Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Új Erzsébet-utalványok jönnek

Népszava|2013. jan 09. 05:35
[A+ A-]
Ezentúl sport- és kulturális eseményre, taneszköz és ajándék vásárlására felhasználható Erzsébet utalványt is forgalmaz a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezető igazgatója tegnap a Cafeteria 2013 konferencián.
Az Iskolai Erzsébet-utalvány, amely tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására használható fel az utalvány elfogadására szerződött szolgáltatóknál a tanév első napját megelőző 60. naptól a kibocsátás évének utolsó napjáig. A másik új termék a Szabadidő Erzsébet-utalvány, amely sporteseményre és kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegy, bérlet vásárlására, illetve könyvtári beiratkozási díj térítésére használható. Bevezetik továbbá az Ajándék Erzsébet-utalványt, amely a szerződött szolgáltatóknál műszaki cikk, lakberendezés, könyv, ruházat, vegyi áru, szépségápolás, papír-írószer, egészségmegőrzés, szabadidős tevékenység, sportfelszerelés, játék, utazás termékkörökbe tartozó termékek és szolgáltatások vásárlására használható fel Magyarország területén.

Az Erzsébet utalványok kezelési költsége továbbra is 2 százalék, s az automatikus mellett egyedi címletezésre is lehetőség van, a minimális rendelési érték pedig fejenként változatlanul 1000 forint. Mint ismeretes az Erzsébet-utalványt és a SZÉP kártyát tavaly januárban, a cafeteria-rendszer átalakításakor vezették be: azóta csak ez a két béren kívüli juttatás adható kedvezményes adótartalommal. Emiatt az Európai Bizottság novemberben második szakaszba léptette az ügyben hazánk ellen folyó kötelezettségszegési eljárásokat, ekkor 30 napot adtak a rendszer átalakítására, különben az Európai Bíróság előtt folytatódik az eljárás. Brüsszel azt kifogásolja, hogy Magyarország "indokolatlan és aránytalan korlátozásokat" alkalmaz, és nem biztosítja "a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságát" az étkezési utalványok és üdülési csekkek kibocsátói számára.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (6)

A hozzászóláshoz .

Kalugy60 2013.01.10. 20:32
Elég legyen már ebből utalványosdiból, tisztességes fizetések kellenek és az is magyar fizető eszközben forintban. Utalvánnyal csak a képviselőket szabad kifizetni a munkájuk eredménye alapján KB 100000ft -nak megfelelő értékben.
antonio 2013.01.10. 00:32
Inkább már mennének!!!
mrmagam 2013.01.09. 13:55
Nyomják Erzsébetet piszkosul, szaporodik is.
papa.49 2013.01.09. 11:16
Itt vannak a legújabb ,,szemérmetes,, Erzsébet utalványok, legyek rosszmájú akiről mintázta a dugó viktorovics az se volt szemérmetes, de nem ez a lényeg hanem, hogy hovatovább temérdek utalvánnyal a zsebünkben mehetünk vásárolni, szolgáltatást igénybe venni, azért megjegyzem a nem azért találták ki a pénzt vagy 3000 éve hogy zsebbe dugott papírdarabokkal rohangáljunk, oszt. keresgessük melyik minek a fizetésére jó.............
Véleményem szerint ez a beszoktatás az eljövendő jegyes rendszerhez, amire készül az a pokolfajzat...............
Ryuken 2013.01.09. 08:02
Tegnap láttam egy ilyen erzsébetes vezetőt a tv-ben nagyarccal nyilatkozni. Kíváncsi lennék, hogy a zorbáni adótörvények és a parancsuralmi rendszerben bevezetett hátszél nélkül hová jutottak volna. Mert azt ne feledjük, hogy volt hatékonyan működő cafeteria az erzsébet előtt is, rengeteg adó és járulék befizetéssel. Azok a munkahelyek tavaj és idén nagy számban szűnnek meg, csak azért, hogy nemzeti kornél és nemzeti zorbán szebben ragyoghasson. Kíváncsi vagyok hány embert, családot tettek tönkre ezért az újabb sikertörténetért. Esetleg ennek is utána járhatna a tisztelt népszava.
PinkPanther 2013.01.09. 06:54
Maholnap az útszéli lányoknál is lehet vele fizetni. Végül is mindegy, mire használódik fel, csak a Simlicskáék gazdagodását szolgálja. Nem mellesleg pedig a névadó, bizonyos Sipos Erzsébet ma a legtöbbet emlegetett női személy az egész Kárpát-medencében!
Amúgy pedig a sportesemények nem sport. Tehát nem szolgálhat a munkaadók által a munkavállalók megtermelte értéktöbbletből, igen komoly adóterhek megfizetése után adott javadalom rekreációs célokat, de bámulhatják a dolgozók (aki még dolgozik) a Zorbán-kedvenc botlábúak nemzetközi égését!

Nahát ezért foglaljuk Erzsébetet minden áldott nap többször imáinkba és a közbeszédbe anélkül, hogy név szerint említenénk, megmaradva az illető női személy relációjánál!