Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: a kormány vonja vissza a gyorsvonati pótdíj tervét!

MTI|2013. máj 04. 10:46
[A+ A-]
Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy vonja vissza azt a rendelkezést, amely május 15-étől megszünteti a 65 év felettiek ingyenes utazását a gyorsvonatokon.
Mesterházy Attila pártelnök szombati, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: a hónap közepétől egy olyan pótdíjfizetési rendszer lép életbe a vonatok nagy részénél, amelyet a térítésmentesen közlekedő időseknek is meg kell fizetniük.

A pártelnök-frakcióvezető kifogásolta, hogy a még 1998-ban, a Horn-kormány által bevezetett kedvezmény eltörlését mindeddig tagadta a kabinet. Ugyancsak bírálta, hogy a kormány nem a törvény által szabályozott tarifarendszeren változtatott, hanem olyan pótdíjat vezet be, amely 5-10 százalékos jegyáremelést jelent.

A kabinet az intézkedésről nem értesítette időben az utazókat, ráadásul úgy vezet be pótdíjat, hogy azért semmilyen pluszszolgáltatást nem nyújt a vasúttársaság - sorolta kifogásait Mesterházy Attila.

Fidesz: ha Mesterházyn múlna, nyugdíj sem lenne

Minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a szocialista Mesterházy Attila nyilatkozatával kapcsolatban.

A Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre azt válaszolta: az a Mesterházy Attila próbálja most óvni a nyugdíjasokat "a nem létező veszélytől", aki elvett tőlük egyhavi nyugdíjat, megadóztatta volna őket, és aki megszavazta a nyugdíjkorhatár-emelést. "Ha Mesterházy Attilán és baloldali csapatán múlna, akkor még nyugdíj sem lenne" - fogalmazott.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (14)

A hozzászóláshoz .

Mc_Neel 2013.05.05. 17:22

Bocs.

Kiszedtem a szövegből a redundáns elemeket.

Ha egy ilyen népszavás topikra benéz egy semleges vagy kiábrándult jobboldali szavazó, az itt mocskolódó kommentelőktől egyből elmegy a kedve attól , hogy a baloldalra szavazzon.

És imígyen lesz "zorbán viktornak" megínt kétharmada.

Nincs olyan kiábrándult jobboldali szavazó aki ilyen tahókra szavazna, mint akik itt tépik a szájukat.
Mc_Neel 2013.05.05. 17:18

Ha egy ilyen népszavás topikra benéz egy semleges, vagy kiábrándult jobboldali szavazó, egyből az itt mocskolódó kommentelőktől egyből elmegy a kedve attól , hogy a baloldalra szavazzon.

És imígyen lesz "zorbán viktornak" megínt kétharmada.

Nincs olyan kiábrándult jobboldali szavazó aki ilyen tahókra szavazna.
PinkPanther 2013.05.04. 16:12
Ez a PI-Csa tényleg nem nagyon rebegteti a szempilláját, hogy mekkorát hazudjon!

Én azt hiszem, hogy a Rákóczi tér-Mátyás tér- Teleki tér relációban már régen elveszítette volna a standját, mert ott se bírják azt, aki válogatás nélkül hazudik!
bekiterez 2013.05.04. 15:43
A távolsági buszok kiegészítő jegyárai is érdemelne néhány keresetlen mondatot. Ugyanaz, mint a MÁV gyorsvonati pótdíj. Semmi pluszt (bár így hirdetik) nem kap érte. Előfordul, hogy ülőhelyet sem.
Feri53 2013.05.04. 13:46
Kedves FideSSes és MÁV vezetők! Különbséget kell tenni a sebes és gyorsvonatok között. Ha ezt nem tudják, kár vezető beosztásban lenni. Pl. a gyorsvonat megállt Szegedről indulva, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös, Cegléd állomásokon. Ellentétben a sebes vonatokkal, mely minden állomáson megáll. Kedves Selmeczi Gabriella! Annak idején, mikor átült az MSZP soraiba, nem ezt mondta. Ezek után az Ön helyében ki sem állnék ilyeneket mondani. Ha tévedek, javítson már ki legyen szíves. Ugyanis a mostani vasút vezetés hasonlít a BKK vezetéséhez, a Fideszes urak gyerekei ülnek ott az egyetem elvégzése után,akik nem használják a tömegközlekedési eszközöket, mivel jár nekik a szolgálat autó ingyen és bérmentve. Ha valamelyik vezetőt megsértettem volna, elnézést kérek, és döntsék el, mi a sebes és gyorsvonat között a különbség.
zolikacsa 2013.05.04. 13:00
Fiúk ! Ilyen sok, és ilyen magas labdát föladni...
Megérdemlitek, amit kaptok érte!
Csak az ország rá ne menjen...
jimipapa 2013.05.04. 12:25
Ez is rezsi csökkentés , csak nem veszitek észre !
Kevesebbet utazol ,kevesebbet költesz !
hohoohooo 2013.05.04. 12:03
Vasút: gyakorlatilag megszűnik a nyugdíjasok ingyen utazása.
A kormány már tegnap hozzányúlt az új pótjegy-rendszerhez, de a nyugdíjasoknak majd így is fizetnie kell a legtöbb viszonylatban.
A MÁV által bevezetett új pótjegyek a hónap közepétől 5-9 százalékkal drágítják majd meg az utazást. Kivételek lesznek, de a legnagyobb váltást az jelenti, hogy május 15-től gyakorlatilag megszűnik az ingyenes vasúti utazás a 65 év felettieknek, mivel pótjegyet - feltéve, ha nem személyvonattal utaznak - nekik is venniük kell .

csirip ők is szavazók lesznek 2014-ben,sok konyak kell majd érzéstelenítőnek.
ferike48 2013.05.04. 12:00
És ezek után lesz még olyan nyugdíjas, aki a Fideszre szavaz ?
hohoohooo 2013.05.04. 11:59
[turulcsirip] [2013.máj.04. 11:19]
csirip ez akkó'mér maradt ki a nagy rezsicsökkentési mámoros álomból?
jimipapa 2013.05.04. 11:32
[turulcsirip] [2013.máj.04. 11:19]
Azt elfelejti az mszp, """"""""""""

Eszed annyi , mint a turul madárnak !
Muhahahahahaha.......................
turulcsirip 2013.05.04. 11:19
Azt elfelejti az mszp, hogy a kormányzásuk alatt minden intercity vonatra pótdíjat kellett fizeti?
jimipapa 2013.05.04. 11:05
Minden vonatot ki kel nevezni gyors vonatnak , És fizethet mindenki pótjegyet a csecsemőtől, tanulóktól, a nyuggerig !

Hajrá fülkeforik ! Mehettek béke menetelni, csak vegyétek meg a pótjegyet !
zolikacsa 2013.05.04. 10:50
Elegetek van a kormányzásból, fideszesek?!
vasúti felár ; viszlát rezsicsökkentés
Fiúk, ez a saját kaputok! Ez öngól! Több milliárd nyereség után a MÁV-nak van pofája, és ti hagyjátok? Még néhány ilyen húzás és lesz itt 2014-ben olyan fülkeforradalom, hogy belegebedtek!