Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Nyegletábornok

Népszava|2012. aug 28. 06:15
[A+ A-]
Hajdu János rátermett, komoly kommandós. A bűnügyi újságírók pontosan tudják, mennyire az, hiszen ismerik. Orbán Viktor volt "biztonsági igazgatójaként" azonban csúszik a politika felé. Noha egy rendőr tábornok - legyen bárki a főnöke - nem tehet politikai nyilatkozatot... Márpedig Hajdu úr alaposan beletévedt a mocsárba. Kijelentette ugyanis, hogy letojja "néhány középszerű politikus mit gondol a Terrorelhárítási Központról".

A főigazgató az ország belső, de kezelhető problémájaként említette, hogy "meglehetősen erőre kapott a szélsőjobboldal". Példaként hozta, hogy a Jobbik bejutott a parlamentbe, és több más szélsőséges jobboldali szervezet is alakul. Kijelentette ugyanakkor, hogy ma nincsenek Magyarországon olyan fegyveres csoportok, amelyek olyan problémákat tudnának okozni, amelyekkel kormányok lennének megdönthetők, vagy amelyek emberéleteket követelhetnének. Maximálisan egyetérthetnénk a tábornokkal, de megjegyezzük: egy közszolga ilyen kijelentést soha nem tehet. A politika szivárványos világa nem az egyenruha sarkos rendje...

De mi azért bízunk Hajdu Jánosban, ha egy fél világ kiabálja is tele a netet, hogy fillentett a TEK. Hogy se nekik, se a szír kormányerőknek nem volt közük a túszok kiszabadításhoz. Az úgynevezett felkelőket érte közvetlen támadás egy másik, kormány mellett harcoló milícia részéről. A bátor felkelők pedig elfutottak (és néhányan meghaltak). Ezt használták ki a magyarok, és megszöktek. A milícia egyik tagja telefonált a katonai vezetésnek, hogy megtaláltak három keresett honfit. Akárhogy is történt, mi nem hagytuk magunkat!

Még akkor sem, ha az egyik "kiszabadítottól" tudni véljük: a fogvatartóik eltűntek, kijöttek a pincéből és egy talált mobilról az egyik szír értesítette a családot.
A mi TEK-ünk minden terrorizénél izébb.
A tábornok azt is kijelentette - vajon miért fontos? -, hogy az Orbán-védő egységnél korábban icipici egészségügyi doboz sem volt. Holott 1996-tól kormányrendelet alapján a kormányőrségnél mentő rohamkocsinak kell készenlétben állnia. (Nem emlékszem pontosan, ki is volt akkor kormányon.)

Azért jó, hogy orvos vigyáz Orbánra...
Kedves hozzászólók! Szeptember elsejétől a nepszava.hu weboldalon Facebook fiók segítségével lehet hozzászólást írni. Az eddig megjelent kommentek nem lesznek elérhetők. Köszönjük!

Hozzászólások (20)

A hozzászóláshoz .

okular 2012.08.28. 15:26
"orvos vigyáz..."

"Ha a kirurgust okolod,
Hogy Leo pápa halott,
Kérdezd csak meg Róma népét,
Azt feleli : remek műtét !
viennacalling 2012.08.28. 15:20
[RADAR] [2012.aug.28. 09:01]
"...A cikk lényege a lényege,hogy Hajdú politikai nyilatkozatot tett !!..."

Hajdú absolut unprofesszionális módon megjelent a szinen és fogadta a virág- meg a csóközönt.
Egy Spot lámpa és egy mikrofon után még a Nap is szebben süt.
Akkó most mán tudom, hogy mitöl gyün dögivel az ádrenalin.
Bali30 2012.08.28. 14:49
Apropó a fogorvoslásra költött 1 milliárdal mi történt? Nem kéne megkérdezni Orbán fogorvosát ?
Bali30 2012.08.28. 14:48
Én is nagyon örülnék ha már tényleg igazi orvosok vigyáznának Orbánra..:):):)
marimama 2012.08.28. 14:03

És mi van az orbán család minapi ausztriai kiruccanásával? Állítólag kíséret és testőrök nélkül mentek. Most meg kiderül, hogy dehogy, még rohamkocsit is vittek magukkal.

Vagy csak így leplezik, hogy szükség is volt rá? :):):)
poncius 2012.08.28. 13:09
"Azért jó, hogy orvos vigyáz Orbánra..."

Ha közben ránk, mezei polgárokra is vigyázna, legalább egyszer úgy cselekedne, mint vagy 45 éve esténként Sipos Erzsébet tette.

