Előző
Következő
új cikk

Belföld

Meghamisított interjú, kiretusált Lomnici - Jutalmat kaptak a közmédia vezetői

Népszava|2012. aug 28. 16:59
[A+ A-]
Fantasztikus, ami a közmédiában történik. Fantasztikus, de inkább elképesztő, hogy a legsötétebb diktatúrákat idéző botrányokkal teli 2011-es év után is több mint 15 millió forint jutalom "jár" a közmédiumok élére kinevezett négy fideszes pártkatonának - írja közleményben Török Zsolt az MSZP szóvivője.
Az alattomosan meghamisított Cohn-Bendit-riport, a sunyin kiretusált Lomnici Zoltán, a képernyőről lelopott operaházi tüntetők, a milliárdokból leforgatott köztévés szappanopera csúfos bukása, az agymosóprogrammal kezelt hír- és háttérműsorok, a világ egyik legpatinásabb nemzeti hírügynökségének csontvázintézménnyé sorvasztása, a közmédiás szakszervezetek kinyírása, és főleg: a mintegy 1000, magas szakmai színvonalon dolgozó médiamunkás kirúgása ellenére a Közszolgálati Közalapítvány által felügyelt közmédiumok vezetői közel 15 millió forint jutalomban részesülhetnek- írja közleményében Török Zsolt az MSZP szóvivője.

A szóvivő szerint az alapítvány fideszes többségű kuratóriuma által megszavazott pluszpénzt az MTV-t, a Duna TV-t, Magyar Rádiót és az MTI-t vezető "fantasztikus négyes" tagjai állítólag egytől egyig kiérdemelték. "Semmi kétség. Már ha jutalom a közszolgálat helyett a pártszolgálatért jár. Merthogy a szerződésükben lefektetett alapvető szakmai-etikai elvárásoknak sem feleltek meg, az biztos."

Török Zsolt megjegyzi, "most lehet csak sajnálni igazán, hogy a mindig éber Budai Gyula nem biztosa többé az állampárti leszámoltatásnak." Semmi kétség, hogy azonnal feljelentené a pofátlan és jó erkölcsbe ütköző módon immár a havi kétmilliós bérplafonba is beleütköző jutalmazottat- zárul a közlemény.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (4)

A hozzászóláshoz .

Mc_Neel 2012.08.29. 08:39
A magyar álbaloldal hatvankét éve folyamatosan hamisítja, és hazugságokkal árasztja el a médiát, és most egy kézmozdulattal ezt a "nemes" ügyködést egy karlendítéssel a közmédiára próbálja kenni.

Bárhogy rugóztok gyerekek, ez a dolog nem fog sikerülni.
justitio65 2012.08.28. 22:19
Ez az aljasság,a dilettantizmus,a gátlástalanság tényleg a legsötétebb diktatúrákat idézi...
Hány életük kellene,hogy legyen ezeknek az embereknek,hogy az okozott kárt megtéríthessék?
MIZUM 2012.08.28. 22:19
Ez csak altatás, hogy már ezen is felháborodjunk, de az igazság mögötte van, hogy eszébe ne jusson senkinek, hogy ellenőriztesse pl. a NAV-on keresztül, hogy melyik közmédia vezetője összesen mennyi jövedelemre tesz szert úgy, hogy az MTVA-nál, MTV-nél, MTI-nél, különböző közrádiónál is állásban van, esetleg az MTVA által létrehozott gazdasági társaságnál is vezető, vagy az MTVA vezetőjeként külön fizetett felügyelő bizottsági tagja a közmédia gazdasági társaságánál. Na ezeket kellene összeszámolni és akkor még OV is elcsodálkozna.
barguzin 2012.08.28. 17:21
És ez minden lenyúlt intézményben így megy.