Előző
Következő
új cikk

Belföld

A szlovák milliomosnő vezetés közben SMS-ezett - négy ember halálát okozta

blikk.hu/MTI|2012. aug 28. 08:35
[A+ A-]
Erik Fischer biztos benne, hogy hosszú időre börtönbe kerül az exe, az M3-ason négy ember halálát okozó Eva Varholíková Rezesová (35) - írja a Blikk.
A volt barát gyermekét, Ellát (5) magának követeli, ezért még a héten bírósághoz fordul. Mint azt a férfi a Blikk szlovák társlapjának, a Novy Casnak elmondta: az asszonynak egyre komolyabb gondja támadt az alkohollal, s emiatt egyre mélyebbre csúszott a lejtőn.

- Eva alkoholproblémái csak nőnek. Nagyon sok fiatal férfi veszi őt körül. Ismerem például Lukast (24), a jelenlegi vőlegényét is. Ő abban a diszkóban volt kidobó, amelyet Eva gyakran látogatott. Ez a férfi alig egy hónapja Eva egy másik autóját törte ripityára - nyilatkozta Fischer, aki elmondta: ezek miatt az ügyek miatt elengedhetetlen, hogy a züllött életet élő nő gyerekeit az apjuknál helyezzék el.

Eva nemcsak Fischer házánál balhézott, tört-zúzott a tragikus baleset előtt, de SMS-ekkel is zaklatta őt. Az utolsó üzenet 2 óra 45 perckor érkezett a férfi telefonjára. Ezt autóvezetés közben írhatta, ebben nyomdafestéket nem tűrő szavakkal szidta volt párját, de ami a legfélelmetesebb az egészben, valószínűleg a tragédiát is ezzel okozta az asszony, mert mint kiderült, vezetés közben mindig is előszeretettel pötyögött SMS-eket a mobiltelefonjába.

Amikor az M3-as autópálya 44-es kilométerénél a milliomosnő beleszáguldott a szabályosan közlekedő Fiat Puntóba, nem feltétlenül alkoholos állapota miatt nem figyelt. Igaz, a nő még nem tett vallomást, de egy műszaki szakértő a telefonját is megvizsgálja, mert a gyanú szerint azért kellett két házaspárnak kínok kínjai közt halálra égnie, mert Eva asszony SMS-ben veszekedett volt párjával.

Ma döntött a bíróság, az asszony előzetes letartóztatásban marad. A Budapest Környéki Törvényszék helybenhagyta a nyomozási bíró által hozott elsőfokú döntést azzal az indokkal, hogy a szökés, illetve az elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll - tájékoztatott a bíróság döntését követően Kende Katalin szóvivő.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (15)

A hozzászóláshoz .

