Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Egy hónap alatt felrúgta a kormány a költségvetést

MTI|2012. aug 28. 18:20
[A+ A-]
A Költségvetési Tanács további információkat kér a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a jövő évi költségvetésről.
Kovács Árpád, a testület elnöke az MTI-nek kedden azt mondta: a tanács délutáni ülésén egyhangúlag úgy határozott: felhatalmazza a testület elnökét arra, hogy további adatokat, információkat kérjen a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a már elfogadott jövő évi költségvetés hátteréről.

A tanács korábban információkat és hatástanulmányokat kért a tárcától, miután megállapította: a költségvetési törvényjavaslat benyújtása óta az Országgyűlés számos, a költségvetés bevételi és kiadási oldalát, valamint az adórendszert több esetben jelentős mértékben módosító javaslatot fogadott el. Az elfogadott módosító javaslatok következtében a 2013-as költségvetési törvény, amelynek sarokszámait 2012. július 12-én rögzítette az Országgyűlés, alapjaiban különbözik attól a költségvetési törvénytervezettől, amit a tanács vizsgált, és amivel kapcsolatban alapvető ellenvetése nem volt.

Felhívták a figyelmet arra: a tranzakciós adó átalakítása, a kisvállalati adó és a tételes vállalati adózás bevezetése, valamint a munkáltatói járulékterheket érintő változások következtében alapjaiban változik a vállalatokat terhelő adók rendszere. A változások 2013. évi hiányra gyakorolt hatása pedig csak részletes hatástanulmányok alapján ítélhető meg.

A tárca a múlt héten küldte meg a dokumentumokat a tanácsnak, amelyek elsősorban azokat a számításokat tartalmazzák, amelyek a 2013-as költségvetés főszámainak elfogadása után a munkahelyvédelmi akcióterv bevételi ellentételezését támasztják alá.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (5)

A hozzászóláshoz .

papa.49 2012.08.29. 22:19
Azt se értették az eltolcsyék hogy miért ennyi, vagy annyi, de már követhetetlen ennek a baromnak a vizionálása, már nagyon ráférne egy komoly ,,gyógykezelés,, a fakalapáccsal, a fejére hogy meg ne sántuljon...............
barguzin 2012.08.29. 16:47
mindenki tudta, hogy az egész csak kamu.
bakegya 2012.08.28. 21:02
Az egész munkaidőt ki kell valamivel tölteni.Ezt a cehhet az íróasztalok fölött úgy maszatolják ahogy nekik tetszik,ALATTA MEG LEOSZTJÁK.Aztán időnként szétkürtölik azt amit sose gondolhattak komolyan,mert pontosan tudják mit szeretnének még megszerezni ,megvalósítani a saját vagyongyarapításuk terén.Államosít.Orbán sajátos démosz lehúzó újgyakorlatai közül az egyik.Ajánlok egy igazán meggyőző kirándulást a Bakonyba,Pénzesgyőr,Lókút környékére,de bárhova az országba ,csaknem mindenütt fellelhető a felzárkózó erők
személye,vagy azok holdudvara.Néphülyítés az egész,van pénz dögivel.
balmagyar 2012.08.28. 20:13
Ezek lassan kéthetente borogatnak mindent. Az olaszoknál régebben ezért volt félévente kormány elüldözés.
Ezeknek is az lenne a sorsuk, csak elbirkásodott az ország.