(Elaltatná...)
durmits49 2012.08.28. 12:58
Ez a Hajdú tábornok?Azt hittem ő a TEK szóvivője.Hogy lehet tábornok,ki se járta a tábornok szakmunkás képzőt.
Misa56 2012.08.28. 10:55
"entropia!" Furkó nevezetű úrral ne hasonlitsd ezt a majmot. Az uriember tisztességes katona volt Szolnokon. A politikát magasan lesz...! Hajdú inkább hasonlítható Pronay-hoz, enyhébb kiadásban. Egyelőre!
Kispest 2012.08.28. 10:43
Azért azt sem szabadna elfelejteni, hogy ez a tábornok fejléces, pecsétes levelet írt Ostenburg-Moravek Gyula különítmény parancsnoknak, aki 1944-ben meghalt.
entropia 2012.08.28. 10:30
Szerintem az a normális,hogy nekem fogalmam sincs arról,hogy ki az a Furkó Kálmán.Ezzel szemben ezt a jelmezbe öltözött,Rambót majmoló Hajdút naponta látom a TV-ben.A legutolsó satótájékoztatóján viszont hiányoltam,hogy nem volt korommal bekenve az arca.
barguzin 2012.08.28. 09:56
A seggnyalizmus konrtaszelektál. Ha Orbánék épsége valóban rajta múlik, akkor elvesztek. Az a szerencséjük, hogy nincsenek komoly veszélyben.
1zember 2012.08.28. 09:29
Engem kezd nem érdekelni a kormány embereinek handabandázása, de az utolsó bekezdés az eü-csomaggal kapcsolatban felvitte az agyvizemet.
Ugyebár kb egy évvel ezelőtt felröppentették a hírt, hogy keményen büntetni fogják, ha a teljes, lezárt eü-csomagon nem látszik, hogy még érvényes, azaz nem járt le. Aztán most a kresz-tervezetből is kiderül, hogy nem kell az egész dobozt ujra megvennünk.
Sajnos 3000 Forintom bánja, hogy fidesz-közeli gyártócéget gazdagítottam.
Hogy dögölnétek meg kurva fideszesek, ilyen tisztességtelen kormánya nem volt még e hazának. Piszkos haszonlesők, akik visszaélnek hatalmukkal. Soha, - beleértve Rákosi pajtásékat is - nem volt ilyen korrupt szemét banda.
RADAR 2012.08.28. 09:01
[tovaris]
Furkó Kálmánnak sosem volt deszantzászlóalja !!
A TEK kommandósai kiválóan képzettek !!!

A cikk lényege a lényege,hogy Hajdú politikai nyilatkozatot tett !!
pulcsi 2012.08.28. 08:35
Az orbánc orvosának egy végleg elaltató injekciót kellene beadnia, ahogy azt a beteg és fertőző kutyákkal csinálják.
balmagyar 2012.08.28. 08:17
Ez a hülye Hajdú előadja a kiszabadítási akció sikerét, oszt kiderült hogy az őrizetlen figuráknak csak
el kellett sétálni a fogva tartás helyéről. Nem hiába csinált századosból tábornokot belőle a kedves
megvezető. Úgy működik mint egy idomított bazári majom. Pózol a közönségnek.
baldem 2012.08.28. 07:44
Vagy esetleg Münchausen báro rendjét?
Fuj! Ő nem jó. Őbenne nincs meg a turáni rögvér! Vagy vérrög? vagy mi az a....
Meg különben sem vagyunk jóban most a németekkel. Az a Merkel is csak kellemetlenkedik a mi kicsi vezérünkkel.
stvan 2012.08.28. 06:41
Az ész megáll! Arra már volt példa, hogy fideSSes politikusok kormányellenes tüntetésről kijelentsék: a tüntetők tulajdonképpen a kormányt támogatták....Szoval tüntetéseket már lenyult a fideSS, de hogy tuszok kiszabaditását is ellopja.....Az eszem megáll! Ha ezt Hagyo tudta volna, mert ekkora fantáziája nem volt!
Azonnal alapitsák meg a Háry János Lovagrendet!! Jelölt volna dögivel.....Vagy esetleg Münchausen báro rendjét?
Jo, tudom ezért is az emutnyocév....
tovaris 2012.08.28. 06:38
Már egyszer megírtam, de mindig újabb és újabb cikkeket ereget meg a Népszava, pedig állítólag ők is elolvassák, amiket ide firkálunk.

Ha még létezne Furkó Kálmán deszantzászlóalja, a Hajdu egész bandáját pillanatok alatt ártalmatlanná tennék - persze adott szituációban...
Peka36 2012.08.28. 06:31
"Azért jó, hogy orvos vigyáz Orbánra..."

Remélem, pszichiáter!

:-)