esetben ezek a deviáns, együttélésre képtelen emberszabásúak határozzák meg. A falu népe csak biztonságra vágyik, keblére ölelve akár a villásfarkú ördögöt is, ha attól remélheti az áhított nyugalmat. Ennek bizosítása a Rendőrség feladata lenne, azé a rendőrségé, akit lassan teljesen megbénít a sok Rózsadombról szalajtott politikus, a villanegyedben élő zsurnaliszta akik a mesék világából ismerik a vidéki életet. Nem ártana tudomásul venni, hogy a közhangulat pattanásig feszült, a vidéken élő emberek biztonsákra vágynak. Ha ezt a Rendőrség nem tudja biztosítani, akkor igenis jöjjön a Csendőrség, vagy a Gárda!
antonio 2012.08.28. 15:35

[Lajosbacsi1000] [2012.aug.28. 07:54]

Amen!!!
banya 2012.08.28. 14:35
[isetar] a gond az, hogy ezeket már saját erönkböl nem tudjuk elzavarni. Megsokasodtak, félelmet keltenek, és nagyon sok, a jövöjét illetöen hitevesztett fiatal bennük lát reményt. Hitlert is hasonló szituácíó emelte hatalomra.
Reméljük, hogy a nemzetközi nyomás megfékezi a gyalázatos hordát.
isetar 2012.08.28. 13:52
Ha abbahagynátok egymás sértegetését, érdemes lenne a cikkben állítottakat is figyelembe venni. Szerintem a hivatásos rendőrség teljes megsemmisítése zajlik. Kezdődött a "semmisségi törvénnyel", ami simán lehazugozta az egész testületet, folytatódott a korkedvezményes nyugdíjasok megalázásával. Naná, a Kossuth-téri csürhét sem lehet csak úgy elzavarni Ceglédről vagy akárhonnan. A sárkányfog vetemény kikelt, és legelőször a saját kertésze lábába fog belemarni. Akkor már hiába hadonászik a két pofonnal, kirúgják a lába alól a sámlit. Sajnos ennek is mi isszuk meg a levét, ha el nem zavarjuk az összes "tálibunkat".
banya 2012.08.28. 13:47
[poncius] a Hortobágy természetvédelmi terület. Ne szennyezük be az agricolafélék büzlö ürülékével. Menjen csak oda, ahonnan a megbízásait kapja, a demokrácia etalonjának országába, és ott, fönökei asztalára potyogtassa el végtermékeit.
koka7677 2012.08.28. 12:49
[Agricola] [2012.aug.28. 09:37]


Koka, te nem vagy-e rokona az eszes SZDSZ-es Kókának,...
Nem, én egy igazi földtúró vagyok, azért zavar, hogy te az agricola nickneved alatt ekkora hazaáruló mocsokságokat jelentetsz meg. Nen tudom, hogy akadt meg az agyad ennél a szónál, de nagyon zavaró számomra. Miért nem választasz valami olyat, ami elárul valamit a jellemedról? AZ enyém név rövidítés és összevonás eredménye, te kis féreg. Lehetnél mondjuk gryllotalpa, illene rád...

Misa56 2012.08.28. 11:17
Érdemes Magyar ügyvéd Úr nyilatkozatát olvsni esetleg meghallgatni mit tegnap este az egyenes beszéd c. műsorban mondott. Várom ennek kapcsán Polt és rendőrség cselekvését.
barguzin 2012.08.28. 10:48
Voltak már hasonló szervezetek, események a világ történelmében, így aztán nem nehéz a rokonításuk, besorolásuk. Vitakultúrájuk is sajátságos, önleleplezô.
Agricola 2012.08.28. 09:37
[koka7677] [2012.aug.28. 08:31]

Koka, te nem vagy-e rokona az eszes SZDSZ-es Kókának, aki a „Pannon Pumát” ugráltatta, akkor , amikor még Írországot „Kelta Tigris-nek” titulálták?
koka7677 2012.08.28. 08:40
és még csak annyit: szégyent hozol a földművesekre, hogy ezzel az álnévvel fertőzöd a környezetedet. Remélem, a környezeted ismer, nyilvántatr, mint hazaáruló fidesznyiket. És ha eljön a leszámolás a mocskos fideszes tiolvajokkal, akkor megkapod a magadét
Egy igazi földműves
koka7677 2012.08.28. 08:31
mint ceglédi ember, ki merem jelenteni,hogy itt sosem volt komolyabb konfliktus cigányok és nem cigányok között. Ez a csürhe felkorbácsolta az indulatokat, de nem a városban.
Agricola, te akkora vadbarom vagy, hogy nem is szoktam rá sem hederíteni a böffeneteidre. De könyörgök: a jobboldaliság nem egyenló a primitivizmussal! Ha már eljutottál a wikipédiáig, miért nem értelmezed, amit bemásolsz, re szerencsétlen? Orbán legnagyobb húzása - és a szememben a legnagyobb bűne - hogy elhitette a legostobább réteggel, hogy ők a "jobboldaliak". Hát nem. A barom az barom, pldalak nélkül. Te, agricola, idetartozol. PFUJJJ
stvan 2012.08.28. 08:26
Kedves Agricola! Bocs a személyes kérdésért, de nem volt rendőr a Kádár rendszerben? Tudja, a kedvenc viccem a korszakbol, hogy kollégái cikizik az öreg rendőrt: Ugyan már, kössön bele a villanyoszlopba!
Az öreg körbejárta az oszlopot, Csak ácsorgunk?Ácsorgunk?És továbbitjuk a hireket?Rémhireket?Letartoztatom!!
Szoval már- már irigylésre méltoan tud szavakba belekötni...Mint egy Kádár- káder?-huszár.....