Barber 2012.08.31. 02:50
Sz.Dori96: de hiszen éppen erről beszélek! Semmit nem tudunk róla, csak annyit, amennyit a Blikk megírt. Jellemző, hogy a legrészletesebben egy ócska bulvárlap foglalkozik az üggyel, szinte minden jelentősebb hírportál tőlük vette át a cikkek nagy részét. Ami a szemünk elé került, az egy torzított negatív médiareprezentáció, semmi több. A bulvársajtó mindig ki van éhezve az ilyenre. Van drog, elégett áldozatok, mi kell még az olvasónak? Most Rezesová a patás ördög, nemrég Stohl volt az... ha pedig nincs aktuális bűnbak, akit ki lehet tenni a közutálatnak, akkor még mindig kéznél van Gyurcsány, vannak kisebbségek és vallási csoportok...stb. Ez az ország tényleg ennyire ki van éhezve a gyűlöletre?
Sz.Dori96 2012.08.30. 20:23
Barber, az én meglátásom szerint Eva Varholíková egy felnőtt nő akit akármennyire elkényeztettek már van élettapasztalata, és tudnia kell miből mi következik, de őt nem érdekelték a következmények. Ezért is száguldozott ittasan és bedrogozva az autópályán. Ezt a nőt soha nem érdekelte más sorsa és szerintem most is csak az érdekli hogy ő ne kerüljön börtönbe. Mellesleg én nem beszélnék bűntudatról ugyanis Eva még csak meg se próbált segíteni az autóban elevenen elégő embereken, legalább egy bocsánatkérő nyilatkozatot közölhetett volna. Remélem legalább 10 év börtönbüntetést kap, bár ez szinte lehetetlen lévén dúsgazdag családból származik.
Barber 2012.08.29. 23:59
Egy kicsit nem ártana elgondolkodni két szitkozódó komment között és főleg nem beállni az irigy, rosszindulatúak sorába. Ez a nő hatalmasat hibázott, négy ember meghalt, nem is akárhogyan. Ez tény. De akármilyen ítélet születik, ők már nem támadnak fel, viszont 10 év börtön tönkretehet egy embert, akinek az a legnagyobb hibája, hogy túl sok pénzzel elkényeztette az élet. Valóban ráfér egy jelképes pofon, de nem ekkora. Egy rossz döntés miatt nem szabadna senkinek az életét tönkretenni, még akkor sem, ha dúsgazdag, csinos és szlovák, ami az öntudatos Suzukis magyarok földjén elég baljós kombináció.
Elég lehetett végignézni, ahogyan három ember szó szerint szénné ég az ő hibájából, én ezt még megtoldanám egy kényszer elvonóval, de semmiképp nem vágnám be a valódi bűnözők közé.
Megint abba a hibába esnek sokan, hogy az igazságszolgáltatást összetévesztik a bosszúállással, ami pedig nem ugyanaz. Tudom, orbitális barom vagyok, de én nagyon szurkolok neki, hogy lelkileg sikerüljön talpra állnia. Akik pedig a képernyők előtt túl buzgón osztják az igazságot, gondolkodjanak el. Ez itt a Népszava. A toleranciában és az emberségben hívők lapja, legalábbis szeretném ezt hinni. Gyalázkodni lehet a kurucinfón, (teszik is, ott már jelképesen akasztják Rezesovát). Nem, nem az alkoholista milliomos celebnek szurkolok, hanem az EMBERNEK, akit szerintem nagy hiba lenne emberhez nem méltó élettel az idegösszeomlás szélére kergetni, akármekkorát is hibázott.
muhlbacher1 2012.08.29. 10:22
Kedves((BIlly))-mekkora barom vagy,pedig soha senkit nem szoktam megszólni és elfogadom az állás pontját.
muhlbacher1 2012.08.29. 10:18
Sajnos nem lesz így, mert a lóvéval mindent meglehet oldani.Akinek van pénze mindent meg engedhet magának mert a pénz a világ legnagyobb ura.De puszta ránézésre is ha nem kellene a földre lépnie azt sem tenné meg.
nathaniel 2012.08.28. 15:23
[Billy] [2012.aug.28. 13:39]
Mo-n az autópályán 130 km/h a megengedett legnagyobb sebesség, vagyis a 200-zal száguldozó BMW-seknek (és egyéb hasonló állatfajtáknak) mind a sitten kéne hűsölni közlekedési bűncselekmény (a megengedett sebesség több mint másfélszeres túllépése) elkövetése miatt. De sajnos itt a közvélemény (és gyakran a hatóságok is) a bűnöző tömeggyilkosokat támogatják a törvény- és szabálytisztelő polgárokkal szemben...
Vitrioll 2012.08.28. 14:50
Ne szöszmötöljenek ezzel az agyonkényeztetett ,magának mindent megengedő ,hazájában "Sztárrá" felfújt celebnővel .
Remélhetőleg a bíróság itélete folytán a rácsos kóterból viszik élete végén ki a temetőbe !
ShamesMaldune 2012.08.28. 14:09
Kedves [Billy] [2012.aug.28. 13:39]!
Mindenképpen idióta vagy - akár komolyan írtad, akár tréfálkozni próbáltál.
1. Mindössze annyiban van igazad, hogy mindenkinek defenzíven kellene vezetnie, vagyis kerülve a veszélyhelyzeteket és az erősebbet ("BMW 200-al").
DE
2. Mo.-on vagyunk! Mi az, hogy BMW 200-al? 130 a max. megengedett - ha valaki kockáztat, akkor fizessen is meg érte. Amúgy No.-ot kivéve mindenütt van sebességhatár, így Szlovákiában is.
3. Ha mindig betartanád a jobbra tartási kötelezettséget, akkor nem tudnál előzni.
4. Remélem példás büntetést kap, úgy 6 évet. Bár ez az áldozatok családtagjainak nem nagy vigasz.
5. Talán mégis kellene egy olyan rendszer ilyen esetben, hogy pénzzel megváltható a büntetés, amit az áldozatok családjai kapnának. Mondjuk 1 év = 1 millió euró ...
Billy 2012.08.28. 13:39
A hülye puntós nem látja, hogy a belső sávban jön egy BMW 200-zal? Mer akkor minek neki előzni a kamiont?
Aki benéz egy tükörbe és nem látja, hogy mögötte jönnek 200-zal, az haljon meg. Az ilyent régen ledobták a taigetoszról. Ezért van az, hogy a belső sávban mást se látani ma már, csak azt, hogy a "gyorshajtók" beleakadnak a folyamatosan a belső sávot használókba. Ezért van a sok pálya baleset. Miért nem lehet előírni és betartatni a jobbra tartási kötelezettséget? Ezek miatt kell szlalomozni. Remélem felmentik a csajt!


csillag 2012.08.28. 12:28
Nem kaphat ittas vezetésért és négy ember haláláért 3 évnél kevesebbet, így fel sem lehet függeszteni. Nyomják le tisztességesen, megérdemli!
Azért vívnak az itteni eljárás miatt, mert így nincs halmazati büntetés. Az előzmények miatt otthon többet kapna!
brutusz 2012.08.28. 12:11
Reméljük,hogy a szlovák-magyar viszony javítása érdekében nemcsak felfüggesztett büntetést kap.Ilyen esetben mennyi lehet a büntetési tétel? A horvát is olcsón meguszta.
karpatij 2012.08.28. 09:15

"derék lány" a nyomorult...
karpatij 2012.08.28. 09:14
vagy belőve és piásan sms-ezett, miközben terepjáróval száguldva 4 embert ölt...
Barka 2012.08.28. 09:12
Lehet, hogy ittasan, bedrogozva vezetett és ettől felspannolva elküldte volt férjét a melegebb
éghajlatra.
tovaris 2012.08.28. 08:45
Most SMS-ezett, ivott, vagy drogozott? Jó lenne eldönteni. Mindenesetre a büntetés megúszására meg ki minden...