Előző
Következő
új cikk

Belföld

Fodor szerint Orbán ki akar lépni az EU-ból

Népszava-információ|2013. aug 19. 05:27
[A+ A-]
A miniszterelnök az Európai Unió elhagyására készül. Mint azon kevesek egyike, akik személyesen is elég jól ismerik Orbán Viktort, értik a gondolkodását, és tudnak olvasni a mondataiban, egészen biztos vagyok ebben - írta blogján Fodor Gábor.
A Liberálisok pártjának elnöke szerint négy éve még általános vélemény volt, hogy beszéljen bármit Orbán, a nyitott piacgazdaság logikájával nem fog szembemenni, hiszen azzal az ország fejlődési potenciálját, azaz végső soron a saját sikerét veszélyezteti. Fodor azonban úgy vélte, Orbán inkább vállalja a további gazdasági visszaesést, a teljes elszegényedést, ha ezen az áron tovább szilárdíthatja a hatalmát. "Nincs az az uniós forrás, kohéziós alap és nagyberuházás, ami többet érne számára, mint a teljes kontroll az ország egésze felett. És most már különösebb titkot sem csinál ebből" - fogalmazott.

Fodor emlékeztetett, az idei tusnádfürdői beszédben felvázolt orbáni vízióban Brüsszel, az IMF vagy éppen az Egyesült Államok ellenséges nagyhatalom. A miniszterelnök által meghirdetett program pedig ellentmond a kohézió, az egyeztetett szabályok mentén folyó pénzügypolitika, a szubszidiaritás és a szabad verseny elvének, "egyszóval mindannak, ami az Európai Unió lényege". Fodor szerint Orbán már azt sem rejti véka alá, hogy a bankoktól, multiktól beszedett, és magyar lakosságtól kínkeservvel "begyűjtött" különadók célja, hogy megteremtsék a kormány mozgásterét ahhoz, hogy nélkülözni tudjuk az uniós forrásokat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!

Hozzászólások (152)

A hozzászóláshoz .

Nicsak 2013.08.21. 22:18
Azt gondolom Orbán valóban egy hataloméhes, gátlástalan és öntelt kormányfő, de mégha egyéni vágyai szerint szeretne is kilépni az EU-ból, nem hiszem, hogy az őt támogató oligarchák érdeke ellen ezt megtenné. Ugyanis Orbán ( mint minden más kormányfő is) csak addig maradhat hatalmon, amíg őt és a Fideszt támogató érdekcsoportok számára extra profitot, hasznot hoz. Márpedig az EU által nekünk szánt sok milliárd eurónak jelenleg nincs ellenpárja, sem az arab, sem más keleti befektetők köréből. Az országunk tartalékai fogynak, a gazdaság stagnál, a munkanélküliség nő, ill. a foglalkoztatás szintentartásának túl nagy ára van, és csak ideiglenes megoldások. A válassztások miatt akár a Dunaferr-t is "megmenthetik" - még több lakossági, vállalkozói sarccal, de akkor sem lesz gazdaságosabb a cég műkötetése, sem kelendőbb a termékei. Így a választások után várhatóan az enyészeté lesz , mint a többi megszünt gyár. Sajnos.
afekete 2013.08.21. 13:46
"Fodor szerint Orbán ki akar lépni az EU-ból"

Kb. 8 millió ember szerint Fodor egy nyomorúságos senki.
afekete 2013.08.21. 13:43
Kydonnaról azt beszélik, hogy Kulcsár Attilával közösen megvett egy szigetet, valami Ausztráliát.
Egyesek a Kydonna vagyonát 800 milliárdra teszik.
afekete 2013.08.21. 13:41
Tényleg, sweetboy?

Hej de vagány vagy! Netán újra élesítitek Portik elvtársat?
szantolaszlo 2013.08.21. 12:58
Kapja be az EU!!!!!!!!!!!!!!!Eddig semmi jót nem csináltak velünk!!!!!!!!!!!Lépjünk ki!!

sweetboy 2013.08.21. 00:33
akkor a viktor meg erről a világról lép ki, akár erőszakosan is.
Hreptakovics 2013.08.20. 22:31
Fondor Gabriella. Majd megint jön neki a Retkes :-))
Hreptakovics 2013.08.20. 22:24
Szerintem meg Fodor Gabriella igyekszik kilépni a bugyijából.
Festekmagus50 2013.08.20. 22:22
Megzakkant ez a Fodor nevű muki.....!
Libabőrös vagyok, ha eszembe jut, hogy ez a súlytalan kis libernyák , szadeszos mukilló, valaha miniszter is lehetett Magyarországon! De elmúlt a rémálom, az ország már gyógyúl, jobban teljesít....!
(Kydonna) aug.20.21:02.
Ettől a kis hazugsággyáros, hantás cseléden meg nagyokat kacarásznak a jobb érzésű emberek!
A kis hamis hazudozó!
Kydonna 2013.08.20. 21:02
A már KÉTSZER BUKOTT Orbán miniszterelnök, nem szeretné, ha a családi vagyonát vizsgálná az Unió! - mert meg kell tennie ezt valakiknek, hiszen az nem lehetséges, hogy a regnálásának ideje alatt ŐK VAGYONOSODTAK legfőképpen, minden taktikát, alattomosságot bevetve

„Tamás Kovács ?
Kiemelt hozzászóló

EZ MINISZTERELNÖK?
"Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta.
Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.
Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90'-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra..."
augustus 2013.08.20. 20:35
eladositottalak,
Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltatok 4 év alatt, akkor mit mondtok? Oszt jónapot?
eladositottalak 2013.08.20. 17:49
Fodorkám! És alapvető baja a zorbánnak, hogy nem a fiukat szereti!
Bezzeg Fletó elment a nagygyűlésetekre, és ott idézhettetek:
"Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"
gjozsi88 2013.08.20. 17:12
tapoldat

Segíts nekünk, hogy kell értékelni orbánék nemzeti szuvenerításáról szóló dörgedelmét, miközben egyetlen uniós javaslatot nem hajlandó elfogadni, ami eu konform???
tapoldat 2013.08.20. 17:05
Tisztelt Fodor (gondolatolvasó ) Úr ! nagyon fáj ,hogy kiesett a csapata, így nincs a kispadon . Meccs után mint szurkoló a sarki kocsmában önti ki fájdalmait .Tegyen a lelkében békét könnyebben átvészeli választásokig .
gjozsi88 2013.08.20. 16:27
Agricola] [2013.aug.20. 14:12]

Pontosabban: Fodor azt hazudja, hogy Orbán ki akar lépni az EU-ból "

Miért, mit akar Orbán????
Harcol az unióval, amitől sorba marasztalnak el minket.
Nem fogadjuk el a kritikát, még akkor sem, ha megalapozott tényeket állapít meg!
Elqrtuk az uniós fejlesztési forásokat!
Nemzeti szuveneritásról beszél, miközben UNIÓS SZERZŐDÉSÜNK VAN!
gjozsi88 2013.08.20. 16:25
vukvuk61] [2013.aug.20. 12:19]

Talán feltünt, hogy "lacimadár" verte a mellét a nagy magyarokkal.....!
Judit 2013.08.20. 15:11
OVI a belépéskor az EU-ba azt kérdezte: hogyan lehet kilépni az EU-ból.
Akkor se volt szellemileg a csúcson és azóta csak romlott .
Agricola 2013.08.20. 14:12
Pontosabban: Fodor azt hazudja, hogy Orbán ki akar lépni az EU-ból
vukvuk61 2013.08.20. 12:19
gjozsi88] [2013.aug.20. 09:36]
még annyit:

", nekünk 10x annyi Nobel-díjasunk, 3x annyi olimpiai bajnokunk, 25x annyi feltalálónk van, gondolom, még ezekről sem hallott- "

Jaj, Istenem!! Egy igazi mély magyar.......... már megint a Nobel-díjasok, meg a feltalálók, sportolók??? Nos, 2 - azaz, kettő Nobel-díjasunk van!!! Szentgyörgyi és Kertész. A feltalálók.... " 70-éves a magyar golyóstoll" , amit egy zsidóságáért elüldözött ember , Biró László, Argentínában - USÁ-ban szabadalmaztatott, de ez is magyar ugye??? Akárcsak a hologram, vagy a számítógép, Gábor Dénes, illetve Neumann János találmányai. Magyarok ugye?? A Rubik kockáról a fél világ azt hiszi , hogy Koreai találmány, ilyen birkák vagyunk!! A sportolók? A legsötétebb elnyomásban érték el a legnagyobb sikereiket!! A Helsinki olimpia volt a csúcs!!! MIRŐL DUMÁL EZ AZ ALAK??
okular 2013.08.20. 11:56
"Nekünk akkor bevégeztetett!"- Arra azért ügyeljünk majd, hogy amikor az utolsót rúgjuk, lehetőleg pontosan célozzunk. És akkor még van remény. A feltámadáshoz